شرکت مایکروسافت ظاهراً با کارمندان معترض در مراسم ۵۰ سالگی خود قطع همکاری کرده است. معترضان شرکت را به مشارکت در جنگ غزه متهم کرده بودند. براساس گزارش ورج و CNBC، این نشریه‌ها ایمیلی مشاهده کرده‌اند که نشان می‌دهد «ابتهال عبوساد»، مهندس نرم‌افزار بخش پلتفرم هوش مصنوعی مایکروسافت، به‌دلیل آنچه «اقدامات نادرست» خوانده شده، از مایکروسافت اخراج شده است. این شرکت هنوز واکنشی به این گزارش‌ها نشان نداده است. عبوساد یکی از دو معترضی بود که روز جمعه، در مراسم پنجاه‌سالگی مایکروسافت، «مصطفی سلیمان»، مدیر واحد هوش مصنوعی مایکروسافت، را خطاب قرار و او را به سودجویی از جنگ متهم کرد و از مایکروسافت خواست استفاده از هوش مصنوعی در جنگ را متوقف کند. معترض دوم که ظاهراً با او هم قطع همکاری شده، «وانیا آگراوال» نام دارد.

او در مراسم سخنرانی «ساتیا نادلا»، «بیل گیتس» و «استیو بالمر» اختلال ایجاد کرد. ظاهراً هر دوی آنها ایمیل‌هایی به سایر کارمندان مایکروسافت فرستاده بودند تا اعتراض خود را به گوش همکارانشان برسانند. مایکروسافت در ایمیل خود به عبوساد گفته رفتار او به حدی تهاجمی بوده که مأموران امنیتی مجبور شده‌اند وی را از اتاق بیرون کنند. مایکروسافت همچنین گفته اعتراض‌های او «برای کسب شهرت و ایجاد اختلال حداکثری در این رویداد» بوده است. گفته می‌شود که هر دوی این کارمندان با جنبش No Azure for Apartheid مرتبط‌اند. این جنبش را تعدادی از کارمندان مایکروسافت به راه انداخته‌اند و هدف آنها اعتراض به قراردادهای نظامی مایکروسافت است.

این افراد در مراسم مایکروسافت خطاب به مدیران این شرکت ادعا کردند بیش از ۵۰ هزار فلسطینی با استفاده از فناوری‌های این شرکت کشته شده‌اند و مایکروسافت روی خون آنها جشن گرفته است. بسیاری از شرکت‌های فناوری آمریکایی همواره به همکاری‌های نظامی با دولت آمریکا و برخی دولت‌های خارجی متهم شده‌اند و همین موضوع اعتراض‌های زیادی را نیز میان کارمندان این شرکت‌ها برانگیخته است.

گوگل متخصصان هوش مصنوعی را یک سال به مرخصی باحقوق می‌فرستد

گوگل متخصصان هوش مصنوعی را یک سال به مرخصی باحقوق می‌فرستد تا به رقبا نپیوندند گوگل به‌منظور حفظ استعدادهای برتر در رقابت شدید هوش مصنوعی، یک سال بدون کار به برخی متخصصان حقوق می‌دهد تا به رقبا نپیوندند. در رقابت تنگاتنگ صنعت هوش مصنوعی، گوگل برای حفظ استعدادهای برتر خود در واحد دیپ‌مایند از اقدامات غیرمعمولی همچون استفاده از قراردادهای ضدرقابتی استفاده می‌کند.

این قراردادها برخی کارکنان را یک سال از پیوستن به رقبا بازمی‌دارند و گوگل حتی حاضر است به آنها بدون کار حقوق بدهد اما نگذارد به رقیب بیپوندند. طبق گزارش‌ «Techcrunch»، گوگل برخی کارکنانش در تیم DeepMind را یک سال در بریتانیا از پیوستن به رقبا منع می‌کند. در این مدت، این کارکنان با دریافت حقوق، عملاً به تعطیلات طولانی فرستاده می‌شوند. این اقدام بخشی از تلاش‌های گوگل برای حفظ استعدادهای برتر در رقابت با رقبایی همچون OpenAI و دیگر شرکت‌های بزرگ است. توافقات ضدرقابتی به گوگل این امکان را می‌دهد که کارکنانش را از جابه‌جایی سریع به شرکت‌های رقیب جلوگیری کند. باوجود این سیاست، برخی محققان احساس می‌کنند این شرایط می‌تواند به رشد حرفه‌ای آنها آسیب برساند. گوگل و استفاده از توافقات ضدرقابتی برای نگه‌داشتن استعدادهای هوش مصنوعی این اقدام گوگل به‌منظور جلوگیری از پیوستن کارکنان به رقبای مستقیم انجام می‌شود اما برخی کارکنان احساس می‌کنند در این مدت از جریان پیشرفت‌های سریع صنعت هوش مصنوعی عقب می‌افتند.

در ایالات متحده، این نوع قراردادها توسط FTC ممنوع شده است، اما در بریتانیا، گوگل به‌راحتی می‌تواند از این شیوه‌ها استفاده کند. گوگل با استفاده از قراردادهای ضدرقابتی دنبال حفظ منابع انسانی کلیدی خود در دیپ‌مایند است اما این روش می‌تواند باعث نارضایتی کارکنانی شود که در مدت بیکاری مجبور به انتظار برای بازگشت به بازار کار هستند. در این شرایط، کارکنان ممکن است احساس کنند این اقدامات به رشد حرفه‌ای و پیشرفتشان آسیب می‌زند، به‌ویژه زمانی که این تعطیلات طولانی روند سریع پیشرفت در دنیای فناوری‌های هوش مصنوعی را عقب‌ می‌اندازد. همچنین در این مدت نبود گزینه‌های شغلی در دسترس می‌تواند به فرسودگی ذهنی و کاهش انگیزه کارکنان منجر شود.

در حالی که مایکروسافت با اخراج کارمندان معترض به مسائل اخلاقی و سیاسی واکنش تند و بدون مصالحه‌ای نشان داد، گوگل از روش دیگری برای مدیریت منابع انسانی خود استفاده کرده است: ارسال متخصصان هوش مصنوعی به مرخصی‌های طولانی با حقوق به منظور جلوگیری از پیوستن آنها به رقبا. این دو رویکرد، تصویری واضح از دوگانگی شرکت‌های فناوری در نحوه برخورد با کارمندان خود ارائه می‌دهد.

مایکروسافت با اخراج دو کارمند – ابتهال عبوساد و وانیا آگراوال – که در مراسم ۵۰ سالگی شرکت اعتراض کرده بودند، نشان داد که حتی در شرایطی که کارمندان از داخل سازمان صدای اعتراض بلندی می‌زنند، این اعتراضات ممکن است به قیمت از دست دادن شغل آنها تمام شود. این کارمندان، با اشاره به نقش مایکروسافت در جنگ غزه و استفاده از فناوری‌های آن در کشتار فلسطینی‌ها، خواستار توقف همکاری‌های نظامی شرکت شدند. اما مایکروسافت به جای پاسخ‌گویی به این نگرانی‌ها، آنها را به دلیل “ایجاد اختلال” اخراج کرد و این موضوع باعث جلب توجه بیشتر به شرایط کاری و آزادی بیان در شرکت شد.

از سوی دیگر، گوگل با ارسال متخصصان هوش مصنوعی به مرخصی‌های طولانی با حقوق، اقدامی غیرمستقیم انجام داد که در ظاهر به نفع کارکنان به نظر می‌رسد، اما در واقعیت، هدف آن جلوگیری از پیوستن این استعدادها به شرکت‌های رقیب است. این سیاست، اگرچه به ظاهر ملایم‌تر از اخراج است، اما می‌تواند به کارکنان آسیب بزند؛ زیرا آنها در دوران اوج پیشرفت‌های فناوری از جریان اصلی عقب می‌افتند و احساس ناکارآمدی و فرسودگی می‌کنند.

نتیجه‌گیری

رفتار دوگانه مایکروسافت و گوگل نشان می‌دهد که شرکت‌های فناوری در مدیریت کارمندان خود همواره درگیر موازنه‌ای بین منافع سازمانی و حقوق انسانی هستند. در حالی که مایکروسافت با سرکوب مستقیم اعتراضات کارمندان، رویکرد سخت‌گیرانه‌ای اتخاذ کرده، گوگل با استراتژی “پارک کردن” کارکنان، روشی ظاهراً ملایم‌تر اما همچنان محدودکننده انتخاب کرده است. این دوگانگی بیانگر این است که در دنیای فناوری، کارمندان همچنان به عنوان دارایی‌هایی برای حفظ یا کنترل در نظر گرفته می‌شوند، نه به عنوان انسان‌هایی که نیاز به شنیدن و احترام دارند.

این رویکردها نه تنها به مسائل اخلاقی شرکت‌ها اشاره می‌کند، بلکه به نشانه‌ای از بحران عمیق‌تر در صنعت فناوری اشاره دارد: فقدان تعادل بین منافع تجاری و حقوق کارمندان. در نهایت، این دو خبر نشان می‌دهند که اگرچه شرکت‌های فناوری از نوآوری و پیشرفت حرف می‌زنند، اما در عمل، هنوز در مدیریت انسانی خود مسیری طولانی برای پیمودن دارند.

source

توسط techkhabari.ir