دکتر رامین خطیب سمنانی جمعه ۲۱ شهریور در حاشیه کنفرانس ملی درمان چاقی از طریق «اسلیو گاسترکتومی» که در سالن همایشهای بیمارستان شمال آمل برگزار شد، در گفتوگو با ایسنا افزود: با گسترش روزافزون زندگی ماشینی و افزایش امکانات رفاهی مردم برای تهیه غذاهای مختلف، باعث شد وزن افراد به مرور افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: با افزایش چاقی در سنین پایین بیماریهای قلبی نیز افزایش مییابد؛ از این رو داشتن برنامه تغذیهای سالم و فعالیت بدنی برای کودکان و نوجوانان باید افزایش یابد.
وی اضافه کرد: یکی از الزامهای مهم برای سنین پایین، فراهم شدن فضای فعالیت فیزیکی لازم در مدارس برای انجام فعالیتهای بدنی است که باید جدی گرفته شود و دانش آموزان را به ورزش تشویق کنند.
دبیر علمی کنفرانس ملی درمان چاقی از طریق اسلیو گاسترکتومی، با بیان اینکه متاسفانه شیوع اضافه وزن و چاقی در دو دهه گذشته در ایران روند افزایشی شده است، تصریح کرد: اکنون روند چاقی در افراد کشور به شدت بر روی سلامت آنها و جامعه تاثیرگذار است و باید راهکارهای پیشگیرانه از سوی متولیان بهداشتی و اجرایی کشور و نیز خود افراد مبتلا بسیارجدی گرفته شود.
دکتر خطیب سمنانی هشدار داد: شیوع چاقی اکنون نه تنها درایران بلکه درهمه کشورهای جهان روند افزایشی است و به نوعی بالاترین آمار سالانه مرگ و میر کشورها محسوب میشود.
مازندرانیها، چاقترین در میان استانهای ایران
وی، با اشاره به اینکه وضعیت چاقی در استانهای مختلف کشور متفاوت، اما روند متاسفانه افزایشی است، تصرح کرد: در سالهای اخیر روند چاقی و اضافه وزن مازندرانیها بیشتر از دیگر استانهای کشور بوده و به عنوان مردم این استان، اکنون چاقترین در کشور هستند.
دکتر خطیب سمنانی، تغییر سبک زندگی شهروندان به سمت ماشینی، کم تحرکی و تغییر ذائقههای غذایی شهروندان را مهمترین دلایل اضافه وزن و چاقی در ایران اعلام کرد و خواستار اصلاح این شیوههای نادرست از سوی هم شهروندان و هم لزوم مشارکت وزارتخانههای متولی سلامت، جهاد کشاورزی و صنایع غذایی برای تامین مواد غذایی باکیفیت و سالم همچنین دریافت مالیات برای غذاهای ناسالم و پرداخت، سوبسید به موادی مانند لبنیات شد.
دبیر علمی کنفرانس ملی درمان چاقی از طریق اسلیو گاسترکتومی به محورهای این کنفرانس علمی اشاره کرد و گفت: ارائه روشهای جراحی، بررسی بیمارانی که داوطلب جراحی هستند، روشهای جدید جراحی، تکنیک جراحی و مراقیتهای جراحی که تیمی از جراحان و متخصصان گوارش، غدد داخلی، متخصصان تغذیه در این کنفرانس حضور داشتند، ارائه شد.
source