تین کلاینت و زیرو کلاینت دو نسل جدید از سیستم عامل های پیشرو هستند که کارایی چند برابری برای سازمان های بزرگ و مدرن خواهند داشت. با کمک این دو دستگاه می توانید داده‌ها و برنامه‌های خود را بر روی یک سرور مرکزی با امنیت بالا و عملکردهای پیشرفته قرار دهید. اگرچه Thin و Zero Client شباهت های زیادی دارند، اما در مورد انواع اتصال، مشخصات و موارد دیگر نیز متفاوت هستند. در این مقاله به بررسی تفاوت‌های واقعی بین تین کلاینت و زیروکلاینت خواهیم پرداخت.

زیروکلاینت چیست؟ + معایب و مزایای آن

از آنجایی که هر فرد باید با توجه به نیاز خود بین تین کلاینت و زیروکلاینت یک دستگاه را انتخاب کند و هزینه پرداختی برای هر کدام از این ها نسبتا بالا است باید به خوبی با ویژگی های هرکدام آشنا شده و معایب و مزایای آن را بدانید. بطور کلی در تمام انواع شبکه به هر سخت افزار یا نرم افزاری که باید به یک سرور مرکزی متصل شود، کلاینت گفته می شود. زیرو کلاینت نیز یک دستگاه سخت افزاری در ابعاد کوچک است. زیرو کلاینت‌ها برای اتصال از راه دور ساخته شده‌اند و برای انجام کارها نیازمند سرور هستند. به همین علت پشتیبانی از پروتکل‌های ارتباطی در آن‌ها از بخش‌های دیگر بسیار مهم و حائز اهمیت است.

مزایای زیروکلاینت:

  • مصرف پایین برق
  • وزت سبک و ابعاد کوچک
  • عدم ایجاد صدا و نویز
  • نگهداری و نصب آسان
  • امنیت بالا

معایب زیروکلاینت:

  • هزینه بالای تعمیرات در صورت خرابی و ایجاد مشکل
  • عدم پشتیبانی از برخی پروتکل های ارتباطی
  • سرعت پایین راه اندازی در مقایسه با پی سی
  • هزینه بالا در بروزرسانی
  • وابستگی به سرور

تین کلاینت چیست؟ صفر تا صد معایب و مزایا

تین کلاینت ها، کامپیوتر کوچک با وزن و قیمت پایین هستند که از یک سرور برای انجام عملکردهای فناوری اطلاعات پشتیبانی می کنند. نصب و مدیریت آسان، Thin Clients راه حل های محاسباتی مقرون به صرفه ای هستند که می توانند برای اجرای پروتکل هایی مانند Microsoft RDP، Teradici PCoIP،Citrix HDX و VMware Blast Extreme استفاده شوند. به غیر از حافظه و ظرفیت ذخیره سازی، اکثر داده های یک Thin Client در یک سرور راه دور ذخیره می شود. یکی دیگر از قابلیت های چشم گیر تین کلاینت این است که می توان آن را جایگزین کامپیوتر شخصی کرد و با توجه به ابعاد کوچک آن این ویژگی مزایای زیادی خواهد داشت.

مزایای تین کلاینت:

  • مصرف برق
  • عدم ایجاد آلودگی صوتی و حرارتی
  • امنیت اطلاعات
  • قابلیت ارتقا سخت افزارها
  • پشتیبانی از درگاه های مختلف
  • دارای پردازنده مرکزی
  • قابلیت گسترش پذیری
  • مدیریت آسان

معایب تین کلاینت:

  • نداشتن کارت گرافیک
  • محدودیت در داشتن بیش از دو storage
  • نبود pci slot
  • نداشتن بیش از دو خروجی تصویر

۱۰ تفاوت بین Thin Clients و Zero Clients

اگر ویژگی ها و مزایایی را که در بالا راجب تین کلاینت و زیروکلاینت داده شد را مطالعه کنید، خواهید دید که آنها کم و بیش مانند یکدیگر عمل می کنند. هر دو دستگاه نقطه پایانی با کارایی بالا هستند که می توانید از آنها برای اتصال به یک ماشین راه دور و مدیریت در زیرساخت محاسبات متمرکز استفاده کنید. پس شباهت های آن دو از تفاوت ها بیشتر است. اما برای افرادی که قصد خرید دارند شناخت کوچک ترین جزئیات نیز ضروری است.

  1. اولین تفاوت این دو را در مدل های جدید تین کلاینت می توان جستجو کرد. همانطور که گفته شد هر دوی این دستگاه ها باید به یک سرور مرکزی متصل شوند اما برخی از مدل های جدید تین کلاینت بدون نیاز به سرور یا شبکه به خوبی کار می کنند.
  2. زیرو کلاینت‌ها فاقد هر گونه سیستم‌عامل مشخصی، هارد دیسک و موارد این چنینی هستند و از پردازش های دیجیتالی استفاده می کنند. اما تین کلاینت دارای رم، پردازنده، حافظه ذخیره سازی بوده و میتواند اطلاعات را به خوبی پردازش کند.
  3. راه اندازی تین کلاینت ها بسیار سریع تر و آسانتر بوده و در مقابل برای نصب تین کلاینت نیاز به افراد متخصص خواهید داشت.
  4. زیرو کلاینت ها امنیت بسیار بالایی برای حفظ اطلاعات و داده های سازمان یا شرکت ها فراهم می کنند ولی تین کلاینت در مقابل هک و حملات سایبری امنیت کمتری دارد.
  5. Zero Clientها نیاز سرویس‌های نگهداری ندارند و اغلب هیچ مشکل سخت افزاری و نرم افزاری نداشته و در صورت وقوع راحت‌تر عیب‌یابی می‌شوند.
  6. تین کلاینت ها قطعات سخت افزاری دارند که نیاز به رسیدگی و تعمیر خواهند داشت و همین موضوع باعث افزایش هزینه برای مصرف کننده می شود اما زیروکلاینت تنها مبتنی بر سرور است.
  7. انواع سیستم عامل‌های ویندوز مایکروسافت، یونیکس و توزیع‌های لینوکس روی تین کلاینت‌ها قابل نصب و اجراست. در زیروکلاینت‌ها همه ی سیستم عامل ها روی سرور نصب می شود و کاربر برای دسترسی و استفاده به سرور متصل می شود.
  8. بصورت کلی مصرف برق تین کلاینت در مقایسه با زیروکلاینت بیشتر است، بنابراین استفاده از این دستگاه‌ها در مجموعه هایی که تعداد زیادی کاربر دارد بسیار مقرون به صرفه است.
  9. رم و هارد در تین کلاینت‌، قابل ارتقا است و در صورت خرابی تعمیر می شود اما در زیروکلاینت‌ها چون به سرور متصل است نیاز به رم و هارد فقط برای نمایش فریمور دارد.
  10. بروزرسانی در زیروکلاینت‌ها راحتت تر از تین کلاینت‌ها است. زیرا در تین کلاینت تک به تک دستگاه ها باید به روز رسانی انجام شود. ولی در زیروکلاینت‌ها چون تمام کارها روی سرور انجام می شود. پس در حجم بالا شما فقط سرور را بروز رسانی می‌کنید.

تین کلاینت بخریم یا زیروکلاینت؟ کدام یک بهتر است؟

انتخاب بین تین کلاینت و زیروکلاینت کاملا بستگی به نیاز و اولویت شما دارد. البته توصیه می شود، زیر ساخت ها و بودجه خود را در نظر بگیرید. هر دوی این دستگاه ها از لحاظ ابعاد بسیار کوچک هستند، مصرف برق کمی دارند، امنیت بالایی برای مصرف کننده فراهم می کنند و صدای زیادی ندارند. اما از طرفی حتماً نیازمند بستر VDI بوده و در صورت قطعی شبکه بلااستفاده می‌شوند. اگر دستگاهی نیاز دارید که تنها به سرور متصل شود، نیاز به تعمیر و ارتقا نداشته باشد و امنیت بسیار بالایی برای شما فراهم کند، قطعا باید زیروکلاینت را انتخاب کنید.

اما اگر می خواهید امکانات بیشتری داشته باشید و بدون نیاز به سرور هم بتوانید فعالیت کنید، تین کلاینت مناسب شما خواهد بود. همانطور که اشاره شد تنها تین کلاینت برای استفاده شخصی مناسب است و می توانید جایگزین پی سی شود و زیروکلاینت این امکان را فراهم نمی کند. در آخر شما برای ما بنویسید که چه تجربه ای در استفاده از تین کلاینت و زیرو کلاینت دارید، کدام یک را توصیه می کنید. در بخش دیدگاه ها مشتاق گفتگو با شما هستیم.

source

توسط techkhabari.ir