مهدی سماواتی در گفت و گو با «صدای بورس» در رابطه با فروش نفت درلایحه بودجه ۱۴۰۳ با یورو، گفت: فروش نفت به یورو نمی تواند تاثیر چندانی بر بازار سرمایه داشته باشد و تنها فرایند وصول مطالبات را سرعت می بخشد. اما به نظر می رسد تا زمانی که بحث FATFرا نپذیریم ، در واقع تاثیر عملیاتی روی بازار نخواهد گذاشت.
وی ادامه داد: فروش نفت به یورو درلایحه بودجه ۱۴۰۳ فقط یک رویداد سیاسی تلقی می شود که نشان دهد کشور به دلار وابسته نیست. تا زمانی که میزان ارز تزریقی به بازار برای نیازهای ارزی کشور کم است فروش به صورت یورو، درهم یا هر ارز دیگری اهمیت چندانی ندارد.
کارشناس بازار سرمایه در رابطه با تاثیر لایحه بودجه ۱۴۰۳ بر بازاز سرمایه ، گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۳ دو تاثیر مهم بر بازار سرمایه می گذارد. باید توجه داشت احتمال کاهش نرخ بهره برای سال آینده تقریبا منتفی خواهد بود. همچنین امکان دارد نرخ بهره واقعی بازار در رقابت به نزدیک ۳۰ درصد برسد که این امر تاثیر بسیار منفی بر بازار سرمایه دارد.
سماواتی افزود: از سمت دیگر فشار نقدینگی باعث می شود میزان بدهی بانک ها به دولت بالا رود که باعث بروز مشکلاتی در تامین مالی صنعت خواهد شد. در این راستا شرکت های بورسی در بحث مدیریت نقدینگی خود دچار مشکلاتی می شوند زیرا که ظرفیت وام های بانکی آنها کاهش می یابد. همین امر به دلیل استفاده دولت از ظرفیت بدهی به نفع خود است.