طبق گزارشهای جدید، بهدلیل مشکلات سختافزاری، عرضه پردازندههای جدید کمپانی انویدیا تا پایان سال 2026 به تعویق افتاده است.

به گزارش تکراتو و به نقل از androidheadlines، شرکت انویدیا که مدتهاست برای ورود به بازار پردازندههای کامپیوتر برنامهریزی کرده، حالا با چالشی بزرگ روبهرو شده است.
پردازندههای جدید این شرکت با نامهای N1 و N1x که بر پایه معماری ARM طراحی شدهاند، با تأخیر جدی مواجه شدهاند و حالا اعلام شده که زمان عرضه آنها به اواخر سال ۲۰۲۶ موکول شده است.
هدف این پردازندهها استفاده در لپتاپها و احتمالاً کامپیوترهای رومیزی بود، و از آنها بهعنوان رقبایی جدی برای پردازندههای شرکتهایی مانند اپل، اینتل، ایامدی و کوالکام یاد میشد. اما حالا این تأخیر چندین ماهه نهتنها زمان ورود انویدیا به این بازار را عقب انداخته، بلکه به رقبای آن هم فرصت داده تا موقعیت خود را تقویت کنند.
دلیل این تأخیر، مشکلات سختافزاری جدیدی است که در فرآیند اعتبارسنجی این پردازندهها کشف شده است. مواردی مانند مدیریت حرارت و سلامت سیگنالها آنطور که باید با استانداردهای انویدیا مطابقت نداشتند.
ظاهراً مهندسان این شرکت مجبورند در طراحی سیلیکون و بستهبندی تراشهها بازنگری کنند که همین موضوع باعث عقب افتادن روند تولید شده است.
پردازندههای سری N1 قرار بود با ۲۰ هسته ARM که ترکیبی از هستههای پرقدرت و کممصرف هستند، وارد رقابت با مدلهایی مثل Snapdragon Elite از کوالکام، سری M3 از اپل، و پردازندههای اینتل و ایامدی شوند.
اما حالا با توجه به تأخیر بهوجود آمده، رقبای انویدیا پیش از آنکه این شرکت وارد بازار شود، نسلهای جدیدی از پردازندههای خود را عرضه خواهند کرد.
از طرف دیگر، این تأخیر برای کوالکام فرصت طلایی بهوجود آورده است. کوالکام در حال حاضر یک قرارداد انحصاری برای تولید پردازندههای ARM برای کامپیوترهای ویندوزی دارد که در سال ۲۰۲۵ به پایان میرسد. اما با توجه به عقبافتادن پروژه انویدیا، انحصار کوالکام عملاً تا مدت بیشتری حفظ خواهد شد که میتواند رقابت در این حوزه را کاهش دهد.
با این حال، نسخه اولیهای از پردازنده N1x که اخیراً فاش شده، عملکرد امیدوارکنندهای در تستهای اولیه داشته است. اما انویدیا بهخاطر اعتبار بالایی که در زمینه عملکرد دارد، تصمیم گرفته پردازندهای را وارد بازار نکند که نتواند انتظارات این شرکت را برآورده کند. بههمین دلیل، آنها ترجیح میدهند بهجای عرضه شتابزده، محصولی کامل و بدون نقص ارائه دهند.
در حال حاضر باید منتظر ماند و دید آیا انویدیا میتواند از پس این چالشهای مهندسی برآید و در نهایت پردازندههای خود را با موفقیت وارد بازار کند یا نه.