به گزارش ایتنا و به نقل از لایوساینس، کاربردهای این دستگاه شامل اجرای مدلهای هوش مصنوعی است که پیش از این نیاز به استفاده از مراکز داده عظیم از طریق ابر داشتند.
اگرچه طراحی نهایی این محصول هنوز نهایی نشده است، ولی گفته میشود این دستگاه به اندازهای کوچک خواهد بود که هم روی میز شما جا شود و هم در کیفتان قرار بگیرد.
این دستگاه جدید مجهز به کارت گرافیک انویدیا بلکول و پردازنده انویدیا گریتس است که به همراه ۱۲۸ گیگابایت حافظه و ۴ ترابایت فضای ذخیرهسازی SSD ارائه میشود.
همچنین این دستگاه توسط یک تراشهٔ سوپرانویدیا GB10 Grace Blackwell Superchip نیرو میگیرد که اجزای مختلف آن بر روی یک تراشه قرار دارند تا زمان انتقال دادهها میان آنها کاهش یابد.
این ابرتراشه شامل کارت گرافیک انویدیا بلکول و پردازنده انویدیا گریتس است و همراه با آن، ۱۲۸ گیگابایت حافظه و ۴ ترابایت فضای ذخیرهسازی SSD نیز در نظر گفته شده است.
![](/images/docs/000083/083174/images/Hnyvw_WWmiMPLYfRyx4VJaSjWoMR-970-80.jpg)
دستگاه دارای کارت گرافیک Nvidia Blackwell و پردازنده Nvidia Grace و 128 گیگابایت حافظه و 4 ترابایت حافظه SSD است.
در مجموع، این دستگاه تقریباً ۱۰۰۰ برابر قدرتمندتر از بهترین لپتاپها است.
راکل اورتاسان (استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه تورنتو و بنیانگذار شرکت خودروهای خودران Waabi که از فناوری انویدیا در ناوگان کامیونهای خودران خود استفاده میکند)، میگوید: «پروژه دیجیتس انویدیا به پژوهشگران در حوزه رباتیک، بینایی کامپیوتری و سیستمهای خودران این امکان را میدهد تا راهحلها را سریعتر از هر زمان دیگری آزمایش، بهینهسازی و مقیاسبندی کنند، در عین حال این دستگاه به راحتی بر روی میز شما جای میگیرد».
گفتنی است قدرت سوپرکامپیوترها با واحدهای عملیات ممیز شناور در ثانیه (FLOPS) اندازهگیری میشود. قدرتمندترین سوپرکامپیوترهای جهان بیش از ۱۰۰۰ پتا فلاپس قدرت دارند. طبق اطلاعات آیبیام، این ابررایانهها تقریباً یک میلیون بار قدرتمندتر از لپتاپها هستند.
در مقابل، پروژه دیجیتس میتواند یک پتا فلاپس قدرت ارائه دهد. اگرچه این دستگاه نمیتواند با بهترین سوپرکامپیوترها رقابت کند، اما از اکثر رایانههای دسکتاپ و بهترین لپتاپها بسیار قدرتمندتر است و میتواند در یک بدنه به مراتب کوچکتر جا بگیرد.
با استفاده از این «سوپرکامپیوتر دسکتاپ»، پژوهشگران میتوانند مدلهای زبانی بزرگ مانند چتجیپیتی را که از ۲۰۰ میلیارد پارامتر استفاده میکنند، اجرا نمایند. همچنین دو دستگاه پروژه دیجیتس میتوانند به یکدیگر متصل شوند تا ۴۰۵ میلیارد پارامتر را پردازش کنند.
برای مقایسه، میتوان اشاره کرد GPT-3.5 که نسخه اولیه ChatGPT را در نوامبر ۲۰۲۲ راهاندازی کرد، دارای ۱۷۵ میلیارد پارامتر بود، که هر پارامتر یک متغیر است که نحوه پردازش و تولید متن توسط مدل را کنترل میکند.
این ظرفیت پردازشی عظیم امکان آزمایش و توسعه سریعتر مدلهای پیچیده هوش مصنوعی را فراهم میکند و جالب اینکه این دستگاه کاملاً قابل حمل است.
بهعنوان مثال، بسیاری از پروژهها و تحقیقات مرتبط با رباتیک، خودروهای خودران، و بینایی کامپیوتری که پیشتر نیاز به قدرت محاسباتی از مراکز داده داشتند، حالا میتوانند در این دستگاه قدرتمند و کوچک انجام شوند.
![](/images/docs/000083/083174/images/_____3_3.jpg)
البته طراحی نهایی این دستگاه هنوز به پایان نرسیده است و نمایندگان انویدیا تصویر خاصی از نمونه اولیه آن منتشر نکردهاند. با این حال، گفته میشود که این دستگاه در ماه مه ۲۰۲۵ به بازار عرضه خواهد شد و قیمت تقریبی آن حدود ۳۰۰۰ دلار خواهد بود.
این دستگاهها بهویژه برای افرادی که در حوزههای مختلف هوش مصنوعی و دادههای حجیم کار میکنند، بهعنوان یک ابزار حیاتی به شمار میرود.
با توجه به اینکه بسیاری از پژوهشگران در حال کار بر روی مدلهای هوش مصنوعی پیشرفتهتری هستند که نیاز به قدرت پردازشی بسیار زیادی دارند، این دستگاه میتواند به یک ابزار کلیدی برای آزمایش و اجرای مدلهای بزرگ تبدیل شود، بدون اینکه نیاز به مراجعه به مراکز داده پرهزینه و پرهزینه باشد.
source