شهرستان نهاوند از نظر جمعیت سومین شهرستان استان همدان است و با وجود اینکه طی دههای اخیر اقدامات خوبی در زمینه ایجاد زیرساختهای بهداشت و درمان در این شهرستان انجام شده است اما کمبود پزشک و کادر درمانی متخصص، امکانات و تجهیزات پزشکی چالش دیرینه این شهرستان است و با توجه به موقعیت شهرستان که به بیماران شهرهای همجوار هم خدمات ارائه میدهد، باعث ایجاد نارضایتی و گلهمندی مردم شده است.
این شهرستان با کمبود پزشک متخصص در بخشهای متخلف از جمله جراح مغز و اعصاب، متخصص مغز و اعصاب، متخصص زنان و زایمان، متخصص بیهوشی و… و همچنین کمبود پرستار، کمک پرستار و نیرویهای خدماتی در بیمارستانها مواجه است.
همچنین این شهرستان با جمعیت ۲۰۰ هزار نفری در حال حاضر فقط یک چشمپزشک دارد و مردم مجبورند برای دریافت نوبت یکماه صبر کنند.
این کمبود پزشک و تجهیزات پزشکی در حوزه بهداشت و درمان شهرستان باعث شده که شهروندان نهاوندی برای درمان به مرکز استان و شهرهای اطراف مراجعه کنند و همین هم باعث تحمیل هزینههای بیشتر و ایجاد مشکلاتی مانند تردد، مشکلات اسکان و حوادث جادهای برای بیماران و اطرافیان آنها شده است.
کمبود نیروی انسانی، پزشک متخصص و تجهیزات پزشکی چالش عمده بهداشت و درمان شهرستان نهاوند
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نهاوند در این زمینه به ایسنا، گفت: کمبود تجهیزات پزشکی، نیروی انسانی و پزشک متخصص چالش عمده حوزه بهداشت و درمان در شهرستان نهاوند است.
محمد منصورینژاد اظهار کرد: در شهرستان نهاوند دو بیمارستان آیتالله علیمرادیان و آیتالله شهید قدوسی را با ۳۱۳ تخت مصوب داریم که از این تعداد ۲۶۴ تخت فعال است و ۵۷ پزشک متخصص و ۲۷ پزشک عمومی داریم و از این تعداد ۳۷ پزشک در شهرستان مطب دارند.
وی با بیان اینکه در شهرستان حدود ۷۸ خانه بهداشت و ۱۷ مرکز جامع سلامت، یک کلینیک تخصصی، هشت پایگاه اورژانس، پنج آزمایشگاه دولتی و ۱۶ کلینیک دندانپزشکی در حال ارائه خدمات به مردم هستند، ادامه داد: کمبود پزشک و کادر درمانی متخصص، امکانات و تجهیزات پزشکی چالش دیرینه شهرستان نهاوند است که با توجه به موقعیت شهرستان که به بیماران شهرهای همجوار هم خدمات ارائه میدهد برای رفع این نیازهای اساسی باید چارهاندیشی شود.
وی اضافه کرد: شهرستان نهاوند با کمبود جراح مغز و اعصاب، پزشک متخصص مغز و اعصاب، متخصص طب فیزیکی، متخصص بیهوشی، متخصص طب اورژانس، چشمپزشک و کمبود پزشک داروساز و پاتولوژیست در بیمارستانها مواجهه است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نهاوند بیان کرد: همچنین این شهرستان با مشکل کمبود متخصص زنان و زایمان مواجه بود که طی روزهای اخیر سه متخصص زنان و زایمان که البته بهصورت قراردادی برای شهرستان جذب شد و در حال حاضر در این زمینه مشکلی نداریم.
به گفته وی، کمبود پرستار، کمک پرستار و نیروهای خدماتی نیز از جمله مشکلات حوزه بهداشت و درمان شهرستان نهاوند است.
منصورینژاد تاکید کرد: شهرستان نهاوند با وجود اینکه از نظر جمعیت سومین شهرستان استان است در حال حاضر فقط یک چشمپزشک دارد که این کمبود مردم این شهرستان را با مشکلات زیادی مواجهه کرده است ولی خوشبختانه طی روزهای اخیر دو چشم پزشک نیز برای شهرستان جذب شده که از ابتدای خرداد در شهرستان شروع به کار خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: پزشکانی که اخیرا برای شهرستان جذب شدهاند بهصورت قراردادی هستند و ما در شهرستان به پزشکان طرحی نیاز داریم و تلاش ما برای جذب پزشکان طرحی در شهرستان است.
منصورینژاد یادآور شد: در مدت پنج ماهی که بهعنوان مدیریت شبکه بهداشت و درمان شهرستان مشغول به کار شدم حدود ۱۵ پزشک متخصص برای شهرستان جذب شده است و با اقداماتی که در جذب پزشک برای شهرستان انجام شده اعتقاد داریم که نهاوند را از لیست سیاه خارج کردهایم.
جایگاه ششم شهرستان نهاوند در استان از نظر بهرهمندی از امکانات حوزه بهداشت و درمان
علیرضا نثاری، نماینده مردم شهرستان نهاوند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متأسفانه شهرستان نهاوند از نظر بهرهمندی از تجهیزات و امکانات حوزه بهداشت و درمان در جایگاه ششم استان قرار دارد، به ایسنا گفت: شهرستان نهاوند بر اساس شاخص جمعیت شهر سوم استان است اما متأسفانه از نظر بهرهمندی از تجهیزات و امکانات حوزه بهداشت و درمان در جایگاه ششم استان قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه بهداشت و درمان اقدامات خوبی انجام شده اما قانون برنامه ششم توسعه اگر اجرا میشد نهاوند به این جایگاه نزول نکرده بود و یقینا وظایف انجام نشده است، تصریح کرد: در حال حاضر شرایط امیدوار کننده است اما به هیچ عنوان راضیکننده نیست و در تلاش هستیم که با بهرهگیری از امکانات و توانمندیها شاهد ارتقا خدمات حوزه بهداشت و درمان در شهرستان باشیم.
وی با اشاره به اینکه کمبود پزشک در شهرستان را حتی مردم هم کاملا واقفند و عمده مراجعات و مطالبات آنها از بنده را شامل میشود، گفت: مردم مداوم به پایگاه انتقال خون نهاوند مراجعه میکنند اما تعطیل است و قرار بر اجرای مجوز ایجاد دبیرستان بهورزی پسران در شهرستان بوده که اجرا نشده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه برخی مطبهای پزشکان متخصص که مردم با سختترین شرایط دسترسی و حجم مراجعه قابل توجه روزانه، برای گرفتن نوبت دچار چالش شدهاند و باید برای دریافت نوبت یک ماه صبر کنند، یادآور شد: البته اخیرا هم ۱۱ پزشک متخصص برای شهرستان جذب شده و قول مساعدی برای این ادامه این فرآیند داده شد و با مجوزی هم که اخذ شده بهزودی حدود ۴۰ نیرو به کادر درمان شهرستان اضافه خواهد شد.
۵۰ درصد پروژههای نمیهتمام حوزه بهداشت و درمان استان در نهاوند است
نثاری با بیان اینکه ۵۰ درصد پروژههای نیمهتمام حوزه بهداشت و درمان استان در نهاوند قرار دارد، بیان کرد: عمده مطالبات مردم توجه به حوزه بهداشت و درمان شهرستان و تامین سهم آن است حالا چه پزشک و چه پروژههای نیمهتمام که ۵۰ درصد پروژههای استان را شامل میشود.
نماینده مردم نهاوند در مجلس ادامه داد: دنبال سیاهنمایی نیستم اما خواستههای مردم باید مطرح و پیگیری شود که در همین راستا بنده بیش از ۱۰۴ مکاتبه با وزیران سابق و فعلی بهداشت و درمان داشتهام که اگر محقق شود بسیاری از مشکلات این حوزه در شهرستان مرتفع میشود.
وی با بیان اینکه پروژههای نیمهتمام شهرستان باید تعیینتکلیف شود زیرا سالهاست بلاتکلیف و رقمی هم اعتبار تخصیص داده نشده است، تصریح کرد: در جلسهای هم که اخیرا با حضور مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان به منظور بررسی مشکلات حوزه بهداشت و درمان شهرستان برگزار شد اتمام پروژههای نمیهتمام حوزه بهداشت و درمان، احداث خوابگاه دانشکده پیراپزشکی نهاوند، کمبود پزشکان متخصص و عمومی، کمبود نیروهای کادر درمان و پرستار و کمبود تجهیزات مورد نیاز بیمارستانهای شهرستان را مطرح و مطالبه کردیم.
به گفته وی، ارتقاء دانشکده پیراپزشکی به دانشکده پزشکی در هشت ماه گذشته مورد پیگیری قرار گرفته و در جلسه اخیر نیز این مهم مطرح شده و همچنین ارائه خدمات مطلوبتر در درمانگاههای شهرهای زیر ۲۵هزار نفر شهرستان و شبانهروزی این درمانگاهها نیز به عنوان دیگر مطالبات حوزه بهداشت و درمان شهرستان مطرح شده است.
نثاری تاکید کرد: در این نشست تصمیمات خیلی خوبی گرفته شد که امیدواریم با کمک دوستان در دانشگاه علوم پزشکی استان و شبکه بهداشت و درمان شهرستان این وعدهها محقق شود و با ارائه خدمات مطلوبتر شاهد رضایتمندی بیشتر همشهریان عزیزمان مخصوصا در بخش تخصیص پزشکان متخصص باشیم.
اقدامات صورت گرفته در حوزه بهداشت و درمان نهاوند کافی نیست
فرماندار نهاوند هم درباره مشکلات حوزه بهداشت و درمان شهرستان، به خبرنگار ایسنا گفت: با توجه به جمعیت و موقعیت استراتژیک شهرستان نهاوند، اقدامات صورت گرفته در حوزه بهداشت و درمان این شهرستان کافی نیست.
بیرانوند اظهار کرد: شهرستان نهاوند با حدود ۲۰۰هزار نفر جمعیت سومین شهرستان پرجمعیت در استان همدان است و ولی آنچنان که در شأن و جایگاه مردم این شهرستان است خدمات حوزه بهداشت و درمان در اختیار آنها قرار نگرفته و همین هم باعث نارضایتی مردم این شهرستان شده است.
وی تصریح کرد: در حوزه بهداشت و درمان از قبل اقداماتی صورت گرفته اما این اقدامات کافی نیست و البته ظرف مدت هفت تا هشت ماه گذشته با پیگیریهای نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده است.
بیرانوند ادامه داد: موقعیت جغرافیایی شهرستان نهاوند سه استان را به هم مرتبط میکند و این شهرستان موقعیت خاص و استراتژیکی دارد و بهدلیل نزدیکی با استانهای کرمانشاه و لرستان باعث شده که مردم این استانها نیز به بیمارستانها و مراکز درمانی این شهرستان مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه با این شرایط متأسفانه کمبود تجهیزات در حوزه بهداشت و درمان و کمبود پزشکان متخصص در شهرستان باعث ایجاد مشکلات زیادی برای مردم این شهرستان و نارضایتی شهروندان شده است، تأکید کرد: تجهیزات پزشکی و پزشکان متخصص مورد نیاز شهرستان بهعنوان مطالبه بهحق مردم این شهرستان باید تأمین شود و تغییر دانشکده پیراپزشکی نهاوند به دانشکده پزشکی و احداث خوابگاه دانشکده پیراپزشکی نهاوند بهعنوان مطالبه مهم این حوزه انجام شود.
فرماندار نهاوند با اشاره به اینکه آموزشی شدن بیمارستانهای نهاوند، شبانهروزی شدن درمانگاه شهر برزول، احداث مرکز آنژیوگرافی، احداث دبیرستان بهیاری پسرانه و… از دیگر نیازهای مهم شهرستان در حوزه بهداشت و درمان است، تاکید کرد: البته در نشستی که اخیرا با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی در شهرستان برگزار شد، تعدادی از این مطالبات با قول رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مصوب شد و تصمیمات خوبی گرفته شد که امیدواریم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان همه این موارد بهزودی محقق شود.
بیرانوند خاطرنشان کرد: همچنین یک بازه زمانی شش ماهه تعیین شد که دانشگاه علوم پزشکی برای حل مشکلات حوزه بهداشت و درمان از جمله نیروی انسانی، پزشک متخصص، نیروی خدماتی و تجهیزات اقدام کند و همچنین در حوزه عمرانی خانههای بهداشت، مراکز و پایگاههایی را داریم که فعال است و باید نسبت به تکمیل آنها اقدام شود.
فرماندار نهاوند تاکید کرد: پیگیر اجرا شدن این مصوبات هستیم و به همین منظور شش ماه آینده نیز جلساتی را برای ارزیابی اجرایی شدن این مصوبات در شهرستان برگزار میکنیم.
به گزارش ایسنا، مشکلات حوزه بهداشت و درمان شهرستان نهاوند چالشی دیرینه است و حل این مشکلات چندین سال است که از مطالبات مهم و بهحق مردم این شهرستان است و علاوه بر این با توجه به موقعیت استراتژیکی این شهرستان که در مسیر عبور زائران عتبات عالیات قرار دارد، باید برای حل مشکلات حوزه بهداشت و درمان این شهرستان چاره و اقدامی اساسی انجام شود و این مهم نیز همت مسئولان را میطلبد.
انتهای پیام
source