با توجه به خبرهای منتشر شده پیرامون برنامهی هواوی برای عرضهی گوشیهای جدیدش میدانیم که شرکت چینی قصد دارد پرچمداران سری P50 خود را در تاریخ ۲۹ جولای (۷ مرداد) رونمایی کند. در همین راستا امروز خبرهای جذابی پیرامون قدرتمندترین مدل آن یعنی هواوی P50 پرو پلاس منتشر شده که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
همانطور که میدانید، حدودا دو سال است که از تحریم نرمافزاری گوگل علیه هواوی میگذرد. از حدودا ماه سپتامبر سال ۲۰۱۹ بود که گوشیهای جدید هواوی نتوانستند به صورت رسمی از سیستمعامل گوگل و خدمات و اپلیکیشنهای این شرکت آمریکایی نظیر جیمیل، یوتیوب، کروم و … بهرهمند شوند. اما وقتی تحریم نرمافزاری نتوانست هواوی را از مسیر موفقیت باز دارد، دولت آمریکا به بهانهی مشابه (همکاری هواوی با دولت کمونیست چین)، شرکت چینی را از دریافت تراشههای ۵G قدرتمند محروم کرد.
هواوی اگرچه بعد از تاثیرگذاری این تحریمها یک سقوط آزاد را از رتبهی نخست به هفتم تجربه کرد اما خب قصد دارد امسال هم همچنان به تولید گوشیهای هوشمند پرچمدار با اندک تراشههای باقیمانده از سری کرین ۹۰۰۰ موجود و همچنین تراشههای ۴G اما فوقالعاده قدرتمند اسنپدراگون ۸۸۸ ادامه دهد. بنابراین باید منتظر باشیم باز هم پرچمداران قدرتمندی با برند هواوی راهی بازار شوند اما اینبار نه در شرایطی که دوست داشتیم اتفاق بیفتد.
گوشیهای جدید هواوی از پرچمداران سری P50 هستند؛ محصولات قدرتمندی که دلیل نامگذاری اینچنینی آنها عملکرد بینظیرشان در زمینهی عکاسی است (حرف P برگرفته از کلمهی Photography به معنای عکاسی است). ریچارد یو، مدیرعامل این شرکت هم اخیرا در صحبتهای خود که توسط گوگل ترنسلیت هم ترجمه شده است گفته بود سری هواوی P50 انقلابی دوباره در زمینهی عکاسی ایجاد خواهد کرد و شاهد عصر جدیدی در این زمینه خواهیم بود. خب این خبر اصلا غافلگیرکننده نبود چون همیشه چنین انتظاری از هواوی میرفت؛ اما قطعا این هیجانانگیزترین خبری بود که میتوانستیم در رابطه با پرچمداران جدید شرکت دریافت کنیم.
قبل از اینکه بپردازیم به آنچه که خبرهای جدید پیرامون پرچمداران سری P50 هواوی گفتهاند، بهتر است نگاهی داشته باشیم به گوشیهای قدرتمند هواوی در زمینهی عکاسی تا ببینیم شرکت چینی از زمانی که به خاطر عملکرد خوبش در این بخش مطرح شد تاکنون چه پیشرفتی داشت و چه فناوریهای جدیدی را به دنیا معرفی کرد.
شاید با خود بگویید خب چه کسی اهمیت میدهد هواوی چه فناوریهایی را معرفی کرد؟ با نگاهی به جدول زیر به طور کامل پاسخ این پرسش بسیار مهم اما به ظاهر کم اهمیت را دریافت خواهید کرد و اینکه هواوی چه لطفی به صنعت عکاسی با گوشی هوشمند کرد.
البته این فقط خدماتی است که هواوی در زمینهی دوربین به صنعت گوشیهای هوشمند کرد چون اگر بخواهیم بخشهای دیگر را هم بگوییم، قطعا لیست طولانیتری میداشتیم. قابلیتهایی نظیر حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر و فناوری شارژ معکوس، از قابلیتهایی بودند که در ابتدا هواوی آنها را در محصولات خود پیاده کرد.
هدف از بیان این موارد این است که هواوی در زمینهی عکاسی همیشه یک شرکت قدرتمند بوده و مسیر را برای سایرین هموار میکرد. اگرچه این روزها پیشرفت در تمامی بخشها آنقدر سریع است که شرکتها فاصلهی کمی با یکدیگر دارند اما خب هواوی همیشه با حضور خود، رقابتها را حداقل در زمینهی عکاسی به اوج خود میرساند.
به همین خاطر است که بسیار برای رونمایی از گوشیهای سری هواوی P50، خصوصا هواوی P50 پرو پلاس که قرار است بهترین و قدرتمندترین گوشی این سری باشد هیجانزده هستیم.
بدیهی است دوربین، تمام اولویت هواوی در گوشیهای پرچمدار سری P است. اما سوال اینجاست که دقیقا در رابطه با کدام بخش از دوربین صحبت میکنیم؟ یعنی در واقع پیشرفت گوشیهای جدید در چه زمینهای خواهد بود؟ آنچیزی که در حدس پاسخ این پرسش به کمکمان میآید، شایعات و خبرهایی است که تاکنون در رابطه با نمایندههای جدید شرکت چینی منتشر شده و همچنین الگویی که در پرچمداران نسل گذشتهی شرکت شاهد بودیم. به عبارتی دیگر، سری پرچمدارهای P همیشه با چه نوآوری در زمینهی دوربین رونمایی میشدند. با این حال نگاهی خواهیم داشت به پیشرفت پرچمداران هواوی از هر دو سری P و میت تا به نتیجهی بهتر و دقیقتری برسیم.
نمونه تصویر ثبت شده توسط دوربین گوشی P50 که در صفحهی رسمی هواوی در ویبو به اشتراک گذاشته شده بود
با توجه به خبرهایی که پیرامون پرچمداران جدید و البته مورد انتظار هواوی منتشر شده است، میتوان گفت مشخصات دوربین این گوشیها به شرح زیر است:
نمیتوان گفت اطلاعاتی که در این زمینه داریم به صورت ۱۰۰ درصد درست هستند اما آنچه که میبینید با خبرها و شایعاتی که پیشتر در رابطه با گوشیهای شرکت منتشر شده بود مطابقت دارد. البته در این خبر، استفاده از سنسور ۷۰۷ سونی برای مدل استاندارد جدید بود، اما خبر استفاده از سنسور IMX800 برای دو پرچمدار دیگر را از سال ۲۰۲۰ تاکنون میشنویم. اما چیزی که باعث میشود خبر امروز بسیار خاص باشد، اطلاعاتی است که در زیر میخوانیم:
اگرچه سنسور IMX800 سونی بزرگترین سنسوری است که تاکنون در یک گوشی هوشمند خارج از ژاپن بکار گرفته شده اما ۱ اینچی نیست. بنابراین هواوی نمیتواند ادعای رکوردشکنی در این زمینه داشته باشد چون این رکورد متعلق به گوشی شارپ Aquos R6 است. در حالی که با توجه به این خبر، شاهد سنسور ۱ اینچی هم نخواهیم بود و تمام تمرکز هواوی روی بهبود دوربین فوق عریض است، پس صحبتهای ریچارد یو در رابطه با عصر جدید عکاسی با موبایل چه معنایی داشت؟
گوشیهای سری P از پرچمداران هواوی همانطور که گفته شد به بزرگنمایی عالی شهره هستند. از زوم اپتیکال ۳ و ۵ برابری گرفته تا ۱۰ برابری در هواوی P40 پرو پلاس و همچنین توانایی بالا در زوم هیبریدی بدون از دست رفتن کیفیت در میزان بالاتر. بنابراین اگر خود هواوی رسما اعلام نکند منظور از عصر جدید عکاسی با موبایل چیست، بهترین حدسمان، «زوم» خواهد بود.
با توجه به تمام تصاویر و رندرهایی که از گوشیهای سری هواوی P50 منتشر شده، بدیهی است که تمام آنها به گوشی P50 پرو اشاره دارند. با نگاهی به پنل پشتی، میتوان گفت حلقهی پایینی که درون ماژول این گوشی تعبیه شده به اندازهی حلقهی بالایی که سه دوربین را هم درون خود جای داده بزرگ است؛ در حالی که درون حلقهی بزرگ پایینی فقط یک دوربین وجود دارد. بنابراین میتوان اینطور در نظر گرفت که این دوربین در واقع همان دوربین پریسکوپی است که قابلیت بزرگنمایی اپتیکال ۵ برابری را به P50 پرو میآورد. این خبری است که حتی تیزرهای رسمی هم آن را به نوعی تایید کردهاند.
در تیزرها آمده بود که گشودگی دریچه دیافراگم دوربینهای این گوشی از فوق عریض گرفته تا تلهفوتو به f/1.8 و f/3.4 میرسد و فاصلهی کانونی آنها نیز از ۱۶ تا ۱۲۵ خواهد بود. توجه داشته باشید که این مشخصات شامل دوربین اصلی و دوربین زوم متوسط هم میشود اما متاسفانه از جزئیات پیرامون آنها بیخبریم.
همانطور که انتظار داریم، مدل استاندارد از این سری یعنی هواوی P50 به نسبت مدل پرو اندکی ضعیفتر خواهد بود. این چیزی است که همیشه وجود داشته و قطعا اینبار هم شاهد چنین تفاوتی خواهیم بود. اما پر واضح است پرچمدار اصلی شرکت مدل پرو نیست، بلکه مدل پرو پلاس است که هواوی همیشه بهترینها را برای آن نگه میدارد؛ مانند هواوی P40 پرو پلاس و میت ۴۰ پرو پلاس.
بدیهی است هواوی اطلاعات پیرامون مدل پرو پلاس را بنا به دلایلی تاکنون از رسانهها و افشاگران مخفی نگه داشته است چون شرکت چینی از دوربین آن به عنوان انقلابی در زمینهی عکاسی یاد کرده است. بنابراین باید کاربران برای چنین چیزی هیجانزده باشند وگرنه اشتیاق خاصی برای تماشای رویداد معرفی از این گوشیها وجود نخواهد داشت.
اما در رابطه با زوم پیوسته چطور؟ به نظر میرسد اندکی جاهطلبانه باشد اما خب شرکتی مثل هواوی که حتی در اوج تحریمها هم راهی برای خودکفایی پیدا میکند و همیشه در زمینهی دوربین جز اولینها بوده، ترسی از جاهطلبی ندارد. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که در حقیقت این سونی بود که برای اولینبار تقریبا چنین جاهطلبی را از خود به نمایش گذاشت.
در گوشی سونی اکسپریا ۱ مارک ۳ شاهد عنصر اپتیکال بسیار منحصر بفردی هستیم که به صورت فیزیکی درون سیستم دوربین حرکت کرده و بین دو فاصلهی کانونی ۷۰ و ۱۰۵ میلیمتر سوییچ میکند. به عبارتی سادهتر، زوم ۳ و ۴٫۴ برابری اپتیکال در اکسپریا ۱ مارک ۳ با همین حرکت فیزیکی عنصر یاد شده ممکن شده است. با این کار، نیاز برای تعبیهی دو دوربین تلهفوتو از بین میرود اما خب باید توجه داشته باشید که این برخلاف آنچه که خیلیها ممکن است تصور کنند، به معنای زوم پیوسته نیست.
البته این موضوع به یک دلیل بسیار مهم، پیچیدگیهای خاص خود را هم دارد. در مشخصات مربوط به سونی اکسپریا ۱ مارک ۳ آمده که این محصول از یک عنصر محرک در دوربین تلهفوتوی خود بهره میبرد که مانند لنز پریسکوپی به آرامی حرکت میکند. اما اکسپریا ۱ مارک ۳ از زوم ۳ به ۴٫۴ سوییچ میکند، درست مانند سایر گوشیهای هوشمند. نمیدانیم سونی اینجا دقیقا چه کاری انجام داده اما به نظر میرسد شرکت ژاپنی قصد داشت قابلیت زوم پیوسته را به گوشی خود اضافه کند اما خب به هر دلیلی که بود این اتفاق رخ نداد.
حال سوال بزرگی که پیش میآید این است که زوم در گوشی هواوی P50 پرو پلاس چگونه خواهد بود؟ آیا مانند پرچمدار سونی است یا واقعا پیوسته است؟ فعلا در این رابطه چیزی نمیدانیم اما در رابطه با میزان این بزرگنمایی باید بگوییم اخیرا پستی در ویبو به انتشار رسید که مدعی شده بود P50 پرو پلاس به دوربینی با قابلیت بزرگنمایی ۲۰ برابری اپتیکال و ۲۰۰ برابری دیجیتال مجهز خواهد شد.
حال باید بپرسیم آیا این موضوع تایید میکند P50 پرو پلاس به دوربینی با قابلیت زوم پیوسته مجهز خواهد شد یا خیز؟ خبر دیگری که پیرامون این گوشی منتشر شده میگوید شاهد لنز مایع، دوربین فوق عریض Cine و دوربین تلهفوتو با قابلیت زوم پیوستهی ۱۰ برابری خواهیم بود. اگرچه شاهد اشاره به زوم پیوسته هستیم اما خبری از میزان ۲۰ برابری نیست. همچنین وجود لنز مایع هم باعث میشود گوشی بدون نیاز به دوربین ماکرو بتواند تصاویر ماکرو ثبت کند. البته باید به این نکته هم اشاره داشته باشیم که منبع این خبر خیلی با سابقه و موثق نیست و باید گفتههایش را در حد یک شایعه در نظر بگیریم.
یک نکتهی مهم دیگر هم که باید در نظر بگیریم این است که هواوی برای تعبیهی تمام این فناوریها از جمله زوم پیوسته به فضا نیاز دارد و بدنهی کوچک یک گوشی هوشمند نمیتواند تمام این المانها را در خود جای دهد و پاسخگوی جاهطلبیهای شرکت چینی باشد. با این حال باید به خاطر داشته باشیم در آن زمان که کسی تصورش را نمیکرد قابلیت زوم ۵ و ۱۰ برابری اپتیکال در یک گوشی بکار گرفته شود، هواوی گوشیهایش را مجهز به دوربینهایی با این قابلیت راهی بازار کرد. بنابراین نمیتوان به تواناییهای شرکت در این زمینه شک کرد.
به طور کلی حتی امکان به واقعیت تبدیل شدن امکان زوم ۲۰ برابری پیوسته هم هیجانانگیز و جذاب به نظر میرسد و نشان میدهد گوشیهای هوشمند بیش از پیش به فناوریهای جذاب دوربینهای قدرتمند نزدیک شدهاند. بنابراین بسیار مشتاقیم ببینیم آیا هواوی میتواند چنین ایدهی خوبی را عملی کند یا خیر.
در این بین شرکتهایی نظیر سامسونگ، اپل و گوگل قطع به یقین منتظر این هستند که ببینند آیا هواوی میتواند چنین کاری را انجام دهد یا خیر. از طرفی خب اگر این اتفاق بیفتد و سامسونگ گوشی بعدی خود را باز هم با همان قابلیتهای گلکسی S21 اولترا در امر بزرگنمایی راهی بازار کند باعث ناامیدی کاربران خواهد شد. تنها شانسی که این شرکتها دارند این است که هواوی دیگر رقیبی در بازار بینالمللی برای آنها به حساب نمیآید و هرچقدر هم که پیشرفته باشد، باز هم بدون خدمات و سرویسهای گوگل و نسخهی رسمی از اندروید، برای خیلیها ارزش خرید ندارد.
با این حال بد نیست نگاهی داشته باشیم به شایعات و خبرها پیرامون نمایندگان مورد انتظار سه شرکت یاد شده در بالا تا ببینیم برنامهی آنها برای پرچمداران مورد انتظارشان چیست:
حال باید دید آیا برنامهی این شرکتها به خاطر کاری که هواوی احتمالا انجام میدهد تغییر خواهد کرد یا خیر؟ پیشتر هم دیدیم که این اتفاق رخ دهد اما خب به نظر میرسد برای پیکسل ۶ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس همه چیز تمام شده باشد چرا که طی ماههای آینده باید شاهد رونمایی از آنها باشیم اما برای سامسونگ همچنان فرصت باقی مانده تا منتظر هواوی باشد و سپس به انجام عملی مشابه اقدام کند. چون بعید به نظر میرسد حالا که هواوی از همه چیز محروم شده، سامسونگ تحمل این را داشته باشد که در بخشی ضعیفتر از این شرکت چینی ظاهر شود.
منبع: PhoneArena
نظرات بسته هستند.