جوان آنلاین: کانال «نمافر» در پیامرسان بله خبر داد: خوراکیهای سنتی کارکرد مهمی دارند. آنها حال و هوای یک آیین یا یک مناسبت مهم ملی و دینی را حمل میکنند. اهمیت خوراکیهای سنتی و مناسبتی فراتر از طعم یا خاصیت آنهاست. مثل پختن شلهزرد یا خرید زولبیا و بامیه که به مردم ما کمک میکند حال و هوای ماه رمضان را به زندگی خود وارد کنند. همه ملتهای مسلمان از این خوراکیهای سنتی برای ماه رمضان و خصوصاً وعده افطار دارند. افطار وعده بهخصوصی است؛ سفرهای معنوی است که مسلمانان با خوراکیهایی ویژه آن را عزیز میدارند. شیرینیهایی که عمدتاً از باارزشترین مواد اولیه تهیه میشوند تا در خور آن سفره نورانی باشند. وبسایت «تیست اطلس»، دسر رمضانی ایران را شلهزرد تشخیص داده و آن را سومین دسر محبوب سنتی افطار معرفی کرده است. شلهزرد برای ما نوعی دسر آیینی است که نه فقط در ماه مبارک رمضان، بلکه در بسیاری از مناسبتهای مذهبی دیگر نیز به شکل نذری ارائه میشود.
∎