به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از گجتنیوز، در پی رفع ممنوعیت واردات گوشیهای آمریکایی اپل، روحالله لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بینالملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت، به تشریح وضعیت بازار تلفن همراه در ایران و جهان پرداخت. وی با اشاره به آمار تولید بیش از یک میلیارد و صد و چهل میلیون گوشی در سال گذشته میلادی و سهم ۲۰ درصدی اپل در این بازار، تأکید کرد که ۲۴ درصد از کل گوشیهای هوشمند فروخته شده در منطقه خاورمیانه وارد ایران شده است.
طبق اعلام سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت، از مجموع حدود ۶۲ میلیون تلفن همراه عرضه شده در غرب آسیا در سال ۱۴۰۲، تقریباً ۱۴ میلیون و ۶۸۹ هزار دستگاه به بازار ایران وارد شده است. این رقم نشان میدهد که حدود ۲۴ درصد از کل فروش تلفن همراه در این منطقه به ایران اختصاص داشته است. با این حال، شایان ذکر است که این سهم نسبت به سال قبل میلادی که بیش از ۲۸ درصد بود، کاهش یافته است.
لطیفی با بیان اینکه ارزش کل گوشیهای همراه وارداتی به کشور در سال ۱۴۰۲ به ۳ میلیارد و ۲۰۲ میلیون دلار رسیده است، عنوان کرد که این رقم حدود ۵ درصد از کل واردات ۶۶ میلیارد دلاری کشور در آن سال را تشکیل میدهد. همچنین، از مجموع گوشیهای همراه وارداتی، بیش از ۲.۹۸ درصد به صورت تجاری و حدود ۸.۱ درصد از طریق روشهای مسافری یا پستی به کشور ورود پیدا کرده است.
سخنگوی کمیسیون روابط بینالملل در مقایسهای دقیق بین ایران و جهان، به آمار جالب توجهی اشاره کرد. بر اساس این آمار، در سال ۲۰۲۳ با جمعیت تقریبی ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفری جهان، به طور متوسط به ازای هر ۲.۷ نفر یک دستگاه تلفن همراه تولید و روانه بازار شده است. این در حالی است که در ایران با جمعیت ۸۶ میلیونی، برای هر ۸.۵ نفر یک تلفن همراه وارد بازار شده است؛ یعنی مصرف این کالا در ایران به طور قابل توجهی از میانگین جهانی بیشتر است.
در سال ۱۴۰۲، امارات متحده عربی با ارزآوری ۲ میلیارد و ۸۶۹ میلیون دلار از طریق فروش تلفن همراه به ایران، بزرگترین تأمینکننده این محصول برای بازار ایران بوده است. کشورهای چین، ویتنام، سوریه و هند نیز در فهرست صادرکنندگان تلفن همراه به ایران قرار دارند و به ترتیب با فروش ۲۹ میلیون و ۵۸ هزار دلار، یک میلیون و ۱۲۳ هزار دلار، ۵۲۴ هزار دلار و ۳۳۴ هزار دلار در بازار ایران مشارکت داشتهاند.
بیشترین میزان واردات تلفن همراه به کشور در دیماه سال ۱۴۰۲ با ارزشی معادل ۳۸۶ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار ثبت شده است. در مقابل، کمترین میزان واردات در فروردین ماه با مبلغ ۷۰ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار گزارش شده است.
۲۲۷۳۲۳