طبق توصیه انجمن سلامت آمریکا، حداکثر مقدار مجاز شکر روزانه برای مردان ۹ قاشق چایخوری، برای زنان شش قاشق و برای کودکان کمتر از ۱۰ درصد این میزان است، اما مشکل اینجا است که رعایت این توصیه آسان نیست. بسیاری از افراد شکر را بدون فکر کردن و بدون توجه به مقدار آن، مصرف می‌کنند و بیشتر آن‌ها هم این شکر اضافی را از نوشیدنی‌های شیرین و غذاهای فوق‌فراوری‌شده دریافت می‌کنند.

اشلی کاف، متخصص تغذیه، توصیه می‌کند: «ما نباید فقط به مقدار کل شکر در روز نگاه کنیم. بهتر است از مصرف زیاد شکرافزوده در یک وعده اجتناب کنیم. بیشتر از دو قاشق چایخوری شکر افزوده در یک وعده زیاد است‌ (یک قاشق چایخوری تقریبا چهار گرم است). به‌ طور کلی، بهتر است در بیشتر روزها مصرف شکر افزوده را به کمتر از سه قاشق چایخوری محدود کنیم. همچنین نباید شکر افزوده را صرفا با شیرین‌کننده‌های مصنوعی جایگزین کرد.»

به گزارش پرید، نشانه‌های رایج مصرف بیش‌از‌حد شکر عبارت‌اند از افزایش وزن و چربی شکمی، پوسیدگی دندان و خستگی (به‌ویژه خواب‌آلودگی بعد از ناهار) این چرخه خستگی، یعنی وقتی خسته‌ایم بیشتر به سراغ مواد قندی می‌رویم تا انرژی بگیریم، می‌تواند خطرناک باشد، زیرا باعث بالا و پایین شدن قند خون، خستگی دوباره و تداوم مصرف شیرینی می‌شود.

هفت نشانه غیرمنتظره مصرف زیاد شکر 

تشنگی زیاد:
بدن برای متعادل کردن قند خون بالا، آب را از سلول‌ها بیرون می‌کشد و همین می‌تواند موجب کم‌آبی و تشنگی شود.

نفخ و گاز معده: نه‌تنها غذاهای پرچرب یا لبنیات، بلکه شکر زیاد هم می‌تواند موجب ایجاد نفخ شود.

پف‌کردگی و ورم شکم:  زیاده‌روی در مصرف شکر می‌تواند به ورم و پف‌آلود شدن بدن منجر شود.

 جوش و آکنه: شکر بیش‌ازحد حتی با وجود مراقبت‌های پوستی مناسب، باعث التهاب و بروز جوش می‌شود.

 تغییرات خلقی و بداخلاقی: نوسان میزان قند خون می‌تواند نوسان‌های خلقی ایجاد کند.

 تمرکز نداشتن و مه ذهنی: اگر روی کاری که معمولا سریع انجام می‌دادید، حالا ساعت‌ها وقت می‌گذارید، شاید مصرف شکر افزوده‌تان زیاد است.

 میل شدید و وسواس‌گونه به شیرینی: وقتی هیچ غذایی جز شیرینی شما را راضی نمی‌کند، این یک چرخه اعتیادگونه است.

چگونه چرخه اعتیاد به شکر را بشکنیم؟

ــ مصرف شکر زیاد باعث افزایش سریع و سپس افت شدید قند خون می‌شود. همراه کردن شکر با پروتئین، فیبر و چربی‌های سالم به متعادل‌سازی آن کمک می‌کند.

ــ از میوه‌ها و ادویه‌ها برای شیرین کردن طبیعی استفاده کنید.

ــ در خانه و با کمتر شکر شیرینی درست کنید.

ــ کاهش تدریجی یا حذف کامل شکرافزوده به مدت دو هفته می‌تواند ذائقه را تغییر دهد و میل به شکر را کم کند.

source

توسط techkhabari.ir