به گزارش خبرنگار ایرنا ، بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری اردبیل که روز شنبه در آیینی به میزبانی فرهنگسرای بانوان تقدیم شورا اسلامی شهر شد، شامل اعتبارهای هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای با افزایش ۱۸ هزار میلیارد ریالی نسبت به بودجه مصوب سال گذشته حدود ۴۸ درصد افزایش دارد.

بر اساس لایحه تقدیمی بخش عمران پیشتاز بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری اردبیل است، به طوری که سهم بخش عمران ۶۵ درصد به مبلغ ۳۱ هزار و ۶۷۰ میلیارد ریال، بخش جاری ۲۲ درصد به مبلغ ۱۰ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال و واگذاری خدمات شهری و فضای سبز ۱۳ درصد به مبلغ ۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.

نقاط قوت برنامه و بودجه پیشنهادی سال آینده شامل درصد پایین بودجه بخش جاری نسبت به عمرانی، اجرای پروژه‌های مشارکتی با اعتبار افزون بر ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، توزیع عادلانه‌تر منابع بین مناطق مختلف شهری بدون در نظر گرفتن میزان درآمدهای آنها، حرکت به سمت شهر هوشمند در راستای بهینه‌سازی فعالیت‌های شهری و توجه ویژه به بخش فرهنگی، اجتماعی و ورزشی در قالب توسعه زیرساخت‌های ورزشی همگانی و قهرمانی، اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری با محوریت تبیین فرهنگ ایثار و شهادت و حجاب و عفاف و مهم‌تر از همه طرح حمایت از سلامت اجتماعی است.

در این بین از جمله پروژه‌های عمرانی شاخص تعیین شده برای سال آتی می‌توان به طراحی و احداث باغ مفاخر، طرح ساماندهی و زیباسازی رودخانه بالیخلوچای، تکمیل تقاطع غیرهمسطح شهید نونهال و تداوم اجرای پروژه تقاطع غیرهمسطح آقاباقر اشاره داشت.

همچنین اعتبارهای شاخص پیش‌بینی شده در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ شامل ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال برای خرید ماشین‌آلات با افزایش ۱۱۹ درصدی نسبت به متمم بودجه سال ۱۴۰۳، ۱۴ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال برای حوزه حمل و نقل و ترافیک، چهار هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برای توسعه فضای سبز شهری با افزایش ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته و پیش‌بینی ۷۵۰ میلیارد ریال برای ماموریت‌های فرهنگی و اجتماعی با افزایش ۱۳۴ درصدی است.

۵۰ درصد بودجه شهرداری از فروش زمین و دارایی‌های سرمایه‌ای است

رییس شورای اسلامی شهر اردبیل در این مراسم با اشاره به اینکه هزینه‌های سرسام‌آور مبادله به سمت تبدیل رفته است، گفت: سرمایه‌گذاری اولین مرحله در توسعه اقتصادی بوده و سپس تامین زیرساخت‌ها است که در شرایط کنونی جامه عمل پوشاندن به درآمد پایدار برای شهرداری‌ها ممکن نیست و همین مساله شهرداری‌ها را به سمت فروش زمین می‌برد.

ابراهیم علیپور اظهار کرد: رشد اقتصادی مستلزم سرمایه‌گذاری است اما سرمایه‌گذارانی در شهر پروژه‌ها را به‌دست گرفتند که در اجرای آنها اقدامی نکردند و استهلاک پروژه‌ها بالا رفته است، به طوری که از بین هشت هزار و ۵۰۰ پروژه تنها یک هزار و ۵۰۰ پروژه پیش رفته است.

وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد بودجه شهرداری از فروش زمین و دارایی‌های سرمایه‌ای است، افزود: ۷۵ درصد هزینه‌ها به سمت پروژه‌های عمرانی رفته و تا کنون به این میزان در محله‌های حاشیه‌ای شهر اردبیل هزینه نشده است.

رییس شورای اسلامی شهر اردبیل، اجرای ساماندهی رودخانه بالیخلو و تقاطع غیرهمسطح آقاباقر در سال آینده را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: تاکنون پروژه‌های عمران شهری در اردبیل با چنین سرعتی پیش نرفته و پیش‌تر شهرداری فقط در قسمتی از شهر خدمات‌رسانی کرده بود.

وی با گلایه از برخی دستگاه‌های خدمات‌رسان، عنوان کرد: باید برای فعالیت در سطح شهر با شهرداری اردبیل هماهنگی لازم صورت بگیرد، چرا که در نهایت مردم حفاری‌ها را از چشم شهرداری می‌بینند.

ابراهیمی با اشاره به گرفتاری مردم در بحث پارک حاشیه‌ای، ادامه داد: طرح پلاک هوشمند هم در گیر و دار کارهای اداری بوده و هنوز به مرحله اجرا درنیامده است‌.

وی مجموع بودجه سال آینده شهرداری اردبیل به مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: امروز در اردبیل با وجود سهم ۶۵ درصدی حوزه عمرانی از کل بودجه، جای کار بسیار است.

۱۳ هزار میلیارد ریال اعتبار متمرکز برای اجرای پروژه‌ها اختصاص می‌یابد

شهردار اردبیل نیز در این آیین گفت: در سه سال گذشته توانستیم ۱۷ پارک به اهالی شهر اردبیل تقدیم کنیم، این روند در سال ۱۴۰۴ نیز ادامه خواهد داشت و پروژه‌های عمرانی یکی پس از دیگری تقدیم خواهد شد.

محمود صفری افزود: تلاش شده در لایحه بودجه سال آینده همه مناطق شهری یکسان در نظر گرفته شود، به طوری که در مجموع هشت هزار میلیارد ریال برای مناطق شهری اختصاص خواهد یافت و سوای این مبلغ، ۱۳ هزار میلیارد ریال نیز اعتبار متمرکز برای اجرای پروژه‌های بزرگ هزینه خواهد شد.

وی با اشاره به اختصاص ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال برای خرید ماشین‌آلات، بیان کرد: ناوگان حمل و نقل (اتوبوسرانی) نیازمند نوسازی بود که در این راستا از سه سال گذشته تاکنون حدود ۶۰ دستگاه اتوبوس خریداری و یا بهسازی شده و ۶ دستگاه دیگر نیز به زودی به ناوگان موجود اضافه خواهد شد.

شهردار اردبیل عنوان کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور درآمدهای شهرداری از محل عوارض شهری به حداقل رسیده، به طوری که در منطقه یک درآمدها از محل عوارض ساخت و سازها به نصف کاهش یافته است که نشان می‌دهد سرمایه‌ها به دلیل رکود اقتصادی از بخش ساخت و سازها به محل‌های دیگر رفته است.

وی اضافه کرد: با این وجود برای پیشبرد پروژه‌ها در حوزه عمران شهری، شهرداری اردبیل نسبت به تهاتر زمین برای پرداخت بدهی پیمانکاران از جمله از محل زمین‌های شهرک شهید سلیمانی اقدام کرده است که این به معنای فروش زمین نیست و موجب عمران می‌شود تا از این وضعیت خارج شویم.

صفری گفت: پیش‌تر در این زمینه محدودیت داشتیم اما در حال حاضر شهرداری اردبیل حدود ۴۰۰ هزار قطعه زمین دارد که آمادگی دارد که به صورت تهاتری از آنها استفاده کند.

وی تصریح کرد: با وجود مشکلات بودجه شهرداری به ۵۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است که در زمینه توسعه فضای سبز، جمع‌آوری زباله، پرداخت حقوق و اجرای پروژه‌های شهری هزینه خواهد شد.

شهردار اردبیل بیان کرد: برخی پروژه‌های مشارکتی هم که برای چند سال راکد بود، به اتمام رسیده و برخی نیز در حال تکمیل است و باید دست به دست هم بدهیم تا پروژه‌های باقی مانده نیز تکمیل شود تا در سال‌های آینده به محل درآمد پایداری برای شهرداری تبدیل شوند.

بر اساس آخرین آمارها اردبیل افزون بر ۵۳۰ هزار نفر جمعیت دارد و شامل پنج منطقه شهری است.

source

توسط techkhabari.ir