کرتیس پریم همیشه نگاهی رو به آینده داشته است. حتی در دوران ابتدایی گرافیک کامپیوتری و بازی‌های ویدیویی، او به‌خوبی متوجه پتانسیل بزرگ فناوری‌های بصری در آینده شد.

راهنمای خرید تکراتو

به گزارش تکراتو و به نقل از businessinsider، کرتیس پریم تمام انرژی و وقت خود را صرف توسعه تکنولوژی گرافیک کرد و به گفته دانشگاهی که از آن فارغ‌التحصیل شد یعنی Rensselaer Polytechnic Institute یا به اختصار RPI، نخستین پردازنده گرافیکی برای کامپیوترهای شخصی را طراحی کرد؛ پردازنده‌ای با نام IBM Professional Graphics Adapter.

با این حال، یک تصمیم در گذشته هست که پریِم هنوز از آن حسرت می‌خورد: اگر تمام سهام Nvidia را که روزی در اختیار داشت نگه می‌داشت، امروز یکی از ثروتمندترین افراد جهان با دارایی‌ای بیش از ۷۰ میلیارد دلار بود. این رقم را مجله Forbes تخمین زده است.

کرتیس پریم کیست؟

اما در حال حاضر ثروت تخمینی پریِم حدود ۳۰ میلیون دلار است که به گفته Forbes برای داشتن زندگی‌ای راحت کاملاً کافی است. او در خانه‌ای خارج از شبکه برق شهری، در نزدیکی شهر فرِمونت در ایالت کالیفرنیا زندگی می‌کند؛ نه چندان دور از دفتر مرکزی شرکتی که خودش در سال ۱۹۹۳ هم‌پایه‌گذارش بود.

کرتیس پریم

شروع مسیر حرفه‌ای

پریِم در شهر تروی در ایالت نیویورک، در دانشگاه RPI تحصیل کرد و در سال ۱۹۸۲ با مدرک مهندسی برق کامپیوتر فارغ‌التحصیل شد. اولین شغل او پس از فارغ‌التحصیلی در شرکتی تکنولوژیک به نام Vermont Microsystems بود که دیگر وجود ندارد. اما زمانی که به کالیفرنیا رفت و به شرکت Sun Microsystems پیوست، مسیر حرفه‌ای او به‌طور جدی آغاز شد.

در Sun، پریِم نقش مهمی در توسعه کارت گرافیکی یادشده ایفا کرد و با این کار، جایگاه خود را به عنوان یکی از افراد پیشرو در طراحی و توسعه فناوری‌های گرافیکی تثبیت کرد.

تأسیس Nvidia

بر اساس صحبت‌های جنسن هوانگ، مدیرعامل Nvidia، که در مصاحبه‌ای با دانشکده کسب‌وکار دانشگاه استنفورد مطرح شده، داستان تأسیس Nvidia از ملاقات سه نفر در یک رستوران Denny’s در سیلیکون‌ولی شروع شد: هوانگ، پریِم و هم‌بنیان‌گذار سوم شرکت یعنی کریس مالاکوسکی.

مالاکوسکی مانند پریِم در شرکت Sun Microsystems کار می‌کرد. هوانگ نیز سابقه کاری در شرکت‌های LSI Logic و Advanced Micro Devices را داشت.

جالب است بدانید که او پیش از فارغ‌التحصیلی در رشته مهندسی برق از دانشگاه Oregon State، مدتی به عنوان ظرف‌شوی در رستوران Denny’s کار می‌کرد. او بعدها مدرک فوق‌لیسانس خود را نیز در همان رشته از دانشگاه استنفورد گرفت.

Nvidia در تاریخ ۱۵ آوریل ۱۹۹۳ تأسیس شد. هدف اولیه این سه نفر ساخت گرافیک سه‌بعدی برای بازار بازی‌های ویدیویی و رسانه‌های دیجیتال بود. آن‌ها به‌طور شبانه‌روزی تلاش کردند تا به این هدف برسند. در سال ۱۹۹۹، این شرکت نخستین پردازنده گرافیکی جهان را معرفی کرد که با نام GPU شناخته شد.

در همان سال، Nvidia وارد بازار بورس شد و در تاریخ ۲۲ ژانویه ۱۹۹۹ عرضه اولیه سهام خود را انجام داد. قیمت هر سهم در آن زمان ۱۲ دلار بود.

پس از Nvidia

تا سال ۲۰۲۵، قیمت هر سهم Nvidia به نزدیک ۱۵۰ دلار رسید. این یعنی رشد خیره‌کننده‌ای برای شرکتی که تا اواخر سال ۲۰۱۹ قیمت هر سهمش زیر ۶ دلار بود.

این رشد عمدتاً به خاطر اوج‌گیری هوش مصنوعی در سال‌های اخیر است. از آنجایی که تمرکز اصلی Nvidia همیشه بر پردازش گرافیکی پیچیده بوده، این شرکت آمادگی کامل برای ورود به حوزه محاسبات مرتبط با هوش مصنوعی را داشت.

همین روند باعث شد دارایی جنسن هوانگ به بیش از ۱۱۵ میلیارد دلار برسد؛ رقمی باورنکردنی که چیزی حدود ۳۸۳۳ برابر بیشتر از دارایی پریِم است.

پریِم که فردی کم‌حرف شناخته می‌شود، هیچ‌گاه به‌صورت عمومی درباره دلیل خروجش از Nvidia توضیح نداده است. او اکنون در خانه‌ای در منطقه‌ای نسبتاً دورافتاده از کالیفرنیا زندگی می‌کند و تنها چند بار در سال از خانه بیرون می‌آید تا به دانشگاه سابقش یعنی RPI سر بزند که همچنان با آن در ارتباط نزدیک است.

او فردی نیکوکار نیز هست و حتی بعد از عرضه اولیه سهام Nvidia، بخش بزرگی از ثروت خود را به امور خیریه اختصاص داد. او همچنان از طریق بنیاد شخصی‌اش به نام Priem Family Foundation به کارهای خیر ادامه می‌دهد.

source

توسط techkhabari.ir