در چین، نسبت سگهای راهنما به افراد نابینا تقریباً یک سگ به ازای هر 40000 نفر است. پژوهشگران در حال توسعه یک ربات ششپای مجهز به هوش مصنوعی هستند تا این شکاف را پر کرده و به طور ایمن کاربران را به مقصد برسانند.طبق اطلاعیهای که منتشر شده، انجمن نابینایان چین اعلام کرده که بیش از 17 میلیون نابینا در این کشور وجود دارد، در حالی که تعداد سگهای راهنمای فعال تنها حدود 400 عدد است. این ربات راهنما که توسط پروفسور فنگ گائو و تیمش از دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شانگهای جیاتونگ در حال آزمایش است، برای پر کردن این نیاز توسعه یافته است.
بیشتر بخوانید:
رباتهای راهنما جایگزین سگهای راهنما میشوند
این ربات راهنما نیازی به تغذیه ندارد، جز اینکه باید به طور منظم باتریاش شارژ شود و نیاز به آموزشهای هزینهبر یا خوراکیهای مخصوص سگ ندارد. این ربات به جای چهار پا، شش پا دارد که لنوو اخیراً ادعا کرده بود که مدل Daystar Bot GS آن “پایداری و مانورپذیری بینظیری” دارد.
این ربات راهنما مجهز به مجموعهای از حسگرهاست که شامل دوربینهای عمقی و رادار است که با الگوریتمهای یادگیری ماشین تغذیه میشوند تا به آن کمک کنند در محیط حرکت کند. این ربات میتواند نقشههای سهبعدی از محیط ایجاد کرده و خود را در محل مجازی قرار دهد، به طور خودکار در خیابانهای شلوغ حرکت کند، مسیرها را برنامهریزی کند، به طور دینامیک از موانع جلوگیری کند و حتی سیگنالهای عبور عابر پیاده را تشخیص دهد.
این محصول میتواند به لطف مدلهای تشخیص گفتار مبتنی بر یادگیری عمیق، دستورات صوتی را از کاربر دریافت و اجرا کند. جالب اینکه به مانند سگهای راهنما واقعی نسبت به حالتهای تعامل لمسی و بازخورد نیرو نیز واکنش نشان دهد. به این معنی که با کشیدن میله تلسکوپی نصب شده روی پشت ربات به سمت عقب میتوان به آن دستور داد که سرعت خود را کاهش دهد یا با فشار دادن این “قلاده” سرعت خود را افزایش دهد.
سرعت این ربات 3 متر بر ثانیه گزارش شده، اما دامنه عادی حرکت آن بین 0.6 تا 0.8 متر بر ثانیه است. هرچند این ربات میتواند بدون نیاز به اتصال به اینترنت عمل کند، اما اتصال به اینترنت میتواند استفاده آن را در محیط خانه گسترش دهد و در مواقع اضطراری نیز میتواند قابل اعتماد باشد و “افراد نابینا را به مکانهای بیشتری هدایت کند.”
تیم مهندسی گائو در حال حاضر در حال آزمایش میدانی این ربات راهنمای جدید است و با شرکت Suochen Robot برای تجاریسازی آن همکاری میکند. هنوز زمان دقیقی برای شروع تولید این ربات مشخص نشده اما قیمت هر دستگاه احتمالاً چندان ارزان نخواهد بود.
ویدئوی زیر جزئیات بیشتری را ارائه میدهد.
بیشتر بخوانید:
منبع: newatlas