این فناوری به گونه‌ای است که به ماشین پرنده این امکان را می‌دهد که از یک وسیله نقلیه معمولی به یک وسیله نقلیه هوایی تبدیل شود، که نوآوری بزرگی در عرصه حمل و نقل آینده محسوب می‌شود.

 

به گزارش ایتنا و به نقل از لایوساینس، این وسیله پرنده، یک خودرو برقی با قابلیت برخاستن و فرود عمودی (eVTOL) است که برای پرواز از موتورها و پروانه‌هایی استفاده می‌کند که در طول بدنه وسیله پخش شده‌اند.

گفتنی است این سیستم به نام «رانش الکتریکی توزیع‌شده» شناخته می‌شود. این نوع رانش به خودرو این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به باندهای فرود طولانی، به صورت عمودی از زمین بلند شده و به پرواز درآید.

 

خودروی «مادر» که این فناوری در آن قرار دارد، شبیه به سایبرتراک تسلا است. این وسیله مجهز به موتور ۸۰۰ ولتی و پلتفرم داخلی است که قادر است برد پروازی خودرو را به بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش دهد.

طراحی این سیستم به گونه‌ای است که هم‌زمان با انتقال پرنده به وضعیت پروازی، وسیله نقلیه مادر قابلیت حمل و نقل آن را به راحتی فراهم می‌آورد.

 

خودروی پرنده eVTOL خود دارای شش پروانه است که از فیبر کربن ساخته شده و ظرفیت حمل دو نفر را دارد. این وسیله همچنین دارای میدان دید پانورامیک ۲۷۰  درجه‌ای برای سرنشینان است.

اگرچه این ماشین تا نوامبر ۲۰۲۴ هنوز در حال ساخت بود، اما Xpeng Aeroht (شرکت تولیدکننده آن)، یک نمونه اولیه تکمیل‌شده را در نمایشگاه CES 2025 در لاس وگاس به نمایش گذاشت.

 




ویژگی قابل توجه دیگر این وسیله، این است که می‌تواند به صورت دستی یا به طور خودکار پرواز کند. در این سیستم، کنترل پرواز و ناوبری تضمین می‌کند که خودرو در همه زمان‌ها پایدار بوده و پرواز به شکلی ایمن انجام شود.

حتی اگر خودرو به طور خودکار پرواز کند، یک سیستم اضطراری برای کنترل آن توسط خلبان وجود دارد.

 

انتقال این وسیله از وضعیت زمینی به وضعیت پروازی به وسیله هشت ماژول کنترل و ۱۴ عملگر صورت می‌گیرد. این عملگرها وظیفه دارند که نیروی لازم برای حرکت و چرخش پروانه‌ها را فراهم کنند. وقتی که خودرو از بخش زمینی جدا می‌شود، پروانه‌ها از مرکز واحد باز شده و شروع به چرخش می‌کنند تا پرنده به پرواز درآید.

 

شرکت سازنده، در نوامبر ۲۰۲۴، اولین پرواز عمومی این خودرو را به نمایش گذاشت و نشان داد که خودرو به طور کامل از بخش زمینی جدا شده و سپس دوباره به آن متصل می‌شود.

این پروژه که به عنوان یک «حامل هوایی متحرک» شناخته می‌شود، از قابلیت‌های منحصربه‌فردی برخوردار است که می‌تواند مسیرهای جدیدی را برای حمل و نقل شهری و حتی گردشگری در مناطق جدید ایجاد کند.

 

کارخانه‌ای که مسئول ساخت این حامل هوایی متحرک است، قرار است ظرفیت تولید سالانه ۱۰ هزار واحد را داشته باشد. بخش هوایی این سیستم پیش‌بینی می‌شود که در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۵ وارد مرحله تولید شود و تحویل آن‌ها از سال ۲۰۲۶ آغاز خواهد شد.

شرکت سازنده این خودرو، پیش‌بینی می‌کند که این وسیله به طور خاص برای مسافرانی که علاقه‌مند به کشف و جستجو در زمین‌های جدید و مناطق صعب‌العبور هستند، مورد استفاده قرار گیرد.

 

این پروژه با اینکه هنوز در مراحل اولیه ساخت و توسعه قرار دارد، می‌تواند به عنوان یک جهش بزرگ در صنعت حمل و نقل هوایی و خودرویی مطرح شود و امکاناتی را برای تغییرات اساسی در نحوه جابجایی افراد در آینده فراهم کند.

این نوع فناوری‌ها می‌توانند به تدریج نقش مهمی در افزایش دسترسی به حمل و نقل هوایی و نیز کاهش مشکلات ترافیکی در مناطق شهری ایفا کنند.

source

توسط techkhabari.ir