بعضی از افراد مشتاقانه منتظر رفتن به سر کار هستند، در حالی که دیگران ممکن است در بعضی از روزها انگیزه‌ی کافی برای کار کردن نداشته باشند و با بی‌حوصلگی در محل کار خود حاضر شوند. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ، دلایل احساس بی انگیزگی در کار را بررسی می‌کنیم و راه‌های مقابله با آن را با شما به اشتراک می‌گذاریم. ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
عوامل زیر باعث می‌شوند در بعضی از روزهای هفته حوصله‌ی کار کردن نداشته باشید:
درمان بی انگیزگی در کار
اگر یک روز حوصله‌ی کار کردن ندارید، بدیهی است که در صورت امکان، بهتر است آن روز را مرخصی بگیرید. این کار همه‌ی مشکلات را برطرف نمی‌کند، اما فواید زیادی دارد. استراتژی‌های زیر هم می‌توانند کمک‌کننده باشند:
بخشی از وقت خود را صرف فکر کردن به این کنید که چرا نمی‌خواهید کار کنید. آیا هر روز چنین احساسی دارید یا فقط امروز با این مشکل مواجه شده‌اید؟ آیا بی‌انگیزه بودن شما به‌دلیل خستگی و استرس است یا به شغل و محیط کارتان مربوط می‌شود؟ مشخص کردن علت این احساس به شما کمک می‌کند که زندگی خود را تغییر دهید و وضعیت‌تان را بهبود بخشید.
اگر صرفا به‌دلیل احساس بی‌حوصلگی یا تنبلی تمایل ندارید به سر کار بروید، فعالیت بدنی می‌تواند مفید باشد. دویدن، پیاده‌روی سریع یا انجام هر ورزش دیگری که از آن لذت می‌برید به شما کمک می‌کند که احساس بهتری داشته باشید، پرانرژی‌ شوید و راحت‌تر فکر و تمرکز کنید.
اگر می‌توانید محل کارتان را خودتان انتخاب کنید، از مکان دیگری برای کار کردن استفاده کنید. برای مثال، پشت یک میز متفاوت بنشینید یا به اتاق دیگری بروید. این کار نشاط‌آور است و به شما دیدگاه‌ی جدید می‌دهد.
شروع کردن روز با کارهای ساده می‌تواند بی‌حوصلگی و بی انگیزگی در کار را برطرف کند. برای مثال، ابتدا به ایمیل‌ها پاسخ دهید یا برای جلسات برنامه‌ریزی کنید. هنگامی که شروع به کار کردید، می‌توانید به‌تدریج به‌سراغ کارهای پیچیده‌تری بروید که به تلاش بیشتری نیاز دارند.
در طول روز چند استراحت کوتاه‌مدت برای خود در نظر بگیرید. اگر شغل شما مستلزم نشستن در یک مکان مشخص است، سعی کنید به ازای هر یک ساعت کار پنج تا ۱۰ دقیقه استراحت کنید و کمی قدم بزنید.
به این فکر کنید که آیا می‌توانید برای بهبود برنامه‌ی روزمره‌ی خود، تغییراتی در آن ایجاد کنید یا خیر. به‌عنوان مثال، آیا زودتر خوابیدن به شما کمک می‌کند که به‌موقع برای رفتن به سر کار از خواب بیدار شوید و احساس آرامش بیشتری داشته باشید؟ آیا خوردن یک صبحانه‌ی سالم قبل از شروع کار به افزایش سطح انرژی شما کمک می‌کند؟ تغییر برنامه‌ی روزانه می‌تواند تاثیر چشمگیری روی زندگی شما داشته باشد، بنابراین باید آن را طبق نیازهای خود بهینه‌سازی کنید.
فواید خود تشویقی
یادآوری اینکه چرا کار می‌کنید و اهداف‌تان چیست، کمک‌کننده است. برای مثال، آیا برای خرید خانه، حمایت از خانواده یا توانایی پرداخت هزینه‌های یک سبک زندگی خاص کار می‌کنید؟ اهداف خود را در ذهن داشته باشید و به‌طور منظم آن‌ها را مرور کنید.
برای کمک به بالا نگه داشتن سطح انگیزه‌، موفقیت‌های شغلی خود را جشن بگیرید و برای رسیدن به اهدافی که داشته‌اید به خودتان پاداش دهید. جوایز نباید حتما گران‌قیمت باشند. برای هر وظیفه‌ای که قبل از موعد انجام می‌دهید، با یک فنجان قهوه از خودتان پذیرایی کنید. حتی می‌توانید فیلم مورد علاقه‌اتان را تماشا کنید یا پس از مدت زمان مشخصی کار کردن با استراحت به خود پاداش دهید.
اگر به‌دلیل مشکلات مربوط به شغل، همکاران یا سازمان‌تان تمایلی به کار کردن ندارید، به اصلاح وضعیت فکر کنید. آیا صحبت کردن با مدیر می‌تواند کمک‌کننده باشد؟ آیا می‌خواهید جایگاه‌ی متفاوتی در محل کار خود داشته باشید؟ آیا فکر می‌کنید لازم است به‌دنبال کار دیگری بگردید و شغل فعلی خود را رها کنید؟
تعطیلات و استراحت کوتاه‌مدت باعث می‌شود سرحال و شاداب به محل کار خود برگردید. اگر نمی‌توانید در حال حاضر به تعطیلات بروید، تا حد امکان برای آینده‌ی نزدیک برنامه‌ریزی کنید.
اگر احساس ناخوشی یا خستگی می‌کنید و دلیل آن را نمی‌دانید، به پزشک مراجعه کنید تا مشخص شود که آیا بیماری خاصی در بروز این مشکل نقش دارد یا خیر.
اگر از نظر ذهنی یا عاطفی با مشکل مواجه هستید، مراجعه به متخصص سلامت روان و صحبت کردن درباره‌ی نگرانی‌هایی که دارید می‌تواند مفید باشد.
همه‌ی مردم در بعضی از روزهای هفته با مشکل بی انگیزگی در کار مواجه می‌شوند و حوصله کار کردن ندارند. با این حال، اگر به‌دلیل مشکلات جسمی یا روانی کار کردن برایتان دشوار است، باید برای درمان آن‌ها اقدام کنید. از سوی دیگر، چنانچه در محل کار خود با مشکل مواجه هستید، لازم است وضعیت کاری خود را مجددا ارزیابی کنید و برای حل کردن مسائل خود راه‌ی حل بیابید.
منبع: verywellmind


source

توسط techkhabari