به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش گجتنیوز، کیفیت و سرعت اینترنت در ایران به معنای واقعی کلمه افتضاح است و بارها راجع به اهمیت رسیدگی به وضعیت اینترنت در رسانههای مختلف صحبت شده و دولت هم به خوبی در جریان این معضل سراسری قرار دارد. با این حال، طی ماههای اخیر شاهد افزایش سرعت نت در ایران بودهایم و گزارش اسپیدتست از وضعیت اینترنت در مهر ۱۴۰۳، این ادعا را ثابت میکنند.
گزارش اسپیدتست: سرعت اینترنت ایران بهبودیافته است
هم اکنون که در اواخر آذر ماه سال جاری قرار داریم، پلتفرم جامع و معتبر Speedtest، گزارش ماه نوامبر خود را منتشر کرده است. براساس این گزارش جامع که از کیفیت و سرعت اینترنت کشورهای جهان صحبت میکند، سرعت نت در ایران نسبت به قبل بهبود یافته و صعودی است. با عنایت به قطعی اخیر اینترنت، آیا این گزارش قابل استناد خواهد بود؟
روز گذشته، اسپیدتست گزارش ماه نوامبر خود را منتشر کرد و مطابق با آمار و ارقام آن، میانگین سرعت اینترنت موبایل به ۶۱.۵۲ مگابیت بر ثانیه و میانگین اینترنت ثابت به ۹۵.۱۰ رسیده است. این اعداد برای مهر ماه ۱۴۰۳ به ترتیب موبایل و ثابت، ۵۶.۷۶ و ۹۴.۱۶ بوده است. همچنین میزان تأخیر اینترنت ثابت به ۹ میلی ثانیه رسیده که تفاوتی با اکتبر ندارد. با توجه به قیاس ماه اکتبر و نوامبر، میبینیم که سرعت به طرز قابل توجهی افزایش یافته و شاهد افزایش ۲.۵ درصدی اینترنت موبایل در حال حاضر هستیم.
وضعیت چین بهبودیافته و صعود کرده است
در گزارش پرسرعت ترین اینترنت موبایل جهان، گفتیم که امارات متحده عربی در صدر جدول است و در رتبه دهم، سنگاپور قرار دارد. میانگین سرعت اینترنت موبایل امارات متحده عربی به ۴۴۱.۸۹ مگابیت بر ثانیه میرسید و رتبههای دوم تا هشتم متعلق به قطر، کویت، بلغارستان، دانمارک، کره جنوبی، هلند و نروژ است. جدول و فهرست پرسرعتترینها دچار تغییرات مهمی شده که میتوان به بهبود جایگاه چین و رسیدن به رتبه نهم و سقوط یک پلهای دانمارک اشاره کرد.
و اما سنگاپور در بخش سرعت اینترنت ثابت یکه تاز بوده و در جایگاه نخست قرار دارد. هم اکنون این کشور برای سومین مرتبه موفق شده به جایگاه نخست را از آن خود کند و با سرعت ۳۲۴.۴۶ مگابیت بر ثانیه خوش بدرخشد. جدیترین رقیبی که برای سنگاپور سبز شده، هنگ کنگ است که توانسته با تصاحب جایگاه دوم از امارات متحده عربی و با میانگین ۳۰۲.۰۴، دوش به دوش سنگاپور حرکت کند. ردههای سوم تا پنجم اینترنت ثابت متعلق به کشورهای زیر است:
- امارات متحده عربی – ۳۰۰.۶۵ مگابیت بر ثانیه
- شیلی – ۲۸۰.۰۲ مگابیت بر ثانیه
- فرانسه – ۲۶۷.۲۵ مگابیت بر ثانیه
بدترین سرعت اینترنت ثابت متعلق به کشور کوبا با میانگین ۲.۹۳ مگابیت بر ثانیه است. همچنین کشور بعدی که عملکرد افتضاحی در سرعت اینترنت موبایل دارد، میانمار با میانگین سرعت ۵.۰۹ مگابیت بر ثانیه است.
حال خوب اینترنت ایران در گزارش اسپیدتست
یکی از اخبار خوب و امیدوارکننده گزارش جامع اسپیدتست، وضعیت رو به توسعه اینترنت ثابت و موبایل ایران است. هم اکنون کشورمان با سه پله صعود در بخش اینترنت ثابت به جایگاه ۱۳۷ جهان رسیده است. میانگین سرعت از ۱۵.۶۶ مگابیت در ماه گذشته به ۱۶.۰۳ در ماه نوامبر رسیده که خبر خوبی خواهد بود. خبر خوب دیگر، صعود یک پلهای اینترنت موبایل و دستیابی به میانگین سرعت ۳۸.۸۸ مگابیت بر ثانیه است. (معادل ۴.۸۶ مگابایت در ثانیه)
یکی از اقدامات موثر شرکت ارتباطات زیرساخت در راستای بهبود کیفیت اینترنت و سرویسدهی، راه اندازی پلتفرم آنلاین مشاهده لحظهای آمار حملات سایبری دیداس (DDoS) است. هدف از راه اندازی چنین پلتفرمی، شفاف سازی و تقویت امنیت شبکه است. به گفته مدیرعامل شرکت زیرساخت، مدتی است که حملات سایبری افزایش یافته و کیفیت و سرعت اینترنت کشور را تحت الشعاع قرار داده است.
به گفته بهزاد اکبری، این حملات خارج از ایران نشئت گرفته و تأثیرات قابل توجهی بر کیفیت سرویس کاربران داشته است. عمده حملات نیز از کشورهای روسیه، هند، اوکراین، برزیل و آمریکا گزارش شده است. به نظر شما طی سه ماهه اخیر کیفیت و سرعت اینترنت ایران بهبودیافته یا بدتر شده است؟
۲۲۷۲۲۷