متا در سال ۲۰۲۵ میلیاردها دلار روی پروژههای هوش مصنوعی هزینه میکند؛ کارشناسان به نیویورکتایمز گفتند که «فراهوش» یک گام فراتر از تواناییهای فعلی هوش مصنوعی محسوب میشود.
این روزنامه روز سهشنبه گزارش داد که متا بهتازگی «الکساندر وانگ» ۲۸ ساله، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت «اسکیل اِیآی» (Scale AI)، را برای پیوستن به این آزمایشگاه استخدام کرده است. این شرکت همچنین قصددارد سایر کارکنان «اسکیل اِیآی» را نیز در قالب توافقی، که طبق آن متا میلیاردها دلار در «اسکیل اِیآی» سرمایهگذاری خواهد کرد، استخدام کند.
براساس گزارش این رسانه، برخی از پژوهشگران شرکتهای برتر هوش مصنوعی پس از دریافت بستههای دستمزد پیشنهادی با مبالغی بین هفت تا ۹ رقم، با پیوستن به متا موافقت کردهاند. گفته میشود این شرکت قصد دارد بهزودی از این آزمایشگاه رونمایی کند.
بلومبرگ گزارش داد که زاکربرگ در خانههایش در «لیک تاهو» و «پالو آلتو» کالیفرنیا شخصا با کارشناسان این حوزه دیدار کرده است.
متا پیشتر اعلام کرده است که قصد دارد در سال ۲۰۲۵ حدود ۶۰ تا ۶۵ میلیارد دلار در زیرساختهای هوش مصنوعی و پروژههای مرتبط سرمایهگذاری کند. مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، گفته است که میخواهد این شرکت را به یک قدرت بزرگ در حوزه هوش مصنوعی تبدیل کند و این فناوری را در سراسر پلتفرمهای شبکههای اجتماعی گسترش داده است.
این شرکت بهتازگی یک اپلیکیشن «متا اِیآی» و عینکهای آفتابی هوش مصنوعی «ریبن» را عرضه کرده است که با قیمت ۲۳۰ دلار به فروش میرسند. حدود یک میلیارد نفر هر ماه از «متا اِیآی» استفاده میکنند.
زاکربرگ ۴۱ ساله در ماه فوریه، هوش مصنوعی را «به طور بالقوه یکی از مهمترین نوآوریهای تاریخ» توصیف کرد و گفت: «سال جاری، مسیر آینده را تعیین خواهد کرد.»
زاکربرگ نخستین آزمایشگاه هوش مصنوعی متا را در سال ۲۰۱۳ ایجاد کرد. «یان لکان»، دانشمند ارشد هوش مصنوعی این شرکت، از آن زمان نظارت بر نوآوریهای هوش مصنوعی متا را برعهده داشته است.
جزئیات کمی درباره چگونگی عملکرد فراهوش متا وجود دارد.
سایر غولهای فناوری نیز بهطور مشابه در تلاشاند تا در زمینه زیرساختهای هوش مصنوعی پیشتاز باشند. آمازون و مایکروسافت نیز در حال رقابت برای توسعه زیرساختهای هوش مصنوعی خود هستند. آمازون روز دوشنبه اعلام کرد که قصد دارد برای گسترش زیرساختهای رایانش ابری و پیشبرد نوآوری در هوش مصنوعی ۲۰ میلیارد دلار در ایالت پنسیلوانیا سرمایهگذاری کند.
در این بین، مایکروسافت نیز قصد دارد در سال مالی ۲۰۲۵ مبلغ ۸۰ میلیارد دلار در زیرساختهای هوش مصنوعی سرمایهگذاری کند.
بهطور مشابه، گوگل در تلاش است تا کارکنانی از استارتآپهای حوزه هوش مصنوعی استخدام کند و برای فناوری آنها مجوز بگیرد. براساس گزارش این روزنامه، این شرکت سال گذشته موافقت کرد سه میلیارد دلار بپردازد تا متخصصان فناوری را استخدام کند و برای فناوری شرکت «کرکتر اِیآی» (Character AI) – استارتآپی که چتباتهایی برای مکالمات شخصی میسازد – مجوز بگیرد.
source