به گزارش ایرنا، عاطفه سادات مدبرنژاد روز سه‌شنبه در نشست شورای آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری افزود: امروز یکی از چالش‌های جدی و اساسی کشور آسیب‌های اجتماعی است و بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب آسیب‌های اجتماعی به منزله بلایای طبیعی است.

وی اظهار داشت: همان‌طور که زلزله یک خانه را به راحتی ویران می‌کند به طور قطع با بی‌توجهی به آسیب‌های اجتماعی نیز به راحتی بنیان خانه و جامعه خراب می‌شود.

مدیرکل انجمن اولیاء و مربیان وزارت آموزش و پرورش گفت: غفلت از پرداختن به آسیب‌های اجتماعی مقابله و کنترل این آسیب‌ها را در آینده سخت می‌کند.

وی اضافه کرد: برنامه کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی در ۳۲ منطقه هدف کشور اجرا می‌شود و در چهارمحال و بختیاری ناحیه یک شهرکرد به عنوان منطقه هدف شناسایی شده است و در همین ارتباط برنامه عملیاتی تدوین و در حال پیگیری است.

مدبرنژاد تعامل درون سازمانی، تعامل با خانواده‌ها و دستگاه‌های مختلف که در این خصوص تکلیفی برعهده دارند برای کنترل آسیب‌های اجتماعی ضروری است.

وی با اشاره به حضور وزیر آموزش و پرورش در ۲۰ جلسه ملی در خصوص آسیب‌های اجتماعی طی ۶ ماه گذشته ادامه داد: در زمان حاضر یک همدلی، هم‌افزایی و تقسیم کار ملی بین مجموعه وزارت آموزش و پرورش برای کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی شکل گرفته است.

به گفته مدبرنژاد، در خصوص کاهش، پیشگیری و کنترل آسیب‌های اجتماعی برنامه عملیاتی تنظیم و مناطق هدف تعیین شده است.

وی تاکید کرد: قرار است با اجرای برنامه‌های مشخص برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی بازخورد لازم در این خصوص گرفته شود.

مدیرکل انجمن اولیاء و مربیان وزارت آموزش و پرورش گفت: تعامل این وزارتخانه با خانواده‌ها از مهمترین رویکردهای تعیین شده برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است.

مدبرنژاد با تاکید بر اینکه وظیفه اصلی تربیت برعهده خانواده است ادامه داد: قرار نیست آموزش و پرورش و مدرسه جای خانواده را بگیرد بلکه باید فرایند تربیتی بچه‌ها با قرار گرفتن این نهاد مهم تربیتی در کنار خانواده به بهترین شکل ممکن طی شود.

وی حمایت و توانمندسازی والدین دانش‌آموزان از طریق برگزاری کلاس‌های آموزش خانواده و مراکز مشاوره را از جمله موارد تعامل آموزش و پرورش با خانواده عنوان کرد.

به گفته مدبرنژاد، در زمان حاضر در سطح استان چهارمحال و بختیاری ۹ مرکز مشاوره و ۶۹ مدرّس آموزش خانواده در تخصص‌های مختلف فعال هستند.

مدیرکل انجمن اولیاء و مربیان وزارت آموزش و پرورش گفت: براساس گزارش‌های موجود مدرّس آموزش خانواده در شهرستان اردل و خانمیرزا وجود ندارد و انتظار می‌رود با توجه به اهمیت موضوع در سالجاری تمهیدات و مقدمات لازم فراهم شود.

وی یادآور شد: براساس داده‌هایی که از طریق طرح نماد و ارزیابی‌های انجام شده در سطح استان‌ها تعارضات خانوادگی یکی از مهمترین آسیب‌هایی است که والدین و دانش آموزان با آن مواجه هستند.

مدبرنژاد با اشاره به اهمیت تعامل بین دستگاه‌هایی که مسوولیتی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دارند گفت: همه این دستگاه‌های مسوول باید با شکل گیری ائتلافی قوی و با کمک همدیگر، برنامه‌ریزی دقیق و به دور از جزیره‌ای حرکت کردن در این خصوص اقدام کنند.

مدیرکل انجمن اولیاء و مربیان وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه عدالت آموزشی از دیگر رویکردهای این وزارتخانه است افزود: ارتقای کیفیت آموزشی و تامین فضا و تجهیزات آموزشی از جمله مهمترین راهبردهای آموزش و پرورش است.

مدبرنژاد ادامه داد: بهبود فضا و تجهیزات آموزشی در گرو استفاده از ظرفیت مردم و خیرین مدرسه است.

به گزارش ایرنا، هم‌اکنون یک‌هزار و ۹۰۰ فضای آموزشی در سطح استان چهارمحال و بختیاری فعال است.

چهارمحال و بختیاری با ۱۲ شهرستان و بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارای بیش لز ۲۰۸ هزار دانش‌آموز است.

source

توسط techkhabari.ir