به گزارش ایرنا، نام سیب خوشمزه و خوشرنگ که بیاید، شهر مراغه در ذهن مردم دیار آذربایجان و حتی ایران تداعی میشود و جشنواره سیب مراغه، همه ساله نام این برند ملی را پاس میدارد.
سیبهای درخشان و خوشطعم مراغه تنها یک محصول کشاورزی نیستند، بلکه نمادی از همت و عشق کشاورزانی هستند که با دستان پینهبسته، برکت را از دل خاک بیرون میکشند.
امسال نیز به روال سال های قبل، دوازدهمین دوره این جشنواره با استقبال مردم متعصب و زحمتکش مراغه در بوستان یادگاران این شهر آغاز شده و قرار است اختتامیه آن نیز روز جمعه برگزار شود.
این جشنواره، فرصتی برای پاسداشت نام مراغه می باشد، شهری که طراوت سهند را در سیبهایش خلاصه کرده و با طعم شیرین تلاش و امید، مرزهای ایران را درنوردیده است.
در گوشهای از بوستان یادگاران، بانوان مراغهای دیگهای بزرگ مربای سیب را هم میزنند و بوی شیرین آن در هوای خنک پاییز میپیچد.
کمی آنطرفتر، کودکان با لباسهای محلی، سبدی از سیبهای سرخ در دست دارند و لبخندشان، یادآور خلوص و صفای روستاییان این دیار است.
سیبهای خوشرنگ بهشتی زرد، سبز و قرمز در جای جای غرفهها و در دستان حاضران در مراسم خودنمایی میکند.
هر گوشه از محوطه، رنگی از زندگی دارد. از غرفههای صنایع دستی گرفته تا میزهایی که بطریهای سرکه، مربا و چیپس میوه سیب بر آنها میدرخشند.
غذاهای محلی، انواع شیرینیها و صنایع دستی مراغه که زبانزد است، به دست بانوان هنرمند این منطقه آماده شده و در معرض نمایش گذاشته شده است.
کشاورزان با غرور از محصول خود میگویند. از زمینهایی که سالها با عشق آباد کردهاند و از سرمای بهار و خشکسالی تابستان با صبوری از آن گذشتهاند. برای آنها سیب فقط میوه نیست، یادگار یک سال تلاش و امید است
گروه دختران هنرمند، در گوشهای درحال نقاشی روی کاغذ و تابلو هستند و خانوادهای در گوشهای دیگر با لباس محلی دیار آذربایجان، زیبایی هویت فرهنگی شان را نشان میدهد.
در میان جمعیت، نگاهها به سینیهای پر از سیب جلب میشود؛ سیبهایی که از دل باغهای کهنسال مراغه چیده شده و امروز، در دستان مردم، نشانهای از طراوت و پویایی این شهر است.
مراغه با این جشن، نهتنها محصولش را، بلکه فرهنگ و هویت دیرینه خود را به نمایش میگذارد.
سینیهایی از انواع ارقام سیبهای مراغه اطراف سن قرار داده شده و آمفی تئاتر روباز بوستان یادگاران، زیر آسمان آبی و ابری الهی میزبان این مراسم است.
امین امینیان، فرماندار مراغه به رسم میزبانی در ابتدای این مراسم از سفر یک روزه استاندار آذربایجان شرقی به این شهرستان و افتتاح پروژههای مختلف عمرانی و در نهایت حضور در افتتاحیه جشنواره سیب مراغه، تشکر میکند.
وی میافزاید: این جشنواره با رویکرد گردشگری و کشاورزی پایدار و شعار «سیب مراغه، طراوت سهند، شکوفایی سهند» برگزار میشود.
یکی از بخشهای جالب این جشنواره، حضور گروه دف نوازان و اجرای قطعههای بی نظیر موسیقی در غرفه و مراسم افتتاحیه بود که روح شنونگان خود را جلا میداد.
اما زیبایی آوای موسیقی به این گروه ختم نمیشود و در ادامه تار و کمانچه در دست هنرمندان کوچک، موسیقی سنتی آذربایجان را تا اوج آسمان ابری و در میان قطرهای نمناک باران به پرواز درمیآورند.
در ادامه سیدفرید موسوی، نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی نیز به روی صحنه آمده و میگوید: سیب، نماد فرهنگ تلاش، همت و یکدلی در شهر مراغه است.
وی میافزاید: محصول سیب در مراغه، سالهای سال است که طعم زندگی، کار و تلاش میدهد و امروز در این جشنواره جمع شدیم تا فرهنگ خود را پاس بداریم و به کشاورزانی که ۸۰ درصد اقتصاد شهرستان مدیون آنهاست، ارج نهیم.
وی ادامه میدهد: هر سیب در مراغه، قصهای از یک کشاورز است که آن را پرورش داده و برداشت کرده و امروز نوبت به ما رسیده تا با برگزاری جشنواره و دورهمیها این نماد را بیش از پیش معرفی کنیم.
موسوی میگوید: وضعیت کشاورزی و محصول سیب در این شهرستان، شایسته مردم این منطقه نیست و انتظار داریم که نماینده عالی دولت در استان توجه و حمایت ویژهای نسبت به این موضوع داشته باشد.
شهرام شفیعی، رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز در ادامه میگوید: جشنواره سیب با هدف برندسازی و بازرگانی محصول به عنوان مصرف داخلی و صادرات برگزار شده و در این راستا برنامه ریزیهای خوبی در شهرستان مراغه انجام گرفته است.
وی میافزاید: معرفی فناوریهای جدید، تقویت ارتباط دانشگاه و مراکز تحقیقاتی با تولیدکنندگان و پایش وضعیت استان در این نوع جشنوارهها انجام میگیرد.
وی به وضعیت تولید محصول سیب در استان اشاره کرده و ادامه میدهد: حدود ۴۷ هزار هکتار سطح زیر کشت سیب در استان است که ۳۱ درصد آن شامل ۱۵ هزار هکتار در مراغه است.
شفیعی میگوید: سال قبل حدود ۷۰۰ هزار تن محصول برداشت شده که ۲۷۰ هزار تن آن مربوط به مراغه بود و این شهرستان رتبه نخست را در استان دارد.وی میافزاید: بافت خاک و وضعیت جغرافیایی این شهرستان باعث شده تا محصول سیب، عطر و طعم ویژه داشته و زبانزد عام و خاص است که امیدواریم بتوانیم برند محصول سیب مراغه را حفظ و در بازارهای جهانی عرضه کنیم.
وی ادامه میدهد: سال قبل به دلیل ماندگاری بالای سیب مراغه، حدود ۷۰ درصد آن صادر شد و امسال برنامه ریزی شده تا با توجه به ارزاوری بالای این محصول و ظرفیت سردخانهها، بتوانیم در موعد مقرر به مصرف بازار داخلی و صادرات برسانیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اظهار میکند: امسال با خشکسالی مواجه بودیم و در مراغه نیز سرمای شدید و تگرک در فروردین ماه باعث شد ۳۵ الی ۴۰ درصد باغات خسارت ببینند و امسال حدود ۲۰۰ هزار تن تولید سیب در این شهرستان برآورد شده است.
وی خاطرنشان میکند: امسال از حدود ۴۵ میلیون مترمکعب حقابه سدعلویان، ۱۷ میلیون مترمکعب دریافت کردیم که ناشی از خشکسالیهای سالهای گذشته بوده است.
source