به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، روح الله بهرامی با هشدار نسبت به احتمال افزایش مارگزیدگی و عقرب گزیدگی به دلیل شدت گرفتن گرما افزود: امسال تاکنون ۲۰ مورد افراد آسیبدیده از عقربگزیدگی و ۱۰۱ مورد مارگزیدگی با مراجعه به مراکز درمانی خدمات مورد نیاز را دریافت کردند.
او تصریح کرد: میزان بروز گزش جانوران زهرآگین در چهار مقطع زمانی ۶ ساعت شبانه روز بررسی شد که بیشترین زمان از ساعت ۶ صبح تا ۱۲ ظهر بوده است.
کارشناس برنامه جانوران زهرآگین معاونت بهداشتی همدان با بیان اینکه بیشترین گزش پارسال در ماههای مرداد و شهریور رخ داد است، گفت: ۷۷ درصد از گزشها در مناطق روستایی و ۲۳ درصد در مناطق شهری بوده و علت فراوانی گزش در مناطق روستایی این است که بیشتر حوادث در مزارع و اراضی کشاورزی رخ داده است.
روح الله بهرامی افزود: بیشترین گزش جانوران زهراگین با حدود ۶۵ درصد در چهار ماه از فصل گرم سال یعنی از خرداد تا پایان شهریور رخ داده است و بیشترین گروه سنی آسیب دیدگان ۳۰ تا ۵۵ سال بودند.
او تصریح کرد: بیشترین میزان گزش جانوران زهرآگین با توجه به جغرافیای استان در شهرستانهای همدان به علت فراوانی جمعیت و در کبودراهنگ به علت فروانی فعالیتهای کشاورزی رخ داده است.
کارشناس برنامه جانوران زهرآگین معاونت بهداشتی همدان گفت: در صورت بروز عقرب یا مار گیدگی فرد مصدوم ابتدا به مرکز بهداشتی سپس برای دریافت خدمات درمانی به اورژانس و فوریتهای پزشکی مراجعه کند که در ادامه پزشک معالج با توجه به نوع گزش، سرم درمانی را انجام میدهد.
∎