ایمونوتراپی خوراکی (Oral Immunotherapy – OIT) یک روش درمانی برای آلرژی‌های غذایی است که در آن، بیمار مقدار بسیار کمی از ماده غذایی آلرژی‌زا را به‌صورت کنترل‌شده و تدریجی مصرف می‌کند. هدف این روش کاهش حساسیت سیستم ایمنی بدن به آن ماده غذایی و در نهایت افزایش تحمل بیمار است.

اسکای‌نیوز به نقل از سازمان استانداردهای غذایی بریتانیا می‌نویسد که حدود ۶ درصد بزرگسالان در بریتانیا به آلرژی‌های غذایی مبتلا هستند و بادام‌زمینی و مغزهایی مانند فندق، گردو و بادام بیشترین احتمال ایجاد واکنش آلرژیک را دارند.

با این حال در مطالعه‌ای جدید که مرکز کودکان جانز هاپکینز انجام داد، ۳۶ درصد شرکت‌کنندگان که داروی تزریقی جدید را استفاده کردند، توانستند تا پایان آزمایش حدود هشت بادام‌زمینی و دو ماده آلرژی‌زای دیگر را مصرف کنند، در حالی که این میزان در گروهی که تحت ایمونوتراپی خوراکی قرار گرفت، تنها ۱۹درصد بود.

داروی تزریقی اومالیزوماب به آنتی‌بادی‌ به نام ایمونوگلوبولین ئی (IgE) در خون متصل می‌شود و از فعال شدن سلول‌های ایمنی مسئول واکنش‌های آلرژیک جلوگیری می‌کند. این فرایند باعث می‌شود سلول‌های ایمنی به تحریک هرگونه ماده حساسیت‌زا حساسیت کمتری داشته باشند

مطالب مشابه:

– توصیه‌های ساده متخصصان برای کنترل حساسیت فصلی

– بینی انسان بوهای مختلف را در ۶۰ هزارم ثانیه تشخیص می‌دهد

محققان در این مطالعه، ۱۷۷ جوان و سه بزرگسال را به گروه‌های مختلف تقسیم کردند. به یک گروه دوز اولیه‌ از امالیزوماب تزریق شد، زیرا قبلا ثابت شده بود که این دارو خطر واکنش‌های آلرژیک شدید را در طول ایمونوتراپی خوراکی کاهش دهد. به گروه دوم دارونما تزریق شد.

سپس گروه اول تحت ایمونوتراپی خوراکی قرار گرفت و دارونمای اومالیزوماب به آن‌ها تزریق شد، در حالی که به گروه دوم اومالیزوماب تزریق شد و تحت ایمونوتراپی خوراکی دارونما قرار گرفت.

اگرچه در پایان مطالعه، درصد یکسانی از افراد باقی‌مانده در هر دو گروه توانستند حداقل دو گرم از سه ماده غذایی را که به آن‌ها آلرژی داشتند تحمل کنند، تعداد بسیار بیشتری از افراد گروه اول پیش از اتمام آزمایش از مطالعه خارج شدند.

طبق گزارش محققان، بیش از نیمی از افرادی که گروه اول را ترک کردند، به دلیل واکنش‌های آلرژیک یا علائم تحمل‌ناپذیر ناشی از ایمونوتراپی از ادامه مطالعه منصرف شدند، در حالی که در گروه دوم هیچ‌کس به دلیل واکنش‌های آلرژیک یا علائم دیگر مطالعه را ترک نکرد.

رابرت وود، محقق اصلی این مطالعه، می‌‌گوید: «این اولین بار است که توانسته‌ایم این دو روش درمانی برای آلرژی‌های غذایی متعدد را مستقیم مقایسه کنیم و مطالعه ما نشان می‌دهد که اومالیزوماب برتر از ایمونوتراپی خوراکی است.» زیرا میزان واکنش‌های آلرژیک در بیمارانی که تحت ایمونوتراپی قرار گرفتند، بالا بود.

در حال حاضر در بریتانیا، اومالیزوماب برای درمان کهیر و آسم شدید استفاده می‌شود.     

source

توسط techkhabari.ir