جدیدترین گزارش‌ها حاکی از آن هستند که اپل سفارش تولید تراشه‌های M5 خود را به TSMC داده و در حال حاضر، در حال توسعه‌ی نسل بعدی پردازنده‌هایش برای دستگاه‌های آینده است.

به گزارش macrumors، تراشه‌های سری M5 با معماری ARM پیشرفته‌تر عرضه می‌شوند و با استفاده از فناوری پیشرفته 3 نانومتری TSMC تولید خواهند شد. تصمیم اپل برای استفاده نکردن از فناوری 2 نانومتری و پیشرفته‌تر این شرکت، عمدتا به‌خاطر کاهش هزینه‌ها بوده است. با این وجود، M5 نسبت به M4 پیشرفت‌های چشمگیری خواهد داشت که از جمله‌ی آنها می‌توان به تکنولوژی System on Integrated Chip (SoIC) شرکت TSMC اشاره کرد.

راهنمای خرید تکراتو

ثبت سفارش تولید تراشه‌های M5 اپل

مدیریت دما در این تکنولوژی پیشرفته نسبت به روش‌های قبلی بهبود یافته و نشت الکتریکی نیز نسبت به طراحی‌های 2 بعدی سنتی کمتر شده است. گفته می‌شود اپل همکاری خود را با TSMC برای نسل بعدی بسته‌بندی ترکیبی SoIC که از فناوری قالب‌گیری فیبر کربن گرماپلاستیک نیز استفاده می‌کند، گسترش داده است. گزارش شده که این روش در ماه ژوئیه وارد فاز تولید محدود آزمایشی خواهد شد.

ثبت سفارش تولید تراشه‌های M5 اپل

تراشه M5 اپل پیشرفت‌های قابل توجهی در عملکرد و بهره‌وری انرژی برای دستگاه‌های مختلف به همراه خواهد داشت. تولید این تراشه ممکن است از نیمه دوم 2025 آغاز شود و اولین دستگاه‌های مجهز به M5 در اواخر همان سال یا اوایل 2026 روانه بازار شوند. اگر اپل همان روال همیشگی را در محصولات جدیدش به کار بگیرد، این احتمال وجود دارد که دستگاه‌های زیر از تراشه‌های M5 اپل برخوردار شوند:

  • آیپد پرو: احتمالا اواخر 2025 یا اوایل تا اواسط 2026 به تراشه M5 مجهز می‌شود.
  • مک‌بوک پرو: پیش‌بینی می‌شود مدل‌های مجهز به تراشه‌های سری M5 در اواخر 2025 معرفی شوند.
  • مک‌بوک ایر: نسخه‌های مجهز به M5 احتمالا اوایل 2026 عرضه می‌شوند.
  • اپل ویژن پرو: انتظار می‌رود یک نسخه‌ی به‌روزشده از این هدست با تراشه M5 بین پاییز 2025 تا بهار 2026 روانه بازار شود.

در برخی کد‌های رسمی اپل، اشاره‌هایی به تراشه M5 شده است. گزارش شده که اپل به لطف طراحی SoIC با کاربرد دوگانه، قصد دارد از تراشه M5 در زیرساخت سرور هوش مصنوعی خود برای تقویت قابلیت‌های هوش مصنوعی در محصولات مختلف و سرویس‌های ابری استفاده کند.

گزارش امروز به تدام همکاری و اتکای اپل به فناوری TSMC اشاره دارد. از سال 2020 که اپل تصمیم گرفت تولید تراشه‌هایش را به جای اینتل، به TSMC واگذار کند، این شرکت تایوانی نقش مهمی را ایفا کرده است.

نظر شما درباره تکنولوژی TSMC و همکاری این شرکت با اپل چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.

بیشتر بخوانید:

source

توسط techkhabari.ir