به گزارش ایرنا، «ما اهالی روستاهای دور افتاده و محروم فتح آباد و چهار روستای گذری از این مسیر با نزدیک به ۳۰۰ خانوار مورد کم لطفی مسئولان قرار گرفته ایم و با این جمعیت سالهاست جاده روستا به طول ۱۶ کیلومتر آسفالت نشده است و این موضوع هزینه های زیادی را بر ما تحمیل کرده است، خواهش می کنم پیگیری کنید».
این پیام یکی از ساکنان روستای فتح آباد است که نسخه ای از آن چند ماه پیش به دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) در بجنورد رسید و پیگیر موضوع شدیم در نهایت فرماندار اسفراین نیز تاکید کردند که آسفالت این روستا از مصوبات سفر آتی هیات دولت به خراسان شمالی است.
فتحآباد، روستایی در بخش بام شهرستان تازه تاسیس بام و صفیآباد در استان خراسان شمالی است که بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۱۵۱ نفر و ۵۴ خانوار بوده است.
مردم این روستا که در نواحی کوهستانی و دره ای کوه های آلاداغ زندگی می کنند سالهاست از نبود راه مناسب بی بهره بوده اند و روزانه برای رفت و آمد به شهر مشکلات زیادی را در فصل سرد سال متحمل می شدند.
اگرچه سال های گذشته برخی از نمایندگان مجلس، روسای اداره ها و سازمان ها بازدیدهای زیادی از این مسیر انجام و قول هایی نیز داده بودند ولی گویا کمبود اعتبارات مانع این کار شده بود.

قول مساعد وزیر و در نهایت آسفالت طرح
سفر روز (چهارشنبه) پنجم دی ماه دولت وفاق به خراسان شمالی مصوبه های زیادی را به همراه داشت و وزیر راه و شهرسازی در این سفر از طرح های شهرستان بام و صفی آباد بازدید کرد و از نزدیک در جریان پیشرفت جاده بام به فتح آباد قرار گرفت.
بخشدار بام شهرستان بام و صفی آباد در این خصوص می گوید: طرح راهسازی فتح آباد به شهر بام از سال ۱۳۸۸ آغاز و پیمانکار این طرح تا سال ۱۳۹۸ فعالیت های جزئی انجام می داد ولی این طرح از سال ۹۸ تاکنون راکد ماند.
ناصر بشارتی می افزاید: این مسیر بخشی از کریدور سمنان- اسفراین به مشهد است و خراسان شمالی را از مسیری کوتاهتر به خراسان رضوی متصل می کند و اینک ادامه این مسیر در خراسان رضوی ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد در حالی که در خراسان شمالی تنها ۳۰ درصد پیشرفت داشته است.
وی می گوید: سفر پنجم دیماه رییس جمهور به خراسان شمالی قفل ۱۶ ساله این طرح نیمه تمام را گشود و وزیر راه به شهرستان بام و صفی آباد سفر کرد و از نزدیک در جریان امور قرار گرفت و در نهایت قول مساعد داده شد که تا پایان امسال ۱۶ کیلومتر این مسیر در یک باند آسفالت و فاز دوم مسیر نیز تا ۲ سال آینده تکمیل شود.
بخشدار بام شهرستان بام و صفی آباد در ادامه می افزاید: خوشبختانه مسوولان استانی کمر همت را برای اجرای این طرح بسته اند و با تکمیل آن ۶ روستا با جمعیت حدود ۲ هزار نفر کنونی از نعمت آسفالت بهره مند می شوند.
بیشتر بخوانید:
توسعه راههای روستایی خراسانشمالی با نسخه دولت چهاردهم
۱۷۰ کیلومتر راه روستایی در خراسان شمالی بهره برداری شد
۲۵۰ میلیارد ریال به راههای روستایی خراسانشمالی اختصاص یافت
نیاز اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریالی
معاون فنی و راه های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان شمالی نیز در این خصوص می گوید: تکمیل و آسفالت راه روستای فتح آباد به شهرستان بام و صفی آباد ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که شورای برنامه ریزی و سازمان مدیریت باید در این خصوص برنامه ریزی کند.
علی ربانی در پاسخ به اعتبارات سفر هیات دولت برای این راه روستایی می افزاید: ابلاغ مجوز برگزاری مناقصه فرآیند جهت انتخاب پیمانکار در حال انجام است.
وی یادآور می شود: پس از مشخص شدن پیمانکار و با تأمین منابع مالی و مساعد شدن شرایط جوی اقدامات اجرایی پیگیری می شود.
طول راه های خراسان شمالی بدون احتساب راه های روستایی، یکهزار و ۳۴۳ کیلومتر است که ۱.۵۴ درصد از راه های کشور را به خود اختصاص داده است و اکنون ۱۶۶ کیلومتر بزرگراه، ۴۳۲ کیلومتر راه اصلی و ۷۴۵ کیلومتر راه فرعی در این استان وجود دارد.
طول راه های روستایی استان هم چهار هزار و ۶۵۴ کیلومتر که ۳.۶ درصد از راه های روستایی کشور را دارد و در رتبه ۱۳ استان های کشور قرار گرفته است.
اکنون ۴۶.۴ درصد از راه های روستایی استان آسفالت شده که این رقم در میانگین کشوری ۵۴.۳ درصد است و بر این اساس شاخص استان ۷.۹ درصد از میانگین کشوری عقب است.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و سالانه میلیون ها مسافر از این استان گذر می کنند.
بیشتر بخوانید:
۴۲ طرح راهسازی روستایی خراسان شمالی در حال اجرا است
شاخص راه روستایی در خراسان شمالی به ۷۷.۱ درصد رسید
source