حسین افشین، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اعلام کرد که برنامه مهندسی معکوس خودروی تسلا را پایان یافته اعلام کرد.

وی در پاسخ به این سوال که طرح مهندسی معکوس تولید خودروهای تسلا در چه مرحله‌ای قرار دارد، اعلام کرد که این طرح در حد یک طرح باقی مانده و پیشروی آن متوقف شده است.

به گزارش ایتنا معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، در نشست خبری خود، بزرگ‌ترین مشکل بر سر راه توسعه خودروهای الکترونیکی را تولید پلتفرم در این زمینه دانست و گفت: «در تولید خودروهای برقی، یک مشکل بزرگ بحث تولید یا بومی‌سازی پلتفرم است که در این زمینه کاری صورت نگرفته است. خودروساز وقتی می‌بیند برای تولیداتش صف ایجاد شده و مردم هم برای گرفتن ماشین خود ۶ ماه تا یکسال باید صبر کند نیازی به نوآوری و سرمایه‌گذاری نمی‌بیند.»


 

شرکت‌های دانش‌بنیان تجمیع می‌شوند




به گفته افشین، تمرکز در دوره جدید صرفا اعلام آمار هزار یا دوهزار فعال دانش‌بنیان نخواهد بود و شرکت‌های دانش‌بنیان تجمیع خواهند شد. او تاکید کرد اینکه آمار در این زمینه کم می‌شود نباید ما را نگران کند، بلکه باید از این نگران باشیم که تعدادی شرکت دانش‌بنیان داریم که به خوبی توسعه پیدا نکرده‌اند و به‌روز نیستند.

معاون رییس جمهور در این مورد گفت:‌ «تجمیع این شرکت‌ها به این دلیل است که بسیاری از آنها دیگر براساس تکنولوژی‌های روز خود را توسعه نداده‌اند و نمی‌توانند مزیت خاصی داشته باشند. شرکتی ممکن است در یک سال به خاطر یک تکنولوژی که در اختیار داشته دانش‌بنیان شده باشد، اما حالا دیگر این مزیت تکنولوژی را ندارد، بنابراین باید از لیست دانش‌بنیان‌ها خارج شود.»

به گفته وی، شرکت‌های دانش‌بنیان به صورت مستمر ارزیابی می‌شوند و براساس نوع خدمت و مزیتی که در اختیار دارند مجوز دانش‌بنیانی می‌گیرند یا مجوز آنها برای دوسال دیگر تمدید می‌شود، دانش‌بنیانی یک حرکت پویا و دینامیک است و شرکت‌هایی که نمی‌توانند خود را به روز نگه دارند نمی‌توانند دانش‌بنیان باشند.

 

مشکلات فعالان رمز ارز به زودی حل می‌شود




معاونت علمی و فناوری ریاست‌ جمهوری، در مورد حل مشکل شرکت‌های رمزارزی تاکید کرد که معاونت در این زمینه بین شرکت‌ها و بانک مرکزی نقش یک واسطه را بازی کرده و به زودی خبرهای خوبی در این زمینه منتشر خواهد شد.

حسین افشین در توضیح بیشتر این موضوع گفت: «در این زمینه بانک مرکزی اعلام می‌کند که باید حاکمیت پول حفظ شود و ما هم این را قبول داریم، ولی از سمت دیگر شرکت‌هایی در این خصوص حضور دارند که مشغول فعالیت هستند و تاثیر خوبی هم روی بازار داشته‌اند.»

او ادامه داد: «پیش‌نویس فعالیت رمز‌ ارز‌ها آماده شده و برای بانک مرکزی ارسال شده و فکر هم می‌کنیم بانک مرکزی با این پیش‌نویس موافق باشد. در مجلس هم بحث قانون فعالیت رمز ارزها مطرح است که امیدواریم این قانون تا ماه آذر ماه به تصویب برسد و بتوانیم مشکلات رمز ارزها را حل کنیم.»

 

رئیس‌جمهور و وزیران به دستیار هوش مصنوعی مجهز می‌شوند




معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور با اشاره به طراحی توسعه برنامه هوش مصنوعی در کشور خبر از برنامه معاونت علمی برای تهیه دستیار هوش مصنوعی برای رئیس جمهور و همه وزیران کابینه دولت چهاردهم تا شش ماه آینده داد.

حسین افشین در این مورد گفت: «دستیار هوش مصنوعی برای آقای رئیس جمهوری طراحی می‌کنیم تا بتواند در همه حوزه‌ها داده‌های به روز در اختیار ایشان بگذارد. برای هر کدام از وزرا و معاونان رئیس جمهور هم طبق حوزه‌ای که کار می‌کنند در تلاش هستیم تا یک دستیار هوش مصنوعی تهیه و تولید کنیم. این کار توسط دانشگاه‌های مختلف در حال انجام است. بنابراین ممکن است یک دستیار قوی‌تر و یکی ضعیف‌تر باشد، این اشکالی ندارد و می‌توانیم مدلی که ضعیف بوده را قوی کنیم. این یک شروع خوب است برای اینکه از ابزارهای هوشمند استفاده کنیم.»

 

تلاش برای تولید سیستم عامل ملی هوش مصنوعی




به گزارش شرق، حسین افشین در این نشست خبری به فناوری هوش مصنوعی و توسعه آن در کشور پرداخت. به گفته او این معاونت در تلاش برای به وجود آوردن زیرساخت‌های مورد نیاز برای توسعه هوش مصنوعی در کشور هستند و در این زمینه اولین دیتاسنتر GPU (پرازنده گرافیکی) تا اوایل سال ۱۴۰۴ راه‌اندازی خواهد شد.

وی در این زمینه گفت: «برای توسعه هوش مصنوعی با مانعی به نام زیرساخت مواجه هستیم، اما اتفاق بزرگی در این زمینه در حال رخ دادن است و آن این است که اولین دیتاسنتر GPU یا مزرعه GPU را تا اوایل ۱۴۰۴ افتتاح می‌کنیم. این یک تحولی در توسعه هوش مصنوعی در کشور ایجاد می‌کند.»

او در ادامه به تولید سیستم عامل هوش مصنوعی اشاره کرد و توضیح داد: «یکی از دانشگاه‌های کشور را محور قرار دادیم که سیستم عامل ملی هوش مصنوعی را تدوین کند. وقتی می‌گویم ملی حس بد نگیرید، چون تاکنون تجربه خوبی از ملی نداشته‌ایم. این سیستم عامل با کمک متخصصان ایرانی در حال توسعه است. نسخه آزمایشی این سیستم عامل ۶ ماه دیگر آماده می‌شود و در نهایت تا یکسال نسخه کامل آن خواهد آمد، با این اتفاق تمام کارهای معاونت روی این سکو و سیستم عامل ایرانی صورت خواهد گرفت.» به گفته او «تیم ۷۰ نفره روی این سیستم عامل کار می‌کند.»

فشین معتقد است این شروع به کار است و ممکن است بعد از انتشار این سیستم عامل صدها ایراد داشته باشد، اما باید صبوری کرد تا عیب‌ها برطرف شود و یک اتفاق خوب در این زمینه رخ دهد.

source

توسط techkhabari.ir