امروزه، انجام همهی امور در زمینههای مختلف با فناوری گره خورده است و دراینمیان، کامپیوترها از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند. همچنین، دسترسی به سیستمعامل کاربردی برای استفادهی کارآمد از کامپیوترها نیازی اساسی محسوب میشود. درحالحاضر، سیستمعاملهای مختلفی در بازار وجود دارند که برخی رایگان ارائه شدهاند و برخی دیگر به خرید مجوز استفاده نیاز دارند.
ویندوز یکی از سیستمعاملهای محبوب کامپیوترهای شخصی است که کاربران عادی و سازمانها بهطورگسترده از آن استفاده میکنند. قبل از بحث دربارهی نسخهی کرکشده و نسخهی اورجینال ویندوز، اجازه دهید کمی دربارهی واژهی سیستمعامل توضیح دهیم و بیشتر با آن آشنا شویم.
در ابتدای روی کار آمدن کامپیوترها، انجام هر کاری به برنامهای جداگانه نیاز داشت. بدینترتیب، برای انجام برخی وظایف خاص باید چند نرمافزار برای آن ایجاد میکردید. بهعنوان مثال، یک کلید را روی کیبورد فشار میدهید تا عملیات خاصی را بخواند و دادهها را در حافظه ذخیره کند و کلید دیگر برای بازیابی دادهها و نمایش اطلاعات روی نمایشگر استفاده میشود. بدینترتیب، برای هر فرایند به برنامهای اضافه نیاز بود و درنتیجه کارایی این روش بسیار اندک و انجامدادنش سخت بود. سیستمعاملها دقیقاً برای رفع همین مشکل متولد شدند.
سیستمعامل بهعنوان نرمافزار اصلی کامپیوتر شناخته میشود که ورودی، خروجی، ذخیرهسازی و سایر عملیاتها را کنترل میکند. شما میتوانید سیستمعامل را بهعنوان کنترلکنندهی سایر نرمافزارها و برنامههای کاربردی در حال اجرا روی کامپیوتر در نظر بگیرید؛ جایی که همهی برنامهها با سیستمعامل کار میکنند و ازطریق این پلتفرم به کارهای مختلفی رسیدگی میشود که در برنامههای انجام میدهید. البته این جمله که سیستمعامل همهچیز را روی کامپیوتر کنترل میکند، چندان صحیح نیست.
سیستمعامل خود به بایوس (Basic Input Output System) وابسته است. BIOS به سیستمعامل کمک میکند میان سختافزار و نرمافزار ارتباط برقرار کند. این بخش نرمافزار نیست و درواقع، عضوی از تراشههای سختافزاری موجود در هر کامپیوتر محسوب میشود. انواع سیستمعاملها و هستهها روی انواع مختلف کامپیوترها کار میکنند و باتوجهبه مدل سختافزاری بایوس کامپیوتر و شرکت سازنده، از یکدیگر متمایز میشوند.
سیستمعاملهای زیادی برای همگامشدن با فناوری روز و آسانتر و زیباترکردن روش انجام کارها وجود دارند. یکی از سیستمعاملهای محبوب، ویندوز است که بهعنوان پلتفرم پرچمدار مایکروسافت شناخته میشود. این سیستمعامل کاربردهای مختلفی دارد و از کاربران عادی گرفته تا سازمانهای بزرگ و ارائهدهندگان خدمات میزبانی وب از آن بهره میبرند.
ویندوز نوعی سیستمعامل گرافیکی است که مایکروسافت آن را در سال ۱۹۸۵ و بهعنوان یکی از مزیتهای سیستمعامل DOS معرفی کرد. از آن زمان بهدلیل علاقهی بسیار زیاد کاربران به رابط کاربری گرافیکی نسخههای مختلفی از ویندوز منتشر شده است؛ ازجمله:
۱۸ آگوست ۲۰۱۵، مایکروسافت ویندوز ۱۰ را بهعنوان آخرین سیستمعامل خود روانهی بازار کرد و پس از آن هرسال شاهد انتشار نسخههای جدید آن بودیم. از همان ابتدا، قیمت یکی از دلایلی بود که بسیاری از کاربران را از استفاده از سیستمعامل مذکور منصرف میکرد. این شرایط منشأ ایجاد نسخههای کرکشدهی ویندوز بود که از آنها بهعنوان نسخههای غیرقانونی نیز یاد میشود.
اکثر کاربران کامپیوترهای شخصی بهدلیل قیمت گران نسخههای اورجینال ویندوز از نسخههای کرکشدهی آن استفاده میکنند. برخی دیگر نیز همواره ترجیح میدهند با پرداخت هزینهی بیشتر، فقط از نسخههای اصل استفاده کنند. باید گفت هیچ تفاوت خاصی میان نسخههای اصلی و کرکشدهی سیستمعامل مذکور وجود ندارد؛ بههمیندلیل، شاید برخی به این موضوع فکر کنند در این شرایط چه نیازی به خرید مجوز استفاده از نسخهی اورجینال دارند و چرا برخی افراد همچنان نسخههای اصلی را میخرند؟
درادامه، ویژگیهای نسخهی کرکشدهی ویندوز را مرور میکنیم:
شاید خیلی از شما بگویید از سالها قبل تجربهی استفاده از نسخههای کرکشدهی ویندوز را دارید و تاکنون با هیچ مشکلی مواجه نشدهاید. باید اشاره کنیم وقتی سیستمعامل مذکور را با ابزارهایی مثل Windows Hacker فعال کردهاید، کامپیوتر شما بهجای اضافهشدن به فهرست کامپیوترهای مجاز در سرورهای مایکروسافت به سرور شخصی هکرها اضافه خواهد شد و سرورهای هکری بهروزرسانیهایی که دریافت میکنید، ارائه میدهند.
درادامه، فهرست ویژگیهای نسخههای اصلی ویندوز را مرور میکنیم:
درپایان باید اشاره کنیم اگر بهدنبال امنیت و اطمینان از کارکرد صحیح ویندوز هستید، توصیه میکنیم نسخهی اصلی آن را تهیه کنید؛ درغیراینصورت فقط ۷ تا ۳۰ روز میتوانید بهطورآزمایشی به جدیدترین نسخههای ویندوز دسترسی داشته باشید. علاوهبراین، نسخههای آزمایشی محدودیتهایی دارند و امکان استفاده از همهی قابلیتها را ارائه نمیدهند.
درصورت تمایل، میتوانید نسخههای کرکشدهی ویندوز را بهراحتی دانلود و نصب کنید؛ اما باید توجه کنید در چنین شرایطی، کامپیوتر شما میتواند تحتکنترل سرورهای هکرها قرار گیرد و شاید همین مسئله باعث شود بعداً با مشکلات بزرگتری مواجه شوید.
منبع: TosHost
خانواده ما
درخواست ناموفق بود
