آفتاب‌‌نیوز :

حمید ظهرابی امروز، ۶ دی‌ماه در همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری که در سالن همایش‌های شهر راز برگزار شد، با بیان این‌که باید به اکوسیستم زیبای تالاب مهارلو توجه ویژه نشان داد، بیان کرد: تالاب مهارلو اگر خشک شود اثرات و پیامد‌های شدیدی را بر محیط زیست شیراز وارد خواهد کرد.

وی ادامه داد: با خشک شدن تالاب مهارلو آلاینده‌هایی که در این دریاچه تجمع پیدا کرده به وسیله باد، گرد و خاک به سمت شیراز خواهد آمد و می‌تواند تمدن شیراز را به چالش بکشد.

ظهرابی با بیان اینکه باید به غرب شیراز، جایی که سرچشمه منابع آب این شهر و کریدور ورود هوای پاک به شیراز است، توجه ویژه نشان داد، گفت: باید به برداشت‌های بی‌رویه از منابع آبرفتی درشت‌دانه غرب شیراز توجه کرد. مهم‌ترین کارکرد آبرفت‌های درشت‌دانه در بالا دست شیراز این است که مانع ایجاد سیل شده، با تغذیه آب‌های زیرزمینی از فرونشست زمین جلوگیری می‌کند.

وی اظهار کرد: متأسفانه مانند همه کلان شهر‌های کشور، در ارتفاعات شیراز این احساس وجود دارد که حتماً باید اکوسیستم کوه‌های طبیعی اطراف را تغییر داده و درختان و درختچه‌هایی که نیاز به مراقبت و آبیاری دارند، بکاریم و نام فضای سبز بر آنها بگذاریم، اما از این موضوع غافل هستیم که بوته‌هایی که در بالادست و کوه‌های شیراز وجود دارند، ارزش و خدمات اکوسیستمی عظیمی را فراهم می‌کنند. 

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور اظهار کرد: ارزیابی اثرات زیست‌محیطی پروژه‌هایی مانند تله‌کابین و فعالیت‌های گردشگری در غرب شیراز حتماً باید مورد توجه مدیران شهری باشد و توجه به خواست و مطالبات سازمان‌های مردم‌نهاد محیط زیست و ایجاد یک ارتباط دائم با مجموعه‌های شهرداری شیراز از ضرورت‌ها است.

وی تصریح کرد: شهرداری شیراز باید یک ساختار سازمانی منسجم و فرابخشی برای بخش محیط‌زیست ایجاد کند، چون قرار گرفتن محیط زیست در یک معاونت شاید دامنه فعالیت‌ها را محدود کند.

ظهرابی در ادامه سخنان خود به انتقال کارخانه پشم شیشه و سیمان اشاره کرد و گفت: برای انتقال کارخانه پشم شیشه و کارخانه سیمان باید فشار شهرداری افزایش پیدا کند تا هرچه زودتر این موضوع تعیین تکلیف شود.

وی در ادامه به تنوع زیستی رودخانه چنارراهدار و رودخانه خشک نیز اشاره کرد و افزود: این ۲ رودخانه دارای تنوع زیستی و اکوسیستم قابل ملاحظه‌ای هستند که تنوع زیستی آنها از بالا دست شیراز کم‌کم کاهش پیدا می‌کند و در وسط شهر شیراز نابود می‌شود. یکی از عوامل مهم در نابودی این اکوسیستم وجود روان‌آب‌های شهری است که مخلوطی از انواع آلاینده‌هاست.

ظهرابی در موضوع پایش آلودگی هوا نیز بیان کرد: در موضوع پایش آلودگی هوا، ارتباط شهرداری و سازمان حفاظت زیست آن‌گونه که شایسته است وجود ندارد و انتظار داریم این موضوع سامان پیدا کند.

وی از دست‌اندازی و ساخت‌وساز‌ها به کوهستان‌های اطراف شیراز اظهار نگرانی کرد و گفت: درخواست دارم تا آن‌جا که ممکن است حداقل دستکاری در اکوسیستم طبیعی اتفاق بیفتد. ساخت‌وساز‌ها در دامنه دراک سال‌هاست که مورد توجه است. 

ظهرابی تصریح کرد: باید از دراک به عنوان یک ارزش و پایگاه برای حفظ تنوع زیستی به خوبی نگه‌داری کرد، چون دراک تغذیه‌کننده و به وجود آورنده منابع آب زیرزمینی برای شرب شیراز است و نباید از آن غافل شد.

source

توسط techkhabari.ir