به گزارش رویترز، رهبران جهانی و مدیران فناوری امروز در پاریس گرد هم می‌آیند تا درباره روش‌های استفاده ایمن از هوش مصنوعی در دوران مقاومت فزاینده در برابر بوروکراسی پیچیده‌ای که شرکت‌ها از آن به‌عنوان عاملی برای خنثی‌سازی نوآوری یاد می‌کنند، گفتگو کنند.

علیرغم علاقه اولیه به مهار هوش مصنوعی، هیجان و توجه‌ها پس از دو اجلاس قبلی در بریتانیا و کره جنوبی کاهش یافته است. این اجلاس‌ها پس از راه‌اندازی برنامه ChatGPT در سال ۲۰۲۲ و گسترش سریع آن، توجه قدرت‌های جهانی را به خطرات این فناوری جلب کرده بود.

در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، موانع مرتبط با هوش مصنوعی که توسط سلف خود ایجاد شده بود را برای تقویت رقابت‌پذیری آمریکا از بین برد، فشار بر سیاست‌گذاران اتحادیه اروپا افزایش یافته است تا رویکردی نرم‌تر در قبال هوش مصنوعی اتخاذ کنند و به شرکت‌های اروپایی کمک کنند تا در رقابت فناوری باقی بمانند.

برخی از رهبران اتحادیه اروپا، از جمله امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه و میزبان این اجلاس، و همچنین شرکت‌های فناوری، امیدوارند که قانون جدید هوش مصنوعی اتحادیه اروپا به‌گونه‌ای طراحی شود که برای استارتاپ‌های محلی تسهیل‌گر باشد.

ماکرون در مصاحبه‌ای با روزنامه‌های فرانسوی گفت: “ممکن است برخی تصمیم بگیرند که هیچ قانونی وجود نداشته باشد و این بسیار خطرناک است. اما اگر اروپا خود را با قوانین بیش از حد محدود کند، احتمال مخالفت نیز وجود دارد.” وی افزود: “ما نباید از نوآوری ترس داشته باشیم.”

اقدامات اولیه ترامپ در زمینه هوش مصنوعی، بر تفاوت‌های استراتژی‌های تنظیم‌کننده این فناوری در ایالات متحده، چین و اتحادیه اروپا تأکید کرده است.

سال گذشته، قانونگذاران اروپایی قانون هوش مصنوعی اتحادیه را تصویب کردند که اولین مجموعه قوانین جامع حاکم بر این فناوری در سطح جهانی است.

قبل از برگزاری این اجلاس، فرانسه با امارات متحده عربی توافق‌نامه‌ای برای ساخت یک مرکز داده بزرگ هوش مصنوعی به ارزش ۵۰ میلیارد دلار امضا کرد.

source

توسط techkhabari.ir