به دلیل نگرانی از تعرفههای ترامپ، گوگل تصمیم گرفته تولید گوشیهای پیکسل برای بازار آمریکا را به هند منتقل کند.

به گزارش تکراتو و به نقل از phonearena، با وجود توقف موقت اعمال تعرفهها، شرکتهای آمریکایی همچنان در تلاش هستند تا زنجیره تامین خود را تغییر دهند و از فشار تعرفههای پایهای که حدود ۱۰ درصد هستند، رها شوند.
همچنین نگرانی از بازگشت تعرفههای متقابل اولیه پس از پایان این مهلت ۹۰ روزه و معرفی تعرفههای جدید برای نیمههادیها باعث شده است که شرکتها به دنبال راهکارهای جدید باشند.
همانطور که قبلا پیشبینی شده بود، اعمال مالیاتهای سنگین سه رقمی روی کالاهای وارداتی از چین میتوانست باعث افزایش چشمگیر قیمت آیفون شود.
در حال حاضر، حذف گوشیهای هوشمند از سیاست تعرفهای دونالد ترامپ باعث شده مصرفکنندگان آمریکایی مجبور به پرداخت مبالغ هنگفت برای خرید آیفون ۱۷ پرو یا آیفون ۱۷ پرو مکس نشوند.
اما ترامپ گفته است که در آینده معافیتی وجود نخواهد داشت و همچنین به اعمال تعرفه بر نیمههادیهای وارداتی اشاره کرده که این موضوع میتواند بر تمام گوشیهای هوشمند وارداتی به آمریکا تاثیر بگذارد.
واقعیت این است که هیچکس، حتی خود ترامپ، دقیقا نمیداند این ماجرای تعرفهها در نهایت چگونه به پایان خواهد رسید. در این میان، گوگل نیز همانند اپل با مشکلات تعرفهای روبرو شده است.
در سالهای اخیر، این زیرمجموعه شرکت Alphabet تولید گوشیهای Pixel را به ویتنام و هند منتقل کرده بود. اما به تازگی روزنامه The Economic Times گزارش داده که گوگل قصد دارد تولید گوشیهای هوشمند خود را به طور کامل از ویتنام به هند منتقل کند، به ویژه برای مدلهایی که قرار است به آمریکا صادر شوند.
در همین راستا، گفته شده گوگل با شرکای تولیدی خود یعنی Foxconn و Dixon Technologies مذاکراتی انجام داده تا بخشی از تولید گوشیهای Pixel را به هند منتقل کند.
همچنین با برخی تامینکنندگان خود نیز برای تولید قطعاتی مانند شارژر، حسگر اثر انگشت، باتری و قاب دستگاه در هند گفتگو کرده است. در حال حاضر، بیشتر قطعات مورد استفاده در گوشیهای Pixel تولید شده در هند از سایر کشورها وارد میشود.
این تغییر به دلیل تعرفههای ۴۶ درصدی صادرات ویتنام به آمریکا است که در حال حاضر به طور موقت متوقف شدهاند. تعرفه متقابل واردات آمریکا از هند هم ۲۶ درصد است که فعلا متوقف شد.
این اختلاف ۲۰ درصدی به این معناست که اگر تعرفهها مجددا برقرار شوند، گوگل مجبور میشود مالیات بیشتری برای گوشیهای تولید شده در ویتنام نسبت به گوشیهای تولید شده در هند پرداخت کند.
در چنین شرایطی، گوگل مانند سایر شرکتهای آمریکایی ممکن است برای حفظ حاشیه سود خود، بخشی از هزینههای اضافی را از طریق افزایش قیمت به مصرفکنندگان منتقل کند.
البته گوگل برای انتقال کامل تولید گوشیهای Pixel به هند باید ظرفیت تولید خود در این کشور را به شکل قابل توجهی افزایش دهد. در حال حاضر ماهانه حدود ۴۳ هزار تا ۴۵ هزار دستگاه Pixel در هند تولید میشود که بیشتر برای بازار داخلی این کشور در نظر گرفته شده است.
این تعداد بسیار کمتر از میزان مورد نیاز برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد بازار آمریکا خواهد بود، به ویژه با توجه به معرفی Pixel 10 در سال آینده.