تحقیقاتی جدید در چین نشان می‌دهد که استفاده از تلفن همراه با افزایش خطر بیماری‌های قلبی مرتبط است، به‌ویژه برای افراد سیگاری و مبتلایان به دیابت. نویسندگان این مطالعه بخشی از این ارتباط را به الگوی خواب نامناسب، استرس روانی و روان‌رنجوری نسبت‌ می‌دهند.

دکتر شیانهویی شین، یکی از محققان این مطالعه، می‌گوید که الگوی خواب نامناسب و سلامت روانی ضعیف ممکن است به‌دلیل اختلال در ریتم شبانه‌روزی، اختلال غدد درون‌ریز، اختلال‌های متابولیک و افزایش التهاب، به پیشرفت بیماری‌های قلبی‌عروقی کمک کنند.

اما قبل از اینکه گوشی‌تان را برای همیشه خاموش کنید، مهم است بدانید که این مطالعه بر اساس داده‌های ثبت‌شده نزدیک به ۲۰ سال پیش انجام شده و از آنجا که فناوری و الگوهای استفاده از گوشی احتمالا به میزان قابل‌توجهی تغییر کرده، نتایج مطالعه ممکن است به‌طور کامل نمایانگر وضعیت فعلی نباشد.

به گزارش نیویورک‌پست،‌ محققان در بازه زمانی بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ از ۴۴۴ هزار فرد میانسال خواسته بودند گزارش دهند چقدر از گوشی استفاده کرده‌اند. استفاده «منظم» از تلفن همراه هم تماس یا پاسخ به حداقل یک تماس در هفته تعریف شد. ۲۳ درصد از افرادی تحت بررسی به مدت یک ساعت در هفته از گوشی استفاده می‌کردند.

 




این شرکت‌کنندگان حدود ۱۲ سال تحت نظر بودند و سوابق بستری‌شدن در بیمارستان و مرگ ناشی از سکته مغزی، بیماری عروق کرونر قلب، ضربان نامنظم قلب (Atrial Fibrillation) و نارسایی قلبی آن‌ها بررسی شد.

طبق نتایج، بیش از ۵۶هزار شرکت‌کننده به بیماری قلبی‌عروقی مبتلا شدند و کسانی که به طور منظم از تلفن همراه استفاده می‌کردند، به‌ویژه افراد سیگاری و مبتلا به دیابت، «به میزان قابل‌توجهی بیشتر» در خطر بودند.

حدود ۱۱.۵ درصد موارد ابتلا به استرس روانی، ۲.۳ درصد به روان‌رنجوری (psychological distress) و ۵.۱ درصد به خواب نامناسب نسبت داده شد.

با این حال از آنجا که این داده‌ها بر پایه اطلاعات بین سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ و قبل از استفاده گسترده از گوشی‌های هوشمند مدرن (سرگرمی، پیام‌رسانی، ایمیل و شبکه‌های اجتماعی) انجام شده است، نتایج را نمی‌توان به شرایط امروز تعمیم داد ولی باید توجه داشت که استفاده مداوم از گوشی با سبک‌ زندگی‌های کمتر سالم نظیر خواب کم و استرس زیاد، مرتبط است که می‌توانند زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی‌عروقی شوند.

source

توسط techkhabari.ir