اشتیاقی با بیان اینکه ممنوعیت ورود آیفون جز کاهش جزئی ارزبری و افزایش قاچاق هیچ نتیجه‌ی دیگری نداشته، توضیحاتی در این خصوص ارائه داد.

سعید اشتیاقی، عضو اتاق بازرگانی ایران و چین و نایب رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری، به یکی از موضوعات مهم روز یعنی ممنوعیت ورود آیفون پرداخت. او عقیده دارد که این طرح بی‌اثر است؛ چراکه نتوانسته اهداف خود را محقق کند. طبق اعلام وی، کاهش ارزبری که این طرح به همراه داشته کمتر از یک میلیون دلار است؛ اما در مقابل قاچاق به شکل قابل‌توجهی افزایش یافته است.

راهنمای خرید تکراتو

او در این باره توضیح داد: «سال 1400 و قبل از اعمال ممنوعیت برای گوشی‌های آیفون اوج میزان واردات گوشی موبایل به کشور بوده و ما تقریبا 18 میلیون دستگاه واردات داشتیم که با دلار آن زمان حدود 4 میلیارد و 300 میلیون تومان ارز برای واردات این گوشی‌ها صرف کرده بودیم. این میزان در سال 1402 به 14٫5 میلیون گوشی کاهش پیدا کرده است. شعار هم این بوده که این گوشی موبایل لاکچری است و ارزبری دارد و جلوی واردات آن باید گرفته شود. میزان ارزبری هم از 4 میلیارد به 3٫2 میلیارد تومان رسیده که عملا نشان می‌دهد میزان ارزبری خیلی کم نشده است.»

صرفه‌جویی اقتصادی‌ای که در طرح ممنوعیت ورود آیفون مد نظر بود، محقق نشد

طبق اعلام وی، کاهشی که در میزان و هزینه صرف‌شده برای واردات گوشی‌ها رخ داده در مقابل میزان ورود آیفون‌هایی که از مبادی غیرقانونی و به شکل قاچاق وارد کشور شده، بسیار ناچیز است. بنابراین می‌توان گفت که عملا صرفه‌جویی اقتصادی‌ای که در طرح ممنوعیت واردات آیفون مد نظر بود، محقق نشده است. او در این باره توضیح داد:

نهادهای نظارتی باید به ما آمار بدهند که در این مدت چند میلیون گوشی آیفون که رجیستر نشده، وارد کشور شده است. باید این عدد را ضربدر مبلغی که گوشی خریداری‌شده بکنیم تا ببینیم که آیا ما توانسته‌ایم صرفه‌جویی ارزی که شعارمان بوده را رقم بزنیم؟ این اتفاق آن طور که می‌خواستند پیش نرفت و صرفه و صرفه‌‌جویی اقتصادی رخ نداد، لذا در این موضوع باید طرح نو درانداخته شود.

او ادامه داد: «میزان ارز صرف‌شده را از ۴ میلیارد به ۳٫۲ میلیارد تومان رسانده‌ایم، یعنی ۸۰۰ هزار دلار صرفه‌جویی، تعداد گوشی‌های واردشده را هم از ۱۸ میلیون رسانده‌ایم به ۱۴ میلیون دستگاه اما بالغ بر این اختلاف، الان گوشی قاچاق کف بازار داریم.»

اشتیاقی طرح رجیستری را طرح موفقی می‌داند چراکه موفق شده بود جلوی قاچاق را بگیرد اما عقیده دارد که اعمال ممنوعیت‌ها بار دیگر ورود غیرقانونی را افزایش داده است.

عضو اتاق بازرگانی ایران و چین در پایان با بیان اینکه با توجه به نیاز و تقاضای مردم در خصوص گوشی‌های آیفون، اعضای این اتحادیه قانونی شدن واردات این گوشی‌ها را مطالبه می‌کنند، گفت:

من هم معتقدم که وقتی کشور در شرایط جنگ اقتصادی است ارز باید حفظ شود و نباید برای هر کالای لوکسی ارزبری شود اما حرفم این است که بازار و احتیاج بازار است که تعیین می‌کند این کالا را می‌خواهد یا نه. به‌خاطر همین نیاز است که امروز خواست اعضای اتحادیه ما این است که واردات این گوشی از مبادی قانونی تسهیل شود.

بیشتر بخوانید:

source

توسط techkhabari.ir