روز جمعه در ژاپن، بزرگترین رآکتور همجوشی هسته‌ای جهان به طور آزمایشی راه‌اندازی شد. این رآکتور قادر است به توسعه منابع تجدیدپذیر انرژی کمک کند.

همجوشی هسته‌ای یک فرآیند هسته‌ای است که به طور متفاوت از شکافت هسته‌ای عمل می‌کند. در نیروگاه‌های هسته‌ای، اتم‌ها از یکدیگر جدا می‌شوند و انرژی تولید می‌کنند، اما در همجوشی هسته‌ای این اتفاق برعکس است. به این معنی که از به هم پیوستن اتم‌ها انرچی بیشتری تولید می‌شود.

این فرآیند به طور مثال در ستارگان دنیا اتفاق می‌افتد و انرژی زیادی تولید می‌کند. همجوشی هسته‌ای یک فناوری جدید است که در حال حاضر در مراحل آزمایشی به سر  می‌برد و امیدواریم که در آینده بتوان از این فناوری برای تولید انرژی استفاده کرد.


ادامه مطلب در ادامه

بیشتر بخوانید:


 هدف بزرگترین رآکتور همجوشی هسته‌ای جهان تولید انرژی بدون انتشار دی‌اکسید‌کربن است

هدف بزرگترین رآکتور همجوشی هسته‌ای جهان به نام “JT-60SA” که در ژاپن راه‌اندازی شده، بررسی امکان استفاده از همجوشی به عنوان یک منبع انرژی بدون انتشار دی‌اکسید کربن است. این راکتور سعی دارد تا یک فرآیند ایمن‌تر و کمتر پسماند را نسبت به راکتورهای هسته‌ای فعلی ارائه دهد.

این رآکتور به گونه‌ای طراحی شده است که پلاسمای داخل “توکامک” را به دمای ۲۰۰ میلیون درجه سانتیگراد گرم می‌کند. توکامک یک دستگاه است که وظیفه‌اش محصورسازی پلاسما است و در ادامه پایداری آن بر مبنای محصورسازی مغناطیسی است.

بزرگترین رآکتور همجوشی هسته‌ای جهان
بزرگترین رآکتور همجوشی هسته‌ای جهان

رآکتور همجوشی هسته‌ای ژاپن، با همکاری اتحادیه اروپا ساخته شده است، که قبلاً فرانسه مونتاژ پروژه همجوشی هسته‌ای را آغاز کرده بود. هدف از راه‌اندازی این رآکتور، مطالعه فیزیک انرژی همجوشی و حمایت از پروژه «رآکتور آزمایشی حرارتی هسته‌ای بین‌المللی» در فرانسه موسوم به «آی‌تی‌ئی‌آر» اعلام شده است.

روز جمعه اول دسامبر، سام دیویس، معاون مدیر پروژه JT-60SA، در مراسم راه‌اندازی آزمایشی این رآکتور اعلام کرد که این پروژه به نزدیک‌تر شدن به انرژی همجوشی کمک خواهد کرد. او همچنین اعلام کرد که بیش از ۵۰۰ دانشمند و متخصص و ۷۰ شرکت از ژاپن و سراسر اروپا در این پروژه شرکت دارند که در شمال توکیو اجرا می‌شود.

مجریان این پروژه امیدوار هستند که به مرحله فناوری همجوشی هسته‌ای دست یابند، و این به دلیل برنامه‌های پیش‌بینی شده ای است که تعقیب می کنند. کادری سیمسون، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا گفت که رآکتور «JT-60SA»، «پیشرفته‌ترین» توکامک در جهان است و این نشان دهنده‌ی پیشرفت های بزرگ در این زمینه است. او افزود که فناوری همچنان دارای پتانسیل است و می‌تواند یک جزء کلیدی برای تولید انرژی خالص در نیمه دوم قرن جاری تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: 

نظر شما درباره‌ی بزرگترین رآکتور همجوشی هسته‌ای جهان چیست؟ به نظر شما این رآکتور به هدف خود می‌رسد. لطفا دیدگاه خود را در بخش کامنت با تکراتو در میان بگذارید و اخبار علمی را با ما دنبال کنید.

source

توسط techkhabari.ir