صاحب‌خبر –

به گزاریش خبرآنلاین، «زونگ پی وو»، سفیر چین در ایران در یادداشتی با عنوان « اقتصاد پایدار و باز چین انتظارات مثبت را برای جهان به ارمغان می‌آورد» نوشت: با گذشت نیمه اول سال ۲۰۲۵ در بحبوحه افزایش یکجانبه‌گرایی و حمایت‌گرایی جهانی، بسیاری از دوستان ایرانی نگران این هستند که اقتصاد چین در شرایط فعلی چگونه تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. پاسخ ما به این سوال این است که صرف نظر از تغییرات در محیط بین‌المللی، اقتصاد چین همواره شتاب خوبی از توسعه را حفظ کرده و همچنان ثبات و اطمینان بیشتری را به اقتصاد جهانی تزریق خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، «شی‌جین پینگ»، رئیس‌جمهور چین، به روشنی خاطر نشان کرد که اقتصاد چین از بنیانی پایدار، نقاط قوت متعدد، انعطاف‌پذیری قابل توجه و پتانسیل گسترده‌ای برخوردار است. روند غالب یک اقتصاد سالم چین در درازمدت و عناصر پشتیبان آن تغییر نکرده است. از روز ۲۴ تا ۲۶ ژوئن ماه، شانزدهمین مجمع تابستانی داووس، یک رویداد مهم اقتصادی و تجاری جهانی، در شهر تیانجین چین برگزار شد و بیش از ۱۷۰۰ نماینده برجسته تجاری و صنعتی از بیش از ۹۰ کشور را به خود جذب کرد. لی چیانگ، نخست وزیر چین، در مراسم افتتاحیه این مجمع تأکید کرد که تبدیل شدن اقتصاد چین به عنوان موتور مهمی برای رشد اقتصادی جهان نه تنها به دلیل ثبات و رشد بالای خود، بلکه به دلیل باز بودن و ارتباط آن با اقتصاد جهانی است. در اینجا، مایلم سه تا دیدگاه را به دوستان ایرانی از اقشار مختلف معرفی کنم:

چین طرفدار سرسخت نظام تجارت چندجانبه و اقتصاد جهانی باز است

اولاً، چین طرفدار سرسخت نظام تجارت چندجانبه و اقتصاد جهانی باز است. همواره در سمت درست تاریخی و در کنار انصاف و عدالت ایستاده است، قاطعانه از نظام تجارت چندجانبه حمایت ، و با یکجانبه‌گرایی و حمایت‌گرایی تجاری مخالفت کرده و از یک جهان چندقطبی برابر و منظم و جهانی‌سازی اقتصادی فراگیر و سودمند برای همه حمایت کرده است. ما مایلیم با طرف ایرانی برای توسعه همکاری کمربند و جاده، پیشبرد دستور کار اقتصادی و تجاری تحت سازمان همکاری شانگهای (SCO)، بریکس و سایر چارچوب‌های چندجانبه ای، و ایجاد یک اقتصاد جهانی انعطاف پذیرتر از طریق همکاری بین‌المللی نزدیک‌تر، همکاری نماییم و بدین ترتیب انتظارات پایدار برای توسعه را به اقتصاد جهانی که از بی‌ثباتی و عدم قطعیت فزاینده رنج می‌برد، تزریق کنیم.

دوم، رشد اقتصادی پایدار و باثبات چین به شدت از بهبود اقتصاد جهان پشتیبانی کرده است. در سال‌های اخیر، سهم چین در رشد اقتصادی جهان در حدود ۳۰  درصد ثابت مانده است. در مواجهه با عدم قطعیت‌های خارجی، اقتصاد چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ با رشد تولید ناخالص داخلی ۵.۴ درصد نسبت به سال گذشته، شروع خوبی داشته و شاخص‌های اصلی اقتصادی در سه ماهه دوم همچنان رو به بهبود بوده‌اند. منطق اساسی پشت این امر این است که چین تنها به دنبال جهش اقتصادی کوتاه‌مدت نیست، بلکه توسعه خود را در اهداف بلندمدت قرار داده و با اهداف روشن، برنامه‌ریزی منسجم، ابتکارات اصلاحی قاطع، سیاست‌های کلان عمل‌گرایانه و پایبندی به تک طرح تا انتها، به حرکت رو به جلو ادامه ‌داده است که اقتصاد خود را قادر ساخته تا چرخه های اقتصادی را طی کرده و به روش ثابت به جلو حرکت کرده است.

مایلیم از طریق همکاری آزاد توسعه نوآوری را برای ایران، ترویج دهیم

سوم، چین تعهد خود را به عنوان یک قدرت با احساس مسئولیت و توانمندساز توسعه کل دنیا نشان داده است. نیروهای محرکه جدید چین به سرعت در حال توسعه هستند و در بسیاری از زمینه‌ها مانند راه‌آهن پرسرعت، وسایل نقلیه الکتریکی، هوش مصنوعی و انرژی سبز، در فناوری جهان پیشرو است. مهمتر از همه، چین مایل است فناوری‌ها و سناریوهای نوآورانه خود را با جهان به اشتراک بگذارد و از طریق همکاری آزاد توسعه نوآوری را برای کشورهای بیشتر، از جمله ایران، ترویج دهد. همچنین چین دومین بازار بزرگ مصرف و واردات در جهان است که نزدیک به ۵۰ تریلیون یوان مصرف و بیش از ۲۰ تریلیون یوان واردات دارد و هم تقاضای مصرفی سنتی و هم جدید در حال افزایش است که بازار گسترده و فزاینده خوبی را برای شرکت‌های همه کشورها به ارمغان خواهد آورد.

انتخاب چین قانون جنگل نخواهد بود

با نگاهی به آینده، در مواجهه با معضلات مختلفی که در همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین‌المللی پدید آمده است، انتخاب چین قانون جنگل نخواهد بود که در آن قوی، ضعیف را طعمه خود قرار ‌دهد، بلکه دستیابی به موفقیت مشترک با همکاری برد-برد است. ما آماده‌ایم در راستای رعایت اصول انصاف و عدالت ،پایبندی به مفهوم چندجانبه‌گرایی، پاسخ دادن به خطرات و چالش‌ها از طریق همبستگی، با طرف ایرانی همکاری کنیم تا به عنوان صدای عدالت برای کشورهای جنوب جهان عمل کرده و سنگ بنای ثبات در جهانی آشفته می‌باشیم.

310310

∎​

source

توسط techkhabari.ir