صاحب‌خبر –

سجاد شایان روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: با انجام این اقدام مهم می‌توان از ظهور و بروز بسیاری از بیماری‌های دامی و مشترک بین حیوان و انسان جلوگیری کرد.

رییس دامپزشکی کنگاور عنوان کرد: از جمله بیماری‌ها آبله گوسفند و بز، تب برفکی، طاعون نشخوارکنندگان، بروسلوز(تب مالت) گاو و گوسفند و هاری را می توان نام برد که در سطح روستاها و دامداری‌های شهرستان از طریق واکسیناسیون ایمنی سازی شده است.

وی از سم‌پاشی ۹۷ هزار و ۵۲۶ مترمربع جایگاه‌ دامداری‌های شهرستان کنگاور خبر داد و افزود: سم‌پاشی بدن گاو و گوسفند نیز به تعداد ۱۱۲ هزار و ۲۲۶ راس انجام شده است.

شایان در ادامه با تصریح اینکه در راستای خدمات رسانی گروه‌های جهادی به مناطق محروم و کم برخوردار با همراهی سازمان بسیج از ابتدای سال تاکنون هشت مورد اردو جهادی برگزار کرده‌ایم، گفت که در ۷۶ مورد پایش و مراقبت بیماری های دام و طیور از جمله طاعون، نشخوار کنندگان کوچک و آتفلوانزای فوق حاد پرندگان در مناطق حفاظت شده صورت پذیرفته است.

رییس دامپزشکی کنگاور با اشاره به لزوم اهمیت مقابله با انواع بیماری رایج در بین دام ها به خصوص تب برفکی تصریح کرد: بیماری تب برفکی واگیردارترین بیماری ویروسی در بین دام های سبک و سنگین بوده که در صورت شیوع بیماری سبب خسارات جبران ناپذیر اقتصادی و کاهش تولید در جمعیت دامی خواهد شد.

شایان علائم این بیماری را تب، زخم دهانی، آبریزش دهانی، کاهش اشتها برشمرد و ادامه داد: از دامداران روستایی، صنعتی و نیمه صنعتی انتظار می رود برای ایمن سازی دام ها و جلوگیری از هرگونه تلفات بیماری های دامی، همکاری مناسب و کافی با گروه های واکسیناسیون دامپزشکی داشته باشند.

به گزارش ایرنا، شهرستان کنگاور با جمعیتی بیش از ۸۵ هزار نفر در۹۰ کیلومتری شرق کرمانشاه قرار دارد و قطب دام سنگین استان و قطب دام سبک و کشاورزی منطقه محسوب می شود.

سالانه سه هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز با نسبت ۷۰ درصد گوساله و ۳۰ درصد گوسفند در این شهرستان تولید می‌شود.

میزان مصرف گوشت قرمز در شهرستان کنگاور سالانه ۵۰۰ تُن برآورد می‌شود که مصرف سرانه گوشت قرمز برای هر نفر پنج کیلوگرم است.

همچنین در سال حدود پنج میلیون قطعه جوجه ریزی در کنگاور انجام می‌شود.

∎​

source

توسط techkhabari.ir