انتخاب کردن گیاه مناسب برای نگهداری در تراریوم می‌تواند سخت باشد چون گیاهان آپارتمانی متعددی وجود دارند که هم ظاهر بسیار زیبایی دارند و هم در فضایی مثل تراریوم می‌توانند رشد کنند. گیاهانی که در ادامه معرفی می‌کنیم بسیار سازگار هستند و به‌راحتی می‌توانید آن‌ها را پرورش دهید. حتی افراد تازه‌کار هم می‌توانند این گیاهان را نگهداری و حتی تکثیر کنند. در فضای بسته‌ای مثل تراریوم، گیاهان معمولا به آب نیاز ندارند و برای سال‌ها با کمترین میزان مراقبت، به‌راحتی رشد می‌کنند. برای آشنایی با این گیاهان آپارتمانی در ادامه با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.
تراریوم
تراریوم یا باغ شیشه‌ای یک محفظه‌ی بسته‌ی شیشه‌ای است که حاوی خاک است و در آن گیاهان مناسب را می‌کارند و به‌عنوان یک وسیله‌ی تزیینی در خانه نگهداری می‌کنند. تراریوم‌ها دو دسته هستند؛ بعضی از انواع آن کاملا مهر‌وموم شده‌اند و برای رسیدگی به گیاهان داخل آن، باید در آن را باز کنید. نوع دیگر تراریوم‌ها ممکن است باز باشند.
در تراریوم‌های مهر و موم شده، یک چرخه‌ی آب در مقیاس کوچک ایجاد می‌شود به همین دلیل معمولا به آب دادن نیاز ندارند چون رطوبت خاک و گیاه تبخیر می‌شود، در برخورد با دیواره‌های ظرف شیشه‌ای دوباره به شکل قطره‌های آب داخل تراریوم می‌ریزد. به همین دلیل فضای مطلوبی برای رشد گیاهان رطوبت‌دوست فراهم می‌شود.
نور و گرما هم از طریق شیه‌های اطراف تراریوم به‌راحتی به داخل باغ شیشه‌ای منتقل می‌شود. تراریوم‌ها اخیرا محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند و یک وسیله‌ی تزیینی جذاب هستند که می‌توانید در خانه آن را نگهداری کنید و از دیدن یک باغ شیشه‌ای کوچک و زیبا در اتاق خود لذت ببرید.
برای انتخاب گیاه مناسب برای نگهداری در تراریوم، باید به اندازه‌ی گیاهان توجه کنید. گیاهانی بخرید که به اندازه‌ی کافی کوچک باشند. بهتر است که گیاهان داخل تراریوم، با دیواره‌ی آن تماس نداشته باشند. برای اینکه گیاهانی با اندازه‌ی مناسب تهیه کنید، تنگ یا محفظه‌ای را که برای تراریوم در نظر می‌گیرید، موقع خرید گل و گیاه همراه خود ببرید.
چند نمونه از گیاهانی را که برای نگهداری در تراریوم مناسب هستند در ادامه معرفی می‌کنیم. البته فهرست گیاهان آپارتمانی مناسب برای تراریوم به همین ده نمونه محدود نمی‌شوند. هر گیاهی که به رطوبت و گرما و نور زیاد علاقه داشته باشد، برای نگهداری در تراریوم گزینه‌ی خوبی است.
سرخس توپخانه
پیله‌‌آ میکروفیلا یکی از گیاهان خانواده‌ی پیله‌آ است. گاهی آن را سرخس توپخانه هم می‌نامند. البته این گیاه از خانواده‌ی سرخس نیست و دلیل نام‌گذاری آن به‌عنوان سرخس توپخانه این است که دانه‌های خود را با صدای ترکیدن به بیرون پرتاب می‌کند و گاهی این دانه‌ها در فاصله‌های دور می‌افتند. این گیاه ظاهری بسیار زیبا و دوست‌داشتنی دارد و به‌راحتی رشد می‌کند. با کمی مراقبت رایج برای همه‌ی گیاهان آپارتمانی، می‌توانید آن را نگهداری کنید و از ظاهر زیبای آن در خانه لذت ببرید.
گیاه آلومینیومی بومی ویتنام است و نور کم تا متوسط و آب‌وهوای گرم و مرطوب را دوست دارد. برگ‌های این گیاه دارای رگه‌های نقره‌ای و سفیدرنگ است که جذابیت خاصی به آن می‌دهد. این گیاه خیلی زود رشد می‌کند به همین دلیل باید چند وقت یک بار آن را هرس کنید تا فضای داخل تراریوم را پر نکند. این گیاه خیلی زود و راحت ریشه می‌زند به همین دلیل خیلی راحت با قلمه زدن می‌توانید آن را تکثیر کنید و در گلدان دیگری بکارید و آن را به دوستان و عزیزان خود هدیه کنید.
گل سنگ
گل سنگ گیاهی بسیار زیبا و چشم‌نواز است و در رنگ‌های متنوعی مثل صورتی، قرمز و نقره‌ای وجود دارد. نگهداری از گل سنگ بسیار راحت است و چون خیلی زود رشد می‌کند باید به آن رسیدگی کنید و گاهی هرس کنید تا همیشه گیاهی زیبا و پرپشت داشته باشید.
گیاه مارانتا لوکونورا گیاهی بسیار زیبا با رگبرگ‌های قرمزرنگ است. این گیاه را گیاه دعاخوان هم نامیده‌اند چون در طول شب برگ‌های آن جمع می‌شود انگار که در حال دعا خواندن است. اگر این گیاه نور کافی دریافت نکند خیلی زود متوجه می‌شوید چون برگ‌های آن در طول روز هم بسته می‌مانند و این علامتی است که نشان می‌دهد برگ‌ها نور کافی دریافت نمی‌کنند. این گیاه را باید در فضایی گرم نگهداری کنید به همین دلیل اگر آن را در تراریوم می‌کارید، تراریوم را کنار پنجره‌هایی که هوای سرد در آن رفت و آمد می‌کند، قرار ندهید.
پوتوس
گیاه پوتوس جذابیت خاصی به تراریوم‌های بزرگ می‌دهد. این گیاه یکی از گیاهان آپارتمانی بسیار مقاوم است که در شرایط مختلف آب‌‌وهوایی به راحتی رشد می‌کند و رشد زیادی دارد. پوتوس به مراقبت کمی نیاز دارد و بسیار سازگار است. برای اینکه همیشه ظاهری زیبا و مرتب داشته باشد و پرپشت باشد، باید مرتب آن را هرس کنید. تکثیر کردن پوتوس هم بسیار راحت است. فقط کافی است بخشی از ساقه‌ی آن را در آب بگذارید تا ریشه بزند.
صدها مدل گل قاشقی وجود دارد اما رایج‌ترین نوع آن پپرومیای کاپراتا است که هم می‌تواند برگ‌های کاملا سبز داشته باشد و هم برگ‌هایی که کمی رنگ قرمز دارند. این گیاه معمولا رشد آرامی دارد و در تراریوم به بهترین شکل رشد می‌کند. این گیاه آپارتمانی گاهی اوقات گل‌های زیبایی می‌دهد. اگر خوش‌شانس باشید و پپرومیای شما گل داد، جذابیت تراریوم شما را دوچندان می‌کند.
اشک نوزاد
چمن عروسی یا اشک نوزاد گیاهی با برگ‌های کوچک است که اسم‌های متعددی دارد. گاهی اوقات آن را اشک فرشته، آرامش خانه و… هم می‌نامند. این گیاه اگر در شرایط مناسبی قرار بگیرد می‌تواند کاملا تهاجمی باشد و تمام باغ و باغچه را بگیرد. این گیاه در تراریوم ظاهر بسیاری زیبایی ایجاد می‌کند و رشد نسبتا آرامی دارد.
سرخس دکمه‌ای یکی از زیباترین گیاهانی است که می‌توانید در تراریوم نگهداری کنید. این گیاه بومی کشور نیوزیلند است. سرخس دکمه‌ای گیاه نسبتا مقاومی است و می‌توانید خشکی را تحمل کند و نگهداری از آن تقریبا راحت است.
انجیر رونده
انجیر رونده برگ‌های کوچک و به شکل قلب دارد و تقریبا برای هر نوع تراریومی مناسب است. انجیر رونده همانطور که از اسم آن پیداست، یک گیاه رونده است در نتیجه می‌توانید آن را به هر طرفی که دوست دارید هدایت کنید. به خاطر همین ویژگی، انجیر رونده برای نگهداری در تراریوم‌های بزرگ مناسب است. این گیاه را می‌توانید به‌راحتی با قلمه گرفتن از ساقه تکثیر کنید.
این گیاه زیبا می‌تواند جذابیت خاصی به تراریوم شما اضافه کند. کروتون برگ‌های ضخیم و درخشان دارد و در رنگ‌های بسیار متنوعی پیدا می‌شود. یکی از انواع آن دارای برگ‌هایی با رده‌های طلایی‌رنگ است. این گیاه را به‌عنوان گیاهی مناسب برای نگهداری در تراریوم می‌شناسند ولی در تراریوم‌های باز و گلدان هم می‌توانید به‌خوبی از آن نگهداری کنید.
تراریوم
همان‌طور که قبلا هم اشاره کردیم، تراریوم‌ها ممکن است کاملا بسته باشند یا اینکه فضایی برای عبور جریان هوا داشته باشند. ابتدا باید گیاهانی را که می‌خواهید در تراریوم نگهداری کنید مشخص کنید. بعضی از گیاهان به جریان هوا نیاز دارند.
درست کردن یک تراریوم ساده، بسیار راحت است و با وسایل ارزان می‌توانید آن را تهیه کنید. حتی تنگ ماهی هم می‌تواند فضای مناسبی برای درست کردن تراریوم باشد. تراریوم‌ها گزینه‌ی بسیار خوبی برای هدیه دادن هستند.
برای درست کردن تراریوم از یک ظرف شیشه‌ای استفاده کنید. می‌توانید ظرفی بدون در یا دارای در انتخاب کنید و انتخاب نوع آن بستگی به گیاهان داخل تراریوم دارد. ظرفی که انتخاب می‌کنید باید کاملا تمیز و استریل باشد. می‌توانید از تنگ‌های شیشه‌ای ماهی هم استفاده کنید. هر چقدر که تراریوم فضای بیشتری داشته باشد بهتر می‌توانید آن را تزیین کنید و غیر از گیاهان، وسایل تزیینی مثلا صدف‌های ساحلی هم در آن بریزید.
از گیاهانی که بالاتر معرفی کردیم، یک یا چند نمونه انتخاب کنید. البته فهرست گیاهان آپارتمانی مناسب برای نگهداری در تراریوم به همین موارد محدود نمی‌شود. مثلا دراسینا، بامبوی خوش‌شانس و فیتونیا هم می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای این کار باشند.
تنگ‌های تراریوم سوراخی برای خروج آب ندارند. به همین دلیل باید یک لایه‌ی زهکشی در انتهای آن درست کنید تا آب را از ریشه‌ی گیاهان دور نگه دارید. یک لایه پیت ماس در انتهای تنگ بریزید تا یک لایه‌ی جذب‌کننده‌ی آب در زیر آن ایجاد شود. می‌توانید به جای پیت ماس لایه‌‌ای ۵ سانتی‌متری از سنگریزه در ته تنگ ایجاد کنید. هر چقدر که تنگ یا تراریوم بلندتر باشد، باید لایه‌ی پهن‌تری برای زهکشی آن در نظر بگیرید.
روی آن با بیلچه یک لایه‌ی یک تا دو سانتی‌متری از کربن فعال بریزید. این لایه هم به زهکشی کمک می‌کند و هم بوی نامطبوع داخل تراریوم را از بین می‌برد.
روی سنگ و لایه‌ی کربن، یک لایه پیت ماس و بعد خاک و کود مخصوص گلدان بریزید. همه‌چیز را لایه‌لایه و مرتب داخل تنگ بریزید تا هم ظاهر زیبایی داشته باشد و هم لایه‌ها با هم ترکیب نشوند. به اندازه‌ای خاک بریزید که گیاهانی که می‌کارید فضای کافی داشته باشند و با دیواره‌های تراریوم تماس پیدا نکنند.
گیاهانی که برای تراریوم در نظر گرفتید آماده کنید. اگر بیش از اندازه ریشه دارند می‌توانید هرس ریشه هم انجام دهید. هرس ریشه‌ها رشد گیاهان را کندتر می‌کند که برای فضایی محدود مثل تراریوم مناسب است.
خاک اضافی ریشه‌ی گیاهان را بگیرید. با یک بیلچه یا با انگشت، فضای خالی در خاک تراریوم ایجاد کنید و گیاه را بکارید. دور آن را با خاک گلدان محکم کنید.
بعد از کاشتن گیاهان، می‌توانید فضای داخلی تراریوم را به دلخواه تزیین کنید. در گلفروشی‌ها می‌توانید وسایل تزیینی تراریوم را پیدا کنید مثلا کلبه‌های چوبی کوچک، نیمکت چوبی، پرچین و… با صدف و سنگ‌های ساحلی هم می‌توانید فضای زیبایی داخل تراریوم ایجاد کنید.
برای آب دادن به تراریوم از اسپری استفاده کنید. همین قدر که خاک آن مرطوب شود کافی است. نباید زیر تراریوم پر از آب شود. گاهی اوقات لازم است دیواره‌های تراریوم را تمیز کنید. با همین اسپری می‌توانید آن را تمیز کنید.
تراریوم
نگهداری از تراریوم راحت است. برای اینکه از آن مراقبت کنید این سه قدم را هر چند وقت یک بار تکرار کنید؛
خاک را لمس کنید و اگر خشک شده آن را مرطوب کنید. در تراریوم‌ها معمولا رطوبت خاک برای مدت بیشتری دوام می‌آورد و به اندازه‌ی گلدان ها نیاز به آبیاری ندارند.
تراریوم یکی از وسایل تزیینی زیبا برای علاقه‌مندان به گل و گیاه است. اگر دوست دارید یک باغ شیشه‌ای زیبا در اتاق خود داشته باشید با وسایل ساده می‌توانید تراریوم بسازید. قبل از ساخت تراریوم، درباره‌ی گیاهانی که می‌خواهید در آن بکارید تصمیم بگیرید. درست کردن تراریوم یک سرگرمی جذاب است و می‌تواند هدیه‌ی بسیار خوبی برای دوستان و عزیزانتان باشد.
منبع: Thespruce, Thespruce


source

توسط techkhabari

نظرات بسته هستند.