سریال ونزدی یا بهتر است اینطور بگویم که مدرسهی عجیب و غریبها، چرا مدرسهی عجیب و غریبها؟ چون شما هرمدل دانشآموزی را داخل این مدرسه خواهید دید که برای خودش به اندازهی کافی عجیب باشد؛ برای این که بهتر متوجه این قضیه شوید، پیشنهاد میکنم حتما تا پایان این مقاله همراه مجله بازار باشید تا بفهمیم قرار است چه اتفاقاتی درون این مدرسه بیفتد.
سریال Wednesday اواخر نوامبر سال ۲۰۲۲ با پخش خودش از پلتفرم نتفلیکس یک سر و صدای زیادی بهپا کرد؛ سر و صدایی که علت آن از دید من بیدلیل نبود. چرای اینکه این سریال توانست به این حد از توجه و بازخورد برسد را برای شما در ادامه توضیح خواهم داد اما فعلا پیش از هرچیزی لازم میدانم در ابتدای مقاله به یک دید و آشنایی کلی راجعبه سریال ونزدی برسیم تا بعد؛ همانطور که بالاتر اشاره داشتم سریال ونزدی محصول پلتفرم نتفلیکس میباشد، این اثر مهیج و پر سر و صدا در فصل اول خود با هشت قسمت به کار خودش پایان داد و پس از اتمام سریال در هشتمین قسمت، ساخت فصل دوم سریال ونزدی هم تایید شد.
سوالی که قطع به یقین طرفداران سریال Wednesday منتظر پاسخاش هستند، این سوال خواهد بود که فصل دوم سریال ونزدی در چه تاریخی پخش خواهد شد؟ تاریخ دقیق پخش سریال ونزدی هنوز مشخص نیست اما طبق خبرهایی که عوامل تولیدکنندهی سریال پخش کردهاند و راجب سریال گفتهاند، فصل دوم سریال ونزدی در اواخر سال ۲۰۲۴ از شبکه نتفلیکس پخش خواهد شد. دوست دارم پیش از این دیگر به مقدمهی سریال Wednesday نپردازیم و یک راست به سراغ بررسی و تحلیل این سریال کمدی، ترسناک و ماوار طبیعی با بازی جنا اورتگا ستارهی جوان این سریال برویم.
هشدار اسپویل: این مطلب داستان سریال ونزدی را لو میدهد.
مدرسهای عجیب و غریب با دانشآموزانی عجیب
شروع سریال ونزدی از کجا کلید خواهد خورد؟ داستان از این نقطه شروع میشود که ونزدی آدامز برای اینکه انتقام برادرش را از تیم واترپلوی مدرسهشان بگیرد، تعداد زیادی ماهی به درون استخر مدرسه میریزد، همین حرکت ونزدی موجب اخراج او از مدرسه میشود. خانوادهی آدامز زمانی که متوجه این اتفاق و رفتارهای دخترشان میشوند، تصمیم میگیرند تا او را در مدرسهی دیگری ثبت نام کنند اما این مدرسه یک تفاوت بزرگ با دیگر مدرسهها دارد؛ این مدرسه مخصوص دانشآموزانی است که به هرنحوی یک مشکل خاصی دارند که نمیتوانند با دیگر دانشآموزان ارتباط بگیرند.
جالبی این موضوع و قضیه کجا خواهد بود؟ پدر و مادر ونزدی یعنی گومز و مورتیشیا آدامز، خودشان صاحب مدرسهای مخصوص اینگونه افراد به نام نورمنور در شهر جریکو هستند؛ این آکادمی مخصوص افراد طرد شدهی هیولایی است، ونزدی آدامز هم این اختلال روانی و هیولایی خودش را از طریق مادرش به ارث برده است به همین دلیل او را در این مدرسه ثبت نام کردهاند. ونزدی نوجوان داستان به همین یک اشتباه بسنده نمیکند و اینبار با مدیر مدرسهی جدید خودش به اختلاف میخورد و همه چیز را بهم میریزد. با تمام این تفاصیر و اختلافات، اصل داستان سریال ونزدی حل شدن پروندهی قتلی به دست ونزدی آدامز با استفاده از قدرتهای خودش خواهد بود و این موضوعات مکملهای داستانی او هستند.
داستانی که بالاتر بیان شد، دیدی کلی نسبت به داستان سریال Wednesday محسوب میشود و بیشک درون سریال شما پیچیدگیهای داستانی زیادی را تجربه خواهید کرد. خب نوبتی هم که باشد، نوبت به نقد فصل اول سریال ونزدی میرسد؛ سریال ونزدی از نظر داستانی یک داستان عامهپسند ندارد به این دلیل که این ژانر از ساختههای سینمایی طرفداران پر و پاقرص خودش را دارد، خب اگر با این دیدگاه به قضیه نگاه کنیم، اینطور است که سریال ونزدی مخاطب اولیه خودش را دارد و حال او الآن به دنبال این است تا مخاطب ثانویه خودش را جذب کند. آیا در این امر موفق شده است؟ پاسخ بله خواهد بود چون بازخوردی که سریال با پخش خودش گرفت فراتر از انتظارها بود.
سریال Wednesday نمرهی اولیهی داستانی یعنی جذب مخاطب را ازآن خودش کرد ولی آیا او این توانایی را دارد که مخاطبانش را حفظ کند؟ با چیزی که من مشاهده کردم، باید بگویم تا حد معقولی از پس این کار هم برآمده است؛ علت آن هم ریتم و روندی است که سریال ونزدی دارد. ریتم سریال ونزدی یک ریتم کاملا روان و روفرم است، نه خیلی تند که مخاطب از او چیزی متوجه نشود و نه آنقدر کند که بیننده از او خسته شود، دقیقا یک ریتم متعادل دارد. برای من تماشای سریال ونزدی لذت بخش بود، به این دلیل که چشمانم حین تماشای سریال خسته نمیشد و به دنبال این نبودم که سریال را به جلو بکشم تا زودتر بفهم چه قرار است رخ دهد.
هرچه گفتیم راجعبه خوبیهای داستان سریال Wednesday بود اما باید بگویم که سریال بینقص هم نیست و ضد و نقیضهای داستانی برای خودش دارد؛ اصلیترین و مهمترین نقصی که باید به آن اشاره کرد، وجود داستانهای فرعی بیاهمیت، داستانهایی که بودنشان هیچ کمکی به پیشبرد داستان اصلی سریال ونزدی نمیکرد و اصلا اهمیتی نداشتند، بودند داستانهای فرعی که با اضافه شدن به داستان اصلی ریتم خوبی به سریال دادند و ارتباطی با آن داشتند اما تعداد داستانهای فرغی بیربط درون سریال ونزدی بیش از حد بود و جا دارد که به این قضیه در فصل دوم با دید بازتری نگاه شود تا دوباره این اتفاق رخ ندهد.
مبحث داستان سریال ونزدی را با چند جمله به پایان برسانیم و به سراغ بخشهای دیگر سریال برای بررسی برویم، داستان سریال ونزدی از دید من با پستی و بلندیهایی که داشت، توانست تعداد زیادی مخاطب جدید را طرفدار این سبک از قصهها بکند؛ از اینرو نگاه من بیشک به این اتفاق متفاوت خواهد بود و قطع به یقین داستان سریال Wednesday را یک داستان موفق تلقی میکنم، به خاطر این که این توانایی را داشته است تا مخاطب جدید به یک داستان خاص اضافه کند؛ برای من تماشای سریال ونزدی لذتبخش بود و آن را برای تماشا به شما هم پیشنهاد میدهم.
چرا سریال Wednesday تبدیل به یک سریال موفق شد؟
نوبت به دلایل موفقیت سریال ونزدی خواهد رسید، پله به پله با یکدیگر جلو برویم، اولین بخشی که قطعا باید به آن پرداخت و مفصل راجعبه آن گفتوگو کرد؛ بازی جنا اورتگا و دیگر بازیگران سریال است. جنا اورتگا در نقش ونزدی تداعی یک کارکتر سیاه و سفید است. جنا با این که این سریال اولین نقش جدی او بود، طوری ایفای نقش کرد که انگار برای سالیان سال بازیگر درجه یک بوده است، جنا در سریال ونزدی بهقدری مسلط به نقش است که گویی این شخصیت او محسوب میشود و اصلا در نقطهای لنگ نمیزند، نگاههای خیرهی او حرکات بدن و دست همه جوری کنارهم چیده شدهاند تا یک شخصیت کامل به نام ونزدی دربیاید.
با اینکه ونزدی کاراکتر اصلی سریال است، باید موفقیت آن را مدیون یک شخصیت پردازی درست بود که باعث تکمیل او شده است، شخصیت ونزدی به شکلی صحیح طراحی شده است و همهجوره نقاط مثبت آن به نقطههای منفی او میچربد که جای هیچ ایرادی نیست؛ هنوز در بخش بازیگران بمانیم چون باید به سراغ نقطهی مقابل ونزدی یعنی کاراکتر ایند سینکلر برویم که به عنوان هم اتاقی ونزدی به سریال اضافه میشود، اما مایرز در نقش ایند دقیقا طوری ایفای نقش کرده است که با جنا اورتگا هموزن است و بازی آنها با یکدیگر برابری میکنند و بهدرستی مکمل یکدیگر هستند. بازیگران زیاد دیگری هستند که در سریال ونزدی توانستهاند به خوبی ایفاگر نقشهایشان باشند و از آن طرف بلعکس، ولی در مجموع بخش بازیگری سریال Wednesday هم نمرهی خوبی را خواهد گرفت.
بخش بعدی که نگاه من را به سریال خیره میکرد، بخشهای مرتبط به یکدیگر یعنی: گریم، طراحی صحنه و طراحی لباس میباشد؛ این سه بخش مرتبط باهمدیگر بهاندازهای خیره کننده طراحی شده است که به مخاطب درحال تماشا حس و حال درون سریال را القا میکند و یک حس طبیعی بودن را به او میدهد. این سه بخش از ویژگیهایی است که درون سریال برای من خیلی خوشایند بود به این علت که نشان از این دارد که به تمامی بخشهای سریال اهمیت داده شده است و از کنار آن سرسری گذر نکردهاند و برای او زمان گذاشته شده است؛ خب طبیعتا این حجم از دقت باید با این حجم از بازخورد خوب همراه باشد.
دیگر بخشی که به چشم نمیآید و در سریال ونزدی ترکانده است، تدوین و تصویر برداری سریال است، سریال طوری تصویر برداری شده است که در عین حال که ترسناک است ولی حال و هوای کمدی مخفی درون خودش دارد و این امر به کمک بخش تدوین توانسته تکمیل شود، تدوین سریال ونزدی بهشکلی انجام شده است که شما متوجه همهچیز خواهید شد و کمتر نکتهای را از دست خواهید داد، همانطور که بالاترهم گفتم این امر به شکلی انجام شده است که به خوبی شما به این درک از سریال خواهید رسید که آن شخصیت چه کاری انجام داده است، همچنین با این نوع از تدوین زمینهی پیشبینی برای اتفاقات آیندهی آن شخصیت هم فراهم خواهد شد.
بخش بعدی که من تصمیم گرفتم در آخر این مقاله راجعبه آن صحبت کنم و تیر آخری بر همهی بخشها خواهد بود، موسیقی سریال Wednesday است. موسیقی این سریال بهقدری با سریال سینک است و با یکدیگر خوانایی دارند که شما به خوبی میتوانید متوجهی حال و هوای درون سریال بشوید، علاوهبر این فرنکاسی را از موسیقی سریال ونزدی دریافت خواهید کرد که به شما حس و حال آن لحظه را به بهترین شکل القا میکند. برای من بیش از این که سریال ونزدی باشد، موسیقی و رقص ترند آن بود که در شبکههای اجتماعی مشاهده کردم و بعد از تماشای آن به سراغ خود سریال آمدم تا جذبش شوم.
در جمعبندی کلی راجعبه سریال ونزدی باید بگویم که سریال به خوبی این امر را بلد است که چگونه با نگاه و ذهن مخاطب بازی کند و آن را به دنبال خودش بکشاند، دقیقا همانطور که با پایان هر اپیزود این عطش را در بیننده ایجاد میکرد تا به سراغ قسمت بعدی برود. سریال Wednesday از یک پایانبندی خوب در هر قسمت و در قسمت آخر که به فصل بعدی لینک میشود برخوردار است و از این باب نمرهی خوبی را میگیرد. در مجموع سریال ونزدی از نظر من یک سریال باحال و سرگرم کنندهی پاپکرنی است، شما با تماشای آن میتوانید برای چندین ساعت سرگرم باشید و از تماشای آن لذت ببرید، من برای تماشای سریال ونزدی را حتما پیشنهاد میکنم که حداقل برای یکبار او را مشاهده کنید.
source