عبدالکریم حسین‌زاده در حاشیه نشست با مدیران دستگاه‌های اجرایی که امروز (۲ بهمن‌ماه) در اهواز برگزار شد، با اشاره به سفر رئیس جمهور به خوزستان اظهار کرد: رئیس جمهور با حضور در خوزستان، آغازگر برخی پروژه‌ها و شکوفایی در این استان خواهد بود.

به گزارش ایسنا، وی افزود: رئیس جمهور حتما عدالت و انصاف را به عالی‌ترین شکل اجرا خواهد کرد و در همه کارها این موضوع را مدنظر قرار داده است. از مسئولان هم خواسته است تعهدی ندهند که نتوانند آن را اجرایی کنند و این موضوع در ادامه مسیر بسیار مهم است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور با اشاره به عوارض آلایندگی صنایع خوزستان گفت: کاش هیچ وقت منابع درآمدی خوزستان از محل آلودگی نباشد، اما اعتقاد دارم به میزانی که وجود نفت موجب عدم توسعه‌یافتگی کلان ایران شده است، در استان خوزستان نیز موجب ایجاد این شرایط شده است.

حسین‌زاده با اشاره به ثروت‌ها و منابع خدادادی در خوزستان گفت: اقتصاد مقاومتی به معنی اقتصاد غیرنفتی و بهره‌برداری کامل از دیگر ظرفیت‌ها و سرمایه‌ها است و خوزستان دارای ظرفیت‌های فراوانی از جمله ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و تنوع اقوام است.

وی عنوان کرد: در دولت چهاردهم با دستور رئیس جمهور مسئولیت اجتماعی در شفاف‌ترین حالت ممکن هزینه خواهد شد و پشت پرده‌ای در این زمینه نخواهیم داشت و مسئولیت اجتماعی با کارکردهای فردی و غیرشفاف پذیرفته نمی‌شود.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور گفت: در درجه اول مسئولیت‌های اجتماعی در مبداء و در درجه دوم در مناطق محروم کشور، هزینه خواهد شد تا عقب‌ماندگی‌ها جبران شوند.

حسین‌زاده بیان کرد: انتقال حساب‌های مالی شرکت‌ها، خرید این شرکت‌ها از استان و به کارگیری نیروی انسانی بومی، اقداماتی هستند که باید توسط این شرکت‌ها انجام شوند و پیگیر عملیاتی شدن این موارد هستیم تا مردم از مواهب آن برخوردار شوند. این خواسته‌ها، بحق و منطقی است و در این زمینه کمک خواهیم کرد.

وی عنوان کرد: در مورد وضعیت ریزگردها و آلودگی‌های خوزستان، به دیپلماسی زیست محیطی نیاز داریم؛ ۸۰ درصد منبع این ریزگردها خارج از کشور است و برای کاهش ریزگردها باید در مبدا و با کشورهای پیرامون، تفاهم‌نامه منعقد و سرمایه‌گذاری کنیم. علاوه بر این، اکوسیستم موجود باید پایدار نگهداشته شود.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور گفت: مبنای اساسی این دولت، استفاده و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های درون سرزمینی از جهات مختلف از جمله محیط زیست است.

حسین‌زاده بیان کرد: در خصوص بهبود فضاهای آموزشی، ورزشی و بهداشتی، رئیس جمهور دستور داده است این سرانه‌ها برای همه شهروندان در دسترس قرار بگیرند و کار در این زمینه از حوزه آموزش و پرورش و ساخت فضاهای ورزشی آغاز شده است. رئیس جمهور تاکید دارد فضاهای آموزشی در سال اول تکمیل شود و ما پروژه‌ها را با اولویت مناطق محروم شروع خواهیم کرد.

وی افزود: در خصوص محرومیت‌زدایی، نگاه کالبدی به موضوع ندارم و معتقد هستیم برای داشتن جامعه پایدار و ایستا باید به اشتغال این جوامع توجه شود، بنابراین توانمندسازی و ایجاد اقتصاد پایدار روستایی در روستاها از برنامه‌ها است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌ جمهور گفت: همه انرژی خود در حوزه اشتغال روستایی را به کار خواهیم گرفت و دنبال ایجاد اقتصاد هدفمند هستیم. اعطای تسهیلات باید به سمت اقتصاد پایدار برود تا بعد از مدتی ببینیم شغل ایجادشده، پایدار شده است و به ظرفیت‌های ملی و فراملی متصل خواهد شد.

حسین‌زاده بیان کرد: برای احیای واحدهای راکد که می‌توانند محل تولید مضاعف برای استان باشند نیز دستور کار داریم و واحدهای راکد واقعی را با تخصیص‌های مناسب احیا خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه به دنبال ایجاد شغل پایدار هستیم، افزود: باید پالایش شود چه میزان از سرمایه‌گذاری‌های گذشته محقق شده است تا این گونه نباشد که به نام مسکن، محل نگهداری احشام ایجاد کنیم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌ جمهور گفت: روستاهای دارای ظرفیت واقعی باید احیا و واحدهای راکد نیازمند احیا هم مشخص شوند و در این زمینه کمک خواهیم کرد.

حسین‌زاده ادامه داد: با وجود همه تحریم‌ها، می‌شود خلق پول و توسعه کشور را انجام داد؛ این تحریم‌ها بهترین فرصت برای رها شدن از وابستگی به اقتصاد نفتی است تا از ظرفیت‌های مختلف استفاده کنیم بنابراین در بودجه سال آینده در حوزه‌های زیرساخت‌ها، طرح هادی و … پیش‌بینی‌های لازم انجام شده است.

وی عنوان کرد: در دولت چهاردهم تصور این است که اگر تخصیص اعتبارات بر مبنای عدالت و انصاف باشد، نباید برخی استان‌ها مانند خوزستان و سیستان و بلوچستان محروم باشند، اما چون این اتفاق نیفتاده است در توزیع ثروت، شاخص‌های محرومیت و فلاکت در اولویت است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌ جمهور با اشاره به توزیع اعتبارات بر اساس محرومیت هر استان، گفت: اگر در نظام بودجه‌ریزی به این موارد توجه نشود، روند بی‌عدالتی در توزیع ثروت ادامه خواهد داشت و استان‌های محروم، محروم خواهند ماند.

حسین زاده عنوان کرد: به خوزستان حق می‌دهیم که وقتی زیست ایران را با داشتن ۵۰ درصد منابع نفتی، تامین می‌کند، خود آن هم برخوردار باشد. وقتی منابع آبی زیادی در خوزستان وجود دارد نباید از این نعمت نابرخوردار باشد.

وی عنوان کرد: وفاق ملی در استان‌های چند فرهنگی مانند خوزستان، آذربایجان غربی، خراسان شمالی و گلستان نمود پیدا می‌کند؛ اگر در این استان‌ها، تیم شویم می‌توانیم با هم رفع محرومیت را رقم بزنیم و ایران را به مسیر توسعه‌یافتگی برگردانیم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌ جمهور گفت: مبنای ما در این دولت استفاده از همه ظرفیت‌های نیروی انسانی برای تعالی ایران است و نباید این فرصت‌ها را از دست بدهیم.

انتهای پیام

source

توسط techkhabari.ir