به‌زودی آسمان ایران شاهد یکی از زیباترین پدیده‌های سال خواهد بود؛ دنباله دار لمون که در روزهای آینده به نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین و خورشید می‌رسد و به تدریج درخشان‌تر از همیشه دیده خواهد شد.

قیمت روز گوشی های بازار ایران

به گفته سخنگوی کمیته نجوم آماتوری انجمن نجوم، این دنباله‌دار در تاریخ ۲۹ مهر به کمترین فاصله از زمین می‌رسد و در ۱۷ آبان نیز در نقطه نزدیک به خورشید قرار خواهد گرفت.

پیش‌بینی می‌شود در نیمه نخست آبان بتوان آن را بدون نیاز به تلسکوپ و تنها با چشم غیرمسلح در آسمان شامگاهی کشور مشاهده کرد. دنباله‌دار لمون با نام علمی C/2025 A6 هر حدود ۱۳۵۰ سال یک‌بار مدار خورشید را طی می‌کند.

بررسی مسیر مداری آن نشان می‌دهد که این جرم آسمانی در میان دنباله‌دارهای سال جاری، بیشترین درخشندگی را خواهد داشت و فرصتی استثنایی برای علاقه‌مندان به رصد آسمان فراهم می‌کند.

در حال حاضر، لمون در ناحیه صورت فلکی تازی‌ها و در نزدیکی دب اکبر قرار دارد و از هفته آینده در مسیر صورت‌های فلکی عوّا و سر مار در آسمان غروب ایران قابل مشاهده خواهد بود. این پدیده می‌تواند یکی از خاطره‌انگیزترین مناظر آسمان پاییزی امسال باشد.

source

توسط techkhabari.ir