فرم‌فکتور جدیدی از SSD با نام E2 ممکن است به‌زودی تعریف ذخیره‌سازی پرچگالی در دیتاسنترها را متحول کند. این درایوها که بر پایه فلش QLC طراحی شده‌اند، reportedly قادر به ذخیره‌سازی تا ۱ پتابایت (معادل یک میلیون گیگابایت) داده هستند، در حالی که عملکردی در سطح SSDهای حرفه‌ای ارائه می‌دهند.

به گزارش ایتنا و به نقل از تک‌اسپات، این پروژه به‌صورت مشترک توسط دو نهاد SNIA (انجمن شبکه‌سازی ذخیره‌سازی) و OCP (پروژه محاسبات باز) برای نگهداری «داده‌های گرم» توسعه می‌یابد؛ داده‌هایی که نسبت به داده‌های «داغ» کمتر و نسبت به داده‌های «سرد» بیشتر مورد دسترسی قرار می‌گیرند. به‌دلیل افزایش نیازهای برنامه‌های هوش مصنوعی، تحلیل داده و سرویس‌های دیجیتال نوین، داده‌هایی چون لاگ‌ها، بک‌آپ‌ها و اطلاعات تحلیلی اکنون در دسته «گرم» قرار می‌گیرند، که نیاز به سرعت بالاتر از HDD اما با ظرفیت بالا دارند.

درایوهای E2 قرار است از فرم‌فکتور استاندارد «Ruler» برای دیتاسنتر بهره‌مند شوند: با ابعادی معادل ۲۰۰ میلی‌متر طول، ۷۶ میلی‌متر ارتفاع و ۹/۵ میلی‌متر ضخامت. هر درایو می‌تواند تا ۱ پتابایت داده ذخیره کند که برابر با حدود ۱۱ هزار فیلم 4K است. در یک سرور رک ۲U، می‌توان تا ۴۰ عدد از این درایوها جای داد و به ظرفیتی معادل ۴۰ پتابایت دست یافت.

 



بر اساس مشخصات اولیه، سرعت انتقال این درایوها ۸ تا ۱۰ مگابایت بر ثانیه به‌ازای هر ترابایت است که برای مدل‌های ۱ پتابایتی معادل ۸ تا ۱۰ گیگابایت بر ثانیه خواهد بود. برای تضمین سازگاری با پلتفرم‌های جدید، این درایوها از رابط PCIe 6.0 x4 و پروتکل NVMe بهره خواهند برد و ممکن است تا ۸۰ وات توان مصرفی داشته باشند. هر درایو شامل حداقل ۶۴ بسته حافظه NAND خواهد بود.

تعدادی از اعضای SNIA و OCP، از جمله متا، مایکروسافت، سامسونگ، میکرون، Pure Storage و SanDisk، در توسعه این فناوری مشارکت دارند. شرکت Pure Storage در رویداد OCP در ماه مه، از نمونه اولیه ۳۰۰ ترابایتی E2 رونمایی کرد و وعده انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری بیشتر را داد.

در حال حاضر فرم‌فکتور E2 در مرحله استانداردسازی قرار دارد و انتظار می‌رود مشخصات نهایی آن در تابستان امسال و با انتشار نسخه ۱/۰ روشن‌تر شود.

source

توسط techkhabari.ir