صاحب‌خبر –

به گزارش مهر، محسن تقی‌زاده به تغییرات دسترسی به مواد غذایی در فصول مختلف اشاره کرد و اظهار داشت: در فصل تابستان، میوه‌ها و سبزیجات آبدار مانند هندوانه و خیار در دسترس‌تر هستند، اما در زمستان، این منابع غذایی کمتر دیده می‌شوند و بیشتر مرکبات و سبزیجات غده‌ای مثل شلغم، لبو و غیره در دسترس هستند.

وی با اشاره به اینکه با تغییر فصل، باید به ویژه بر مصرف میوه‌ها و سبزیجات تأکید شود تا نیازهای ویتامینی و معدنی بدن تأمین شود، ابراز کرد: تنوع در مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها نقش مهمی در حفظ سلامتی دارد.

عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان همچنین به اهمیت مصرف آب در فصل سرما اشاره کرد و تصریح کرد: در حالی که ممکن است بدلیل هوای سرد احساس تشنگی کمتری داشته باشیم، ولی نیاز به آب و مصرف حداقل هشت لیوان آب در روز بسیار مهم است، به‌ویژه در گروه‌های آسیب‌پذیر مانند کودکان و سالمندان که بیشتر در معرض خطر کم‌آبی هستند.

وی افزود: پیشنهاد می‌دهیم اگر تمایل به نوشیدن آب کم است می‌توان از نوشیدنی‌های معمول از قبیل دمنوش‌ها، چای، انواع آش ها، سوپ‌ها و آبگوشت‌ها به‌عنوان منابع تأمین آب استفاده شود.

تقی زاده به اهمیت مصرف غذاهای گرم و آبدار در فصل سرما اشاره کرد و خاطرنشان کرد: غذاهایی مانند سوپ و خورشت نه تنها می‌توانند به تأمین آب بدن کمک کنند، بلکه به دلیل داشتن سبزیجات، غلات کامل و حبوبات منبع خوبی از انواع مواد مغذی هستند که هم حس خوب در فصل سرما دارد و می‌تواند جایگزین مواد آماده با ارزش غذایی کم شود.

وی تخم‌مرغ را به‌عنوان یک منبع غنی از پروتئین و مواد مغذی عنوان و تصریح کرد: تخم‌مرغ می‌تواند جایگزین مناسبی برای غذاهای گران‌قیمت باشد و به سلامت خانواده‌ها کمک کند بطوری که در گذشته این باور وجود داشت که در هفته نباید بیش از سه تا چهار تخم مرغ مصرف شود ولی امروزه مصرف تخم مرغ تا هفته‌ای ۱۳ عدد بلامانع و مفید است بخصوص برای سالمندان و کودکان که نیاز بیشتری به پروتئین دارند.

عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، انتخاب غذاهای خانگی به جای غذاهای گران‌قیمت بیرون از خانه می‌تواند به صرفه‌جویی در هزینه‌ها و تنوع غذای مصرفی کمک کند که به‌عنوان مثال، تهیه یک وعده غذایی خانگی با استفاده از مواد اولیه ساده و مقرون‌به‌صرفه می‌تواند به‌مراتب سالم‌تر و اقتصادی‌تر باشد.

وی با توجه به آلودگی هوا در این ایام ضمن توصیه به خروج کمتر از منزل برای سالمندان و بیماران به مصرف میوه‌ها و سبزیجات بیشتر به هر شکل ممکن تأکید کرد و گفت: میوه‌ها، سبزیجات و انواع مغزها نه تنها به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند، بلکه همراه با نوشیدن مایعات کافی می‌توانند به دفع آلاینده‌ها و سموم محیطی از بدن نیز کمک کنند.

تقی‌زاده با تأکید بر لزوم توجه به تغذیه مناسب در فصل سرما، گفت: رعایت این نکات می‌تواند به حفظ سلامت و بهبود کیفیت زندگی در روزهای سرد سال کمک کند و خانواده‌ها را در برابر بیماری‌ها مقاوم‌تر کند.

∎​

source

توسط techkhabari.ir