به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با حضور نصرالله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات در دولت یازدهم، در کافه خبر خبرآنلاین، انبوهی از اتفاقاتی که در چند دهه اخیر برای فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور رقم خورده است، بازتاب پیدا کرد.
غلبه رویکرد کنترلی و امنیتی بر فضای تصمیمات شورای عالی فضای مجازی
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در دولت یازدهم، در پاسخ به این پرسش که شورای عالی فضای مجازی در ۱۲ سال فعالیت خود چه دستاوردی داشته است؛ گفت:« در سال ۹۰ با تایید مقام معظم رهبری، شورای عالی فضای مجازی درست شد. این شورا در کشور قویترین شورایی است که در یک موضوع کاربردی تاسیس شده است. یعنی ما به غیر از شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورایی در این سطح نداریم و بحث شورای امنیت و شورای اقتصاد نیز جدا است، چراکه مصوبه آنها در قانون اساسی وجود دارد.
بنابراین فرصت بسیار بزرگی در اختیار شورای عالی فضای مجازی و فعالان آن قرار گرفت، یعنی یک بخشی آمده است که بالاترین سطح اختیارات را دارد و مصوبه آن به قدری با ارزش است که مسیرهای دیگر را کوتاه کرده است.
شورای عالی فضای مجازی شروع به کار کرد؛ دبیر دور اول از روز اول تا روزی که میرفت در حال دعوا با رئیس جمهور وقت (محمود احمدینژاد) و سایر افراد بود و در طول سه سال دبیری شورای عالی فضای مجازی، وقت برای انجام کار مهمی پیدا نکرد. در سال ۱۳۹۲، دبیر تغییر کرد البته دوره ایشان یکساله بود و از سال ۱۳۹۳ دبیر سوم بر این مسند بود و در سال ۱۴۰۱ نیز چهارمین دبیر روی کار آمد. در مجموع در ۱۲ سال کار شورای عالی فضای مجازی، این شورا بطور عمده در تنش با بخش اجرایی کشور بوده و رویکرد کنترلی و امنیتی بر فضای تصمیمات عمومیت داشته و برنامه توسعهای بزرگی را برای بخشهای مختلف کشور ارائه نکرده است.»
دعوای دبیر شورای عالی فضای مجازی با رئیس جمهور وقت بر سر اختیارات
او در پاسخ به این پرسش که دعوای رئیس جمهور و دبیر شورای عالی فضای مجازی بر سر چه بوده است، گفت:« شورای عالی فضای مجازی برای هماهنگ کردن کاربری تکفا، اولین برنامهای که به دنبال ترویج فناوری بر اساس یک معماری مشخص بود، تاسیس شد و دبیری برای آن تعیین شد و دبیر آن از وقتی که نشست با وزیر وقت و رییس جمهور دعوا داشته است تا سال ۱۳۹۲ که آن را برداشتند و تمام دوران دبیری وی به دعوا بر سر اختیارات گذشت.
در سال ۱۳۹۲ دبیر جدیدی میآید که ظرف یک سال در سایه آن دعواها افتاد و ناخواسته به همان دعواها کشیده شد و کار به سال ۱۳۹۳ کشیده شد، از آن سال دبیر سوم بر سر کار آمد که در آخر دولت آقای روحانی بود و ثباتی در آنجا مشاهده شد و از ۱۴۰۱ نیز دبیر چهارم مشغول کار شده است.
شورای عالی فضای مجازی از دو ترکیب دولتی و متخصصان بهرهمند است؛ تقریبا برنامه توسعهای همه جانبه از شورای عالی فضای مجازی ندیدیم.»
برای مطالعه متن کامل کافه خبر نصرالله جهانگرد بر روی لینکهای زیر کلیک کنید:
وزیر احمدینژاد گفت «اینترنت به ما ربطی ندارد»/ شتر گاو پلنگی در کشور درست شد که الان نه مخابراتش موفق است و نه سایر بخشهای آن
کمر نسل سه اینترنت را شکستند/ اتهام به یک اپراتور برای پخش کردن عکس مردم/ دکانهای هوش مصنوعی از متخصصان بیشتر شده
۵ بستر برای فیلترینگ تعیین شد / شبکه ملی اطلاعات تکمیل و در حال بروزرسانی است
استارلینک به این شرط در ایران خدمات ارائه خواهد کرد / یا باید اقدامات سایر کشورها را کنترل کنید یا به ما حمله میشود
مخابرات مکالمات ما را شنود میکند؟ / سرآغاز دعوای شورای عالی فضای مجازی با روسایجمهور کجا بود؟
۲۲۷۲۲۷