کبود شدن قسمت‌های مختلف بدن یک عارضه‌ی رایج در میان کودکان و بزرگسالان است. بعضی از کبودی‌ها جزئی هستند و بعضی دیگر این‌گونه نیستند. همه‌ی کبودی‌ها باعث ایجاد درد نمی‌شوند. بعضی از کبودی‌ها ممکن است به‌راحتی و به‌سرعت برطرف ‌شوند. بیشتر کبودی‌ها را می‌توان با روش‌های خانگی درمان کرد. در مقاله‌ای که در حال خواندن آن هستید، قرار است با ۲۰ روش طبیعی برای درمان کبودی آشنا شوید. قبل از آن علل و علائم کبودی را بررسی می‌کنیم. تا پایان مقاله در کنار ما باشید.
پوست بزرگترین عضو بدن به شمار می‌رود و معمولا دچار آسیب‌های مختلف مثل بریدگی و کبودی می‌شود. کبودی در نتیجه‌ی ضربه دیدن پوست ایجاد می‌شود. کبودی یک نوع آسیب رایج است که در آن رنگ پوست آبی، بنفش یا سیاه می‌شود. علت اینکه پوست به این رنگ درمی‌آید این است که رگ‌های خونی زیر پوست پاره می‌شوند و خون به بافت‌های اطراف نشت می‌کند. این خون نزدیک بافت پوست جمع شده و منجر به آبی یا سیاه شدن پوست می‌شود.
رگ‌های خونی زیر پوست به دلیل آسیب دیدن یا ضعیف شدن پاره می‌شوند که این موضوع کبودی را به دنبال دارد. در ادامه به بعضی از رایج‌ترین علل کبودی اشاره کرده‌ایم.
یکی دیگر از علل رایج کبودی، نازک شدن پوست محسوب می‌شود که یک فرآیند طبیعی است که در اثر افزایش سن رخ می‌دهد. ابتلا به بعضی از بیماری‌ها مثل اختلالات خودایمنی، سرطان خون و عفونت خون هم می‌توانند منجر به کبود شدن شوند.
در ادامه نشانه‌های کبودی را در اختیارتان قرار داده‌ایم.
کبودی در ابتدا خود را با رنگ قرمز نشان می‌دهد. به مرور زمان رنگ قرمز به رنگ مشکی یا آبی تبدیل می‌شود. کبودی همچنین ممکن است به رنگ سبز، بنفش، قهوه‌ای یا زرد بروز کند.
اطراف ناحیه‌ی دچار کبودی ممکن است به علت آسیب دیدن بافت پوست متورم شود.
زمانی که به چیزی برخورد می‌کنید یا روی زمین می‌افتید، دچار درد در ناحیه‌ی مدنظر می‌شوید. درد ممکن است چند ساعت تا چند روز طول بکشد.
بافت آسیب‌دیده‌ی پوست به‌شدت به لمس کردن حساس می‌شود؛ این یعنی با لمس آن دچار درد می‌شوید.
این علائم شامل تورم مداوم و درد در ناحیه‌ی دچار کبودی می‌شوند که حتی بعد از چند هفته هم درمان نمی‌شود. اگر این علائم را تجربه کردید، حتما با پزشک مشورت کنید.
روش‌های خانگی که در این مقاله قرار است معرفی کنیم، در درمان کبودی زیر پوستی مؤثر هستند که لایه‌های سطحی پوست را تحت تأثیر قرار می‌دهد. می‌توانید از این روش‌ها برای درمان کبودی کمک بگیرید.
کیسه‌ی یخ برای درمان کبودی
اگر پوستتان بعد از جراحت ملتهب شد، با استفاده از کیسه‌ی یخ به کاهش التهاب پوست خود کمک کنید. برای درمان کبودی می‌توانید چند تکه یخ را در یک تکه پارچه‌ی تمیز بپیچید و آن را روی ناحیه‌ی مدنظر بگذارید. استفاده از کیسه‌ی یخ روی نیش حشرات هم به کاهش سوزش و کم شدن التهاب کمک می‌کند.
دو تا سه بار در روز از این روش درمانی برای بهبود کبودی خود کمک بگیرید.
کمپرس گرم جریان خون را در ناحیه‌ی دچار کبودی افزایش می‌دهد و از این طریق به درمان کبودی کمک می‌کند. می‌توانید از کمپرس گرم زمانی استفاده کنید که التهاب کاهش پیدا کرده است. کمپرس گرم شوک و درد ناشی از آسیب را کاهش می‌دهد. می‌توانید برای درمان کبودی یک عدد تخم‌مرغ آبپز گرم را روی کبودی ماساژ دهید.
چند بار در روز از کمپرس گرم استفاده کنید.
روغن اسطوخودوس اثرات آرام‌بخشی روی بدن دارد و حاوی خواص ضددرد و بهبود‌دهنده است. روغن درخت چای هم به لایه‌های عمیق‌تر پوست نفوذ می‌کند و به فرآیند بهبودی سرعت می‌بخشد.
استفاده از این روش درمانی را هر چند ساعت یک بار تکرار کنید.
سرکه زمانی ‌که با آب مخلوط شود، یک محلول عالی را برای افزایش جریان خون و کمک به بهبود کبودی تشکیل می‌دهد. استفاده از این ترکیب روی محل کبودی خونی که زیر پوست جمع شده را به گردش درمی‌آورد.
این روش درمانی را روزی دو بار به مدت ۵ تا ۶ روز به کار بگیرید.
نمک اپسوم
نمک اپسوم بافت عضلانی را ریلکس می‌کند و تورم را کاهش می‌دهد. این ترکیب به‌راحتی توسط بدن جذب می‌شود و درد را تسکین می‌دهد.
از این روش درمانی تنها در صورتی می‌توانید استفاده کنید که هیچ نوع زخم باز نزدیک یا روی ناحیه‌ی دچار کبودی وجود نداشته باشد؛ وگرنه نمک باعث سوزش شدید خواهد شد.
هر چند ساعت یک بار این ترفند خانگی را برای درمان کبودی به کار بگیرید.
بعضی از ویتامین‌ها می‌توانند به درمان کبودی کمک کنند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.
دنبال کردن رژیم غذایی که سرشار از مواد غذایی حاوی ویتامین C باشد، برای ریکاوری بدن ضروری است. ویتامین C به ریکاوری و رشد بافت‌های بدن کمک می‌کند.
به مدت سه ماه هر روز یک عدد قرص ویتامین C مصرف کنید.
کرم‌ها و پمادهای حاوی ویتامین K را می‌توانید به‌راحتی از داروخانه‌ها تهیه کنید. این محصولات کمک قابل‌توجهی به درمان کبودی می‌کنند. ویتامین K به انعقاد خون کمک کرده و از خونریزی بیشتر پیشگیری می‌کند.
پماد را به‌آرامی با حرکات دورانی روی ناحیه‌ی دچار کبودی ماساژ دهید.
روزی دو بار از کرم ویتامین K استفاده کنید.
بین کمبود ویتامین D و زود کبود شدن ارتباط وجود دارد. ویتامین D به همراه ویتامین‌های C و E به رشد مجدد بافت‌ها کمک می‌کند.
هر روز مکمل ویتامین D یا مواد غذایی حاوی این ویتامین را مصرف کنید.
یکی از معروف‌ترین روش‌های خانگی برای درمان کبودی‌ها و بریدگی‌ها جزئی، گیاه آرنیکا است. این گیاه خواص درمانی زیادی دارد. گیاه آرنیکا از عفونت‌ها پیشگیری می‌کند، تورم را کاهش می‌دهد و اگر به‌طور منظم مصرف شود، به‌طرز چشمگیری به فرآیند بهبودی سرعت می‌بخشد.
دو تا سه بار در روز برای استفاده از این راهکار طبیعی کافی است.
خمیر دندان برای درمان کبودی
خمیر دندان به رفع لختگی خون و افزایش جریان خون به ناحیه‌ی دچار کبودی کبودی کمک می‌کند. بعد از استفاده از خمیر دندان متوجه روشن‌ شدن کبودی خود خواهید شد. خمیر دندان همچنین در کاهش تورم مفید است.
به مدت دو تا سه روز هر شب این روش درمانی را به کار بگیرید.
فندق افسونگر یک گیاه شناخته شده در درمان بریدگی و کوفتگی به شمار می‌رود. استفاده از عصاره‌ی فندق افسونگر زخم‌ها را درمان می‌کند و تورم را کاهش می‌دهد. دراز کشیدن در وان حاوی گیاه فندق افسونگر هم می‌تواند به فرآیند بهبود کبودی سرعت ببخشد.
دو تا سه بار در روز از کرم یا محلول فندق افسونگر استفاده کنید.
جعفری التهاب و درد را کاهش می‌دهد و به رها شدن از رنگ کبودی کمک می‌کند.
باید از این روش درمانی چند بار در روز استفاده کنید تا پوستتان به دما و رنگ طبیعی خود برگردد.
زنجبیل یکی دیگر از گیاهانی است که برای پوست ملتهب معجزه می‌کند. بعد از استفاده از زنجبیل، روی ناحیه‌ی دچار کبودی کمپرس یخ بگذارید تا فرآیند بهبودی سرعت پیدا کند.
استفاده از این روش درمانی را یک یا دو روز تکرار کنید.
مالیدن عصاره‌ی وانیل روی ناحیه‌ی دچار کبودی به پیشگیری از آبی یا سیاه شدن آن کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عصاره‌ی وانیل به احیاء سلول‌ها و در نتیجه درمان سریع‌تر کبودی کمک می‌کنند. عصاره‌ی وانیل همچنین خواص ضدالتهابی دارد.
عصاره‌ی وانیل را روی نواحی دچار سوختگی قرار ندهید.
دو تا سه بار در روز برای استفاده از این راهکار درمانی کافی است.
پاپایا
پاپایا حاوی آنزیم‌های خاصی است که به خواص خود در درمان کبودی‌ شناخته می‌شوند.
بعد از اینکه دچار کبودی شدید یا حشره‌ای نیشتان زد، بلافاصله از این روش درمانی استفاده کنید.
توصیه می‌شود برای پیشگیری از جمع شدن خون زیر پوست و کاهش التهاب، یک تکه پیاز روی قسمت دچار کبودی بمالید. سیر هم به رشد سلول‌های جدید کمک می‌کند.
به محض بروز کبودی، بلافاصله از این ترفند خانگی استفاده کنید. سیر له شده را هم دو تا سه بار در روز روی ناحیه‌ی مدنظر بمالید.
اگر عسل را روی ناحیه‌ی دچار کبودی بمالید، کبودیتان به‌سرعت برطرف می‌شود. عسل خواص ضدباکتریایی دارد.
استفاده از این روش را هر چند ساعت یک بار تکرار کنید.
کلم در رها شدن از کبودی صورت معجزه می‌کند. قرار دادن کلم در آب داغ به خارج شدن آب طبیعی آن کمک می‌کند. خواص ضدالتهابی ترکیبات موجود در کلم به کاهش تورم و درمان سریع‌تر کبودی کمک می‌کنند.
استفاده از این روش درمانی را دو تا سه بار در روز با کلم‌های تازه تکرار کنید.
تخم شنبلیله برای درمان کبودی
نشان داده شده که تخم شنبلیله خواص ضدالتهابی و ضددرد دارد. این گیاه درد و تورم را کاهش می‌دهد.
از تخم شنبلیله دو بار در روز برای درمان کبودی استفاده کنید.
آویشن در محو کردن کبودی عالی عمل می‌کند. می‌توانید برای درمان کبودی خود از خواص آویشن بهره ببرید.
دو بار در روز برای استفاده از این راهکار درمانی کافی است.
فلفل قرمز تند که به آن فلفل کاین هم گفته می‌شود، حاوی کپسایسین است که به محو شدن کبودی و کاهش درد کمک می‌کند. این ترکیب همچنین در سرعت بخشیدن به فرآیند بهبودی بافت‌های آسیب‌دیده مفید است.
اگر در محل کبودی بریدگی وجود دارد، از این روش درمانی استفاده نکنید، چون باعث سوزش شدید می‌شود.
هر یک روز در میان از مخلوط وازلین و فلفل قرمز تند استفاده کنید.
مولین یک گیاه چندکاره است که به‌عنوان یک ترکیب نرم‌کننده و قابض عمل می‌کند و خواص ضدباکتریایی دارد. از این گیاه به‌طور رایج برای کاهش التهاب ناشی از زخم و کبودی استفاده می‌شود. روغن زیتون به همراه گیاه مولین سلول‌های پوست را تغذیه می‌کند.
استفاده از این ترفند را هر چند ساعت یک بار تکرار کنید.
به‌طور میانگین ۱۰ تا ۱۴ روز طول می‌کشد تا کبودی درمان شود و پوست به‌طور کامل بهبود پیدا کند. هرچند مدت زمان بهبودی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و ممکن است کمتر یا بیشتر شود.
ماساژ درمانی به تسکین درد موجود در بدن کمک می‌کند. آرام ماساژ دادن ناحیه‌ی دچار کبودی برای چند دقیقه با روغن یا پماد می‌تواند در بهبود کبودی مفید باشد. حواستان باشد که هنگام ماساژ دادن نباید فشار زیادی به محل مدنظر وارد کنید، چون بافت زیر پوست آسیب دیده است و ممکن است درد بیشتر شود.
کبودی عارضه‌ای رایج است که همه‌ی ما در طول زندگیمان آن را تجربه کرده‌ایم‌. کبودی می‌تواند به علل مختلف ایجاد شود. در مقاله‌ای که امروز برایتان تهیه کردیم، ابتدا درباره‌ی علل و علائم کبودی صحبت کردیم و بعد ۲۰ ترفند خانگی برای درمان کبودی را در اختیارتان قرار دادیم. با استفاده از روش‌های ذکر شده در این مقاله می‌توانید به فرآیند بهبود کبودی سرعت ببخشید.
منبع: style craze


source

توسط techkhabari

نظرات بسته هستند.