به گزارش ایرنا، مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیش از فرا رسیدن محرم برای خدمت رسانی مطلوب به زائران و مجاوران رضوی و دسته های عزادار حسینی برنامه ریزی لازم همچون افزایش تختهای بیمارستانی، آمادگی بیمارستان ها و مراکز درمانی، حضور کامل پزشکان، پرستاران و کادر درمان، تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز و اقلام دارویی مراکز درمانی و داروخانه ها را داشته اند.
بیشتر بخوانید:
بسیج حوزه سلامت مشهد برای خدمت به عزاداران حسینی
افزایش ۳۰ درصدی ظرفیت تختهای بیمارستانی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همزمان با ماموریت ویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، ظرفیت تختهای بیمارستانی مراکز درمانی زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است.
دکتر منصور شکیبا افزود: تمامی مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای خدمترسانی به زائران و مجاوران رضوی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در آمادگی کامل هستند و فضاهای پشتیبان در تمامی بیمارستانهای زیر پوشش این دانشگاه نیز ایجاد شده است.
در انبارهای مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ذخیرهسازی انواع سرمها، داروها ، اقلام و لوازم مصرفی بیمارستانی صورت گرفته است
وی ادامه داد: همچنین در هفتههای اخیر تامین نیازهای دارویی و تجهیزاتی بیمارستانها پیگیری و با حمایتهای صورت گرفته از سوی ریاست دانشگاه این نیازها به سرعت تامین شدند و در اختیار بیمارستانهای متقاضی قرار گرفتند.
به گفته وی، در انبارهای مراکز درمانی نیز ذخیرهسازی خوبی در خصوص انواع سرمها، داروها و اقلام و لوازم مصرفی بیمارستانی صورت گرفته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از توصیههای بسیار مهم ما در این روزهای خاص به تمامی عزاداران حسینی و بهخصوص متولیان و خادمان مردم و برگزارکنندگان مراسمها و مجالسهای سوگواری رعایت تمامی نکات مورد تأکید در بحث موارد مرتبط با حوزههای ایمنی و بهداشت بوده است.
بیشتر بخوانید:
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد: اختصاص۵۰ درصد ظرفیت تختهای بیمارستانی خراسان رضوی به ماموریت ویژه آخر ماه صفر
ساماندهی ۷۳۰ پرستار در محرم و صفر
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با بیان این که خادمان حوزه پرستاری این دانشگاه برای خدماترسانی مطلوب و شایسته در ماموریت ویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در آمادگی کامل هستند، گفت: برای این ایام متناسب با اعلام نیاز آستان قدس رضوی، حضور و استقرار تیمهای واکنش سریع را در داخل و اطراف حرم مطهر رضوی خواهیم داشت.
دکتر محمد صادقی افزود: هم اینک ۷۳۰ پرستار در قالب ۷۳ تیم ۱۰ نفره واکنش سریع در حوزه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ساماندهی شدهاند که ۵۳ تیم با ۵۳۰ پرستار در مشهد و ۲۰ تیم با ۲۰۰ پرستار در شهرهای تابعه این دانشگاه مستقر هستند.
وی ادامه داد: در جلسهای که با مدیران حوزه پرستاری بیمارستانها برگزار شد، آمادگی کامل تمامی پرستاران و لغو تمامی مرخصیها مورد تاکید قرار گرفت.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در دهه آخر ماه صفر و روزهای منتهی به شهادت امام رضا(ع) از ظرفیت پرستاران متقاضی این دانشگاه و کلان منطقه ۹ آمایشی استفاده و برای روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی هم متناسب با نیاز اعلامی اقدام میشود.
وی در خصوص استفاده از ظرفیت نیروهای پرستاری دیگر استانها درشرایط بحرانی و جنگی بیان کرد: در مواقع موردنیاز همکاریهای بین دانشگاهی در حوزههای مختلف از جمله حوزه پرستاری وجود دارد.
صادقی ادامه داد: همچنین حوزه حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای پوشش مطلوب ماموریتهای ویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در داخل و اطراف حرم مطهر رضوی حضور خواهند داشت.
بیشتر بخوانید:
نذر خدمت ۴۵۰ پرستار به زائران پیاده دهه پایانی صفر در مشهد
آمادگی مراکز بهداشتی و درمانی شبانهروزی
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پزشکان، پرستاران و ماماهای مراکز بهداشتی و درمانی شبانهروزی از آمادگی کامل برای ارائه خدمات موردنیاز به مراجعهکنندگان در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی برخوردار هستند.
دکتر حسن عبداللهزاده اظهار کرد: در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی مراکز بهداشتی و درمانی شبانهروزی و بیتوته دارای پزشک، پرستار و ماما از آمادگی کامل جهت ارائه خدمات موردنیاز به گروههای هدف برخوردار هستند.
وی تصریح کرد: چهار مرکز بهداشتی و درمانی شبانهروزی در ورودیهای شهر مشهد و در مسیرهای «ملک آباد، تپه سلام، رضویه و سه راه فردوسی» فعال هستند و در این مراکز خدمات مرتبط با تمامی گروهها از جمله سه گروه کودکان، مادران باردار و سالمندان ارائه میشود.
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین در این روزهای خاص نمونهگیری هیپوتیروئید و خدمات مرتبط با موضوع هاری هم در مراکز منتخب انجام میشود.
ارایه خدمات بهداشتی به کودکان، مادران باردار و سالمندان
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی مراکز بهداشتی و درمانی شبانهروزی منتخب در سطح استان مشخص شده و پزشکان و مراقبان سلامت این مراکز آماده ارائه خدمات بهداشتی و موردنیاز کودکان، مادران باردار و سالمندان هستند.
دکتر محمد احمدیان افزود: در مناسبتهای مهم توصیه می شود کودکان زیر ۲ سال، مادران باردار و تمامی سالمندان و به خصوص افراد دارای بیماری زمینهای ترجیحا در محدوده محل سکونت خود حضور داشته باشند و در زمان حضور در جمعها و ازدحامهای فضاهای بسته حتما از ماسک استفاده کنند.
وی ادامه داد: به مادران باردار نیز توصیه میشود در صورت نیاز به خدمات بهداشتی به نزدیکترین مرکز بهداشتی یا درمانی مراجعه کنند تا شرایط شان مورد بررسی قرار گیرد.
این مسوول تاکید کرد: همچنین اگر یک فرد سالمند دارای علایمی همچون سرگیجه، تپش قلب، تنگی نفس و غیره بود؛ توصیه میشود هرچه سریع تر به نزدیکترین مرکز بهداشتی یا درمانی مراجعه کند تا دچار مشکل نشود.
فعالیت ۱۹ پایگاه ثابت و کمکی اورژانس علوم پزشکی مشهد
رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این مجموعه نیز برای اجرای هرچه بهتر ماموریتهای ویژه شب و روز تاسوعا و عاشورای حسینی و همچنین شب شام غریبان در امادگی کامل قرار دارد.
دکتر علی یزدانی افزود: در این ایام در کنار فعالیت هفت پایگاه ثابت داخل و اطراف حرم مطهر رضوی، فعالیت ۱۲ پایگاه کمکی و استقرار ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس، پنج دستگاه موتورآمبولانس، پنج دستگاه آمبولانس کمکی را در کنار هفت دستگاه موتورلانس فعال در این محدوده خواهیم داشت.
وی ادامه داد: همچنین برای این ایام حضور نیروهای واکنش سریع پیشبینی شده و در صورت اعلام نیاز از سوی مسوولان این تیمها هم فعال خواهند شد.
بیشتر بخوانید:
۱۴ دستگاه آمبولانس در تاسوعا و عاشورای حسینی اطراف حرم مطهر رضوی مستقر می شود
تشدید نظارتهای بهداشتی با حضور ۳۲۷ ناظر و بازرس
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در آستانه فرارسیدن روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی و با توجه به برگزاری محافل سوگواری ماه محرم تشدید نظارتهای بهداشتی در راستای حفظ سلامت مردم دراین ایام در دستور کار بازرسان و ناظران حوزه بهداشت قرار گرفته است.
دکتر فرشید وفا افزود: در این ایام و روزهای خاص تعداد ۱۶۳ تیم بازرسی با ۳۲۷ ناظر و بازرس در حوزه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای نظارت بر مساجد، تکایا، هیات های مذهبی و موکبها فعال هستند.
۱۲۸ تیم با ۲۰۵ ناظر و بازرس در مشهد و ۳۵ تیم با ۱۲۲ ناظر و بازرس در سایر شهرستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال هستند
وی ادامه داد: از این تعداد، ۱۲۸ تیم با ۲۰۵ ناظر و بازرس در مشهد و ۳۵ تیم با ۱۲۲ ناظر و بازرس در سایر شهرستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال هستند.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در این ایام تامین آب شرب سالم در محلهای برگزاری مراسمها، استفاده از آبهای بطری شده در محلهای فاقد آب شرب، استفاده از آبهای تانکری با رعایت فرآیند کلرسنجی و تأییده اداره آب و فاضلاب، استفاده از یخهای بهداشتی ، داشتن مجوز سلامت بهداشتی برای خادمان موکبها بهخصوص در بحث پخت وپز به طور ویژه مورد تاکید و نطارت قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: نذورات باید از مکانهای مورد تایید مراکز بهداشتی تهیه شوند و مواد مصرفی به خصوص مواد خام دامی نیز دارای مجوزهای لازم از سوی دامپزشکی باشند.
دکتر وفا افزود: رعایت زنجیرههای دمایی، سرمایی و گرمایی نیز مورد تاکید است و مدت زمان بستهبندی تا مصرف غذای گرم نیز نباید بیشتر از ۲ ساعت باشد و اگر زمان بیشتری در این خصوص نیاز بود باید دمای آن به بالای ۷۰ درجه سانتیگراد برسد و اگر هم از گرم کن استفاده میشود دمای ۶۳ درجه سانتیگراد مورد تاکید است.
وی ادامه داد: همچنین مدیریت پسماندها، عدم ذبح دام در محل مساجد، هیات ها، تکایا و مواکب مورد تاکید است، در این راستا از طریق سامانه ۱۹۰ و دریافت شکایات های مردمی برخورد قاطع با متخلفان صورت می گیرد.
بیشتر بخوانید:
رصد اصول بهداشتی با ۱۰۴ بازرس در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی
source