صاحب‌خبر –

به گزارش خبرآنلاین، روز یک‌شنبه ۲۶ مرداد ماه، ابوالقاسم دلفی، سفیر پیشین ایران در فرانسه به همراه عباس آخوندی، وزیر پیشین راه و شهرسازی و مهدی ذاکریان، استاد روابط بین‌الملل مهمانان نشست کافه خبر خبر آنلاین، با موضوع «نوع مذاکره و دیپلماسی و تعامل ایران با جهان پس از جنگ ۱۲ روزه» بودند.

ابوالقاسم دلفی، سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در فرانسه در نشست کافه خبر خبرآنلاین گفت: «مدت مدیدی فکر می‌کردیم که گفت و گو و مذاکره مشکلی از ما حل نمی‌کند، وقتی آمدیم سمت مذاکره که بسیاری از راه‌ها و بسیاری از ابزارها از ما سلب شده‌بود.»

دلفی تاکید کرد: «من معتقدم زمانی که ما مذاکره می‌کردیم، طرف مذاکره جنگ را به ما تحمیل نکرد، بلکه کسی جنگ را به ما تحمیل کرد که از ابتدا مخالف مذاکره با آمریکایی‌ها بود.  اسرائیلی‌ها جنگ را شروع کردند.  این جنگ را زمانی شروع کردند که گمان‌شان بر این بود که مذاکره به سمتی می‌رود که ممکن است نتایج منفی برای‌شان داشته‌باشد.»

وی تاکید کرد: «اینکه ما استدلال کردیم در شرایط جنگی نمی‌توانیم مذاکره کنیم، به هر حال ناشی از شرایط کشور بود، البته بحث‌های زیادی در این مورد وجود دارد و به نظر من می‌شد تصمیم دیگری در این مورد گرفت و راه حل دیگری انتخاب کرد و الآن نتیجه‌اش شرایطی است که در آن هستیم.»

سفیر پیشین ایران در فرانسه گفت: «پرونده هسته‌ای، با توجه به شرایطی که از آن عبور کرده‌ایم و کشور را به شرایط فعلی کشانده‌ایم تنها موضوعی است که می‌تواند کشور را به سمت بهتر از این ببرد یا کشور را به سمت جنگ ببرد.  غرب گفته‌است که چه شرایطی دارد. نمی‌گویم که در مقابل آنها مرعوب شویم.  اما شرایط ما با شرایط قبل از جنگ ۱۲ روزه متفاوت است.  پرونده هسته‌ای تنها موضوعی است که امروز می‌تواند بین ما و دنیا موضوع مذاکره باشد.  از هسته‌ای به بعد تمام چیزهایی که وجود دارد متصل به برنامه هسته‌ای است.  تا زمانی که پرونده هسته‌ای وجود دارد و ایران در دنیا تهدید تلقی می‌شود، نه در منطقه، نه در فرای منطقه و نه در صحنه بین‌المللی کسی حاضر نخواهد شد که با ایران معامله کند و با ایران در مورد موضوع امنیت منطقه‌ای، تعامل منطقه‌ای و سرمایه‌گذاری گفت و گو کند.»

دلفی با تاکید بر شروع مذاکرات جدی و نتیجه‌بخش با آمریکا گفت: «ما باید وضعیت سه مساله همکاری با آژانس، مذاکره با آمریکا و تعیین تکلیف ۴۰۸ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصدی را مشخص کنیم.  اگر وضعیت این سه مساله مشخص شود و مذاکرات عملی شود، فضای بین‌المللی متفاوت خواهد شد، نمی‌خواهم بگویم دنیا برای ما دست خواهد زد و برای ما فرش قرمز خواهد انداخت، ولی بهانه‌های دنیا را برای توسل به حربه‌هایی که تاکنون به دفعات علیه ما استفاده کرده‌اند و ما را دچار مشکل کرده‌اند، کمتر خواهد شد و این کمتر شدن برای کشور امکانات خواهد بود.»

∎​

source

توسط techkhabari.ir